Voortgezet onderwijs

Chemie

De beproefde methode scheikunde!

Havo en vwo

Onderbouw en bovenbouw

icon Leren door te doen
icon Leerlinggericht in theorie en opdrachten
icon Actief en onderzoekend leren
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Chemie is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Chemie zelf inzien en beoordelen? Kies je niveau.

Onderbouw

havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Chemie 3 havo en 3 vwo.

7e editie

Leren door te doen bij deze nieuwe 7e editie! Leerlinggericht in theorie, opdrachten en uitwerkingen en je kunt eenvoudig differentiëren in boek en online. Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 3 beschikbaar
resource-not-found

Leerboek 3 havo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Leerboek 3 vwo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Chemie, de beproefde methode scheikunde!

Chemie is de methode die leerlingen motiveert om zelf na te denken. Doordat jouw leerlingen actief aan de slag gaan met alledaagse uitdagende contexten en practica, ontwikkelen ze een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. De opbouw is helder en gevarieerd, met een prettige afwisseling tussen compacte teksten, practica en opdrachten. Chemie heeft aparte delen voor havo en vwo, van klas 3 tot en met het eindexamen, en biedt daarmee een compleet aanbod.De diepte in

Alle ins en outs op een rij

resource-not-found

Chemie onderbouw, de beproefde methode scheikunde!

Met Chemie 7e editie voor 3 havo en 3 vwo gaan jouw leerlingen actief aan de slag gaan met alledaagse uitdagende contexten en practica. Hierdoor ontwikkelen ze een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. In deze editie is de hoofdstukindeling ingrijpend gewijzigd, waardoor de scheikundige diepgang eerder in klas 3 aan bod komt. Doordat de leerling al vroeg met de 'echte' scheikunde in aanraking komt, geeft dat veel informatie voor de vakkeuze. Ook is er meer aandacht voor het micro-macro denken.

Door de leerstof in boek en online op maat met gerichte feedback aan te bieden kan jouw leerling goed zelfstandig werken. De heldere structuur en opbouw uit de 6e editie zijn daarbij uiteraard behouden. Jouw leerling kan meteen aan de slag en direct zichzelf op de  proef  stellen!

"Goede methode waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen" - Peter, docent aan CS Walcheren"

resource-not-found
Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

In de 7e editie is volop aandacht voor het aanleren en onderhouden van de rekenvaardigheden. Zo zijn er aparte hoofdstukken en paragrafen rekenvaardigheid. Een uitgebalanceerde leer- en rekenlijn loopt als een rode draad door de nieuwe Chemie 7e editie van leerjaar 3 tot in de Tweede Fase!

In 'zo-doe-je-dat' worden scheikundige en rekenvaardigheden stapsgewijs uitgelegd: links ziet de leerling de stappen uit het stappenplan en rechts een voorbeeld. Online zijn er animaties te vinden waarin deze vaardigheden stap-voor-stap uitgewerkt zijn, met andere (reken)voorbeelden. Op deze manier leert de leerling dat er meer strategieën kunnen zijn om een probleem aan te pakken.

Leren door te doen!

Het experiment is natuurlijk een onmisbaar onderdeel bij het leren van scheikunde. Om die reden nemen ze een belangrijke plek in binnen Chemie en zijn ze in de methode geïntegreerd in de paragrafen. Theorie, experimenten en opdrachten wisselen elkaar af. Bij ieder experiment zijn bovendien een aantal reflectievragen om het kritisch denken van de leerlingen te stimuleren.

Geen practicumlokaal tot je beschikking? Dan zijn er van veel experimenten filmpjes die jij met je leerlingen desgewenst kunt bekijken. Bekijk de video over het maken van natuurlijk zeep.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online bij Chemie

Met het online Docentenpakket bij Chemie heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleidingen en TOA-handleidingen, antwoorden, e-books, werkbladen, KTI-gecertificeerde toetsen en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij scheikunde

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

Ondersteuning

Training Digitaal toetsen

Volg de gratis training Digitaal toetsen en leer alles over deze functionaliteit: hoe je zelf een toets samenstelt, hoe je een toets plant en hoe je feedback kunt geven aan je leerlingen.

Actualiteit in de les

Extra bij Scheikunde

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Scheikunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Hét naslagwerk bij scheikunde

Binas

Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk1 en 2 en havo/vwo bovenbouw en is het hulpmiddel voor en tijdens examen. Ook is er een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Chemie

Aanmelden
Het lesmateriaal van Chemie zelf inzien en beoordelen?