Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Scheikunde en NaSk2     Chemie

Voortgezet onderwijs

Chemie

Chemie, voor de beste reactie!

Havo en vwo

Onderbouw en bovenbouw

icon Leren door te doen
icon Sterk verbeterde structuur
icon Volop aandacht voor scheikundige (reken)vaardigheden
resource-not-found

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Chemie is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Chemie zelf inzien en beoordelen? Kies je niveau.

Onderbouw

havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo
>
resource-not-found
In het kort over Chemie

Chemie is de methode die leerlingen motiveert om zelf na te denken. Doordat je leerlingen actief aan de slag gaan met alledaagse uitdagende contexten en practica, ontwikkelen ze een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. De opbouw is helder en gevarieerd, met een prettige afwisseling tussen compacte teksten, practica en opdrachten. Chemie heeft aparte delen voor havo en vwo, van klas 3 tot en met het eindexamen. En biedt daarmee een compleet aanbod.

Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket.

8e editie

Met de 8e editie gaan je leerlingen actief aan de slag met echte scheikunde. Ze leren door te doen. Ook sluiten boek en online nog beter op elkaar aan. Voor 2023/2024: leerjaar 3 beschikbaar.

resource-not-found

FLEX Leerboek 3 havo, Hoofdstuk 1

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

resource-not-found

De kern van de methode

Chemie, voor de beste reactie!

Leren door te doen

Experimenten zijn een onmisbaar onderdeel van scheikunde. De experimenten in Chemie zijn daarom geïntegreerd in de paragrafen. Theorie, experimenten en opdrachten wisselen elkaar af. Bij ieder experiment zijn bovendien een aantal reflectievragen om kritisch denken te stimuleren. Is er geen practicumlokaal? Van veel experimenten zijn video's. In de nieuwe editie zijn er maximaal 12 experimenten per hoofdstuk. Een ruime keus om de leerlingen met echte scheikunde aan de slag te laten gaan.

Sterk verbeterde structuur

De structuur van Chemie 8e editie hebben we sterk verbeterd. De opbouw van de hoofdstukken en paragrafen voor havo en vwo zijn in deze editie gelijk getrokken en het havo deel sluit nu beter aan bij het niveau van de leerling. Het boek is daarnaast opgebouwd volgens leerdoelen waar opdrachten en toetsvragen aan gekoppeld zijn. Ook hebben we bij ieder hoofdstuk een pagina voorkennis toegevoegd, zodat de leerling weet waar hij aan toe is.
In de 8e editie sluiten het boek en de digitale leeromgeving nog beter op elkaar aan. Je kan de leerstof in het boek en online op maat aanbieden, met gerichte feedback. Daardoor kan je leerling zelfstandig werken en zichzelf direct op de proef stellen! De scheikundige diepgang komt in Chemie vroeg aan bod. Doordat leerlingen snel met de 'echte' scheikunde in aanraking komen, worden ze goed voorbereid op de bovenbouw en dus de vakkeuze.

Volop aandacht voor practicumvaardigheden en rekenvaardigheden

Chemie besteedt systematisch aandacht aan het aanleren en onderhouden van de rekenvaardigheden. Een uitgebalanceerde leerlijn rekenen loopt als een rode draad door de methode. In stappenplannen en 'Zo-Doe-Je-Dat' worden scheikundige vaardigheden en berekeningen aan de hand van voorbeelden uitgelegd. Dat geeft je leerling houvast om verschillende soorten opdrachten aan te pakken.

"Goede methode waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen" - Peter, docent aan CS Walcheren"

resource-not-found
Chemie is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

resource-not-found

In het kort over Chemie havo/vwo bovenbouw

Chemie stimuleert leren door te doen! Zo ontwikkelen je leerlingen een goed inzicht in de scheikundige onderwerpen. Door het uitgebalanceerde opdrachtenaanbod en de vele practica is het goed mogelijk om uitdagend de kern van scheikunde te onderwijzen. Door de heldere structuur en solide opbouw is zelfstandig werken goed mogelijk. Een proefondervindelijk bewezen methode in de lespraktijk!

Neem een kijkje

Bekijk het lesmateriaal

Echt papier voelen? Bestel vrijblijvend een beoordelingspakket.

7e editie

Leren door te doen in deze nieuwe editie! Doelgericht en zelfstandige examenvoorbereiding. Leerlinggericht in theorie, opdrachten en uitwerkingen en je kunt eenvoudig differentiëren. Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar

resource-not-found

FLEX Leerboek 5 havo, Hoofdstuk 4

resource-not-found

FLEX Leerboek 5 vwo, Hoofdstuk 7

resource-not-found

Persoonlijke digitale leeromgeving

De kern van de methode

Chemie, de beproefde methode scheikunde

Zorgvuldig afgestemd op het niveau

Chemie biedt aparte delen voor havo en vwo. Beide zijn zorgvuldig afgestemd op de betreffende syllabus. Het zijn geen afgeleiden van elkaar, maar in niveau en leerstof onderscheidend geschreven. Om het gebruiksgemak voor jou te vergroten, is de structuur van havo en vwo gelijk, waar mogelijk.

Leren door te doen

Experimenten zijn een onmisbaar onderdeel van scheikunde. Ze krijgen een belangrijke plek en zijn in Chemie geïntegreerd in de paragrafen. Theorie, experimenten en opdrachten wisselen elkaar af. De practica zijn leerling- of demonstratieproeven, als suggestie opgenomen tussen de leerteksten. Om niet af te leiden of dwingend te zijn. De uitwerking van het practicum staat direct achter de paragraafopdrachten.

Is er geen practicumlokaal? Van veel experimenten zijn video's. Bekijk bijvoorbeeld de video over fruitcellen.


Optimale voorbereiding voor het examen

Met Chemie gaan je leerlingen volvertrouwen naar het examen. Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

Scheikunde voor de leerling

Chemie spreekt je leerlingen direct aan. De methode gebruikt vanaf het begin herkenbare contexten, die de leerlingen tegenkomen in de wereld om hen heen. Veel leerlingproeven zijn zo uitgewerkt dat de leerling de stappen goed zelf kan uitvoeren en waarnemingen leert te interpreteren. De vragen bij de practica stimuleren de leerling vervolgens tot reflectie en kritisch nadenken.


Volop aandacht voor (reken)vaardigheden

Chemie besteedt volop aandacht voor het aanleren en onderhouden van de rekenvaardigheden. en uitgebalanceerde leer- en rekenlijn loopt als een rode draad door de methode. In 'zo-doe-je-dat' worden scheikundige en rekenvaardigheden stapsgewijs uitgelegd. Met een stappenplan en een voorbeeld. Online leggen animaties deze vaardigheden stap-voor-stap uit met andere voorbeelden. Zo leert de leerling dat er meerdere strategieën zijn om een probleem aan te pakken.

resource-not-found
Chemie is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

resource-not-found

Laat je inspireren

Scheikunde inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws met blogs, vlogs, podcasts, masterclasses en nog veel meer.

Laat je inspireren
resource-not-found

Bij de les

Als je start met Chemie

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Chemie heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen. Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.


Toetsen en oefenen

Bekijk meer info over de voordelen van Digitaal toetsen. En lees over de beste examen-voorbereiding: oefenen met oude examens.

Maak je les actueel

Daag je je leerlingen uit met dilemma's en stellingen uit de actualiteit. Je vindt ze voor jouw methode gratis op NU Actueel.


Trainingen en opleidingen

We bieden je véél meer dan een methode. Je kunt bij ons terecht voor vakinhoudelijke kennis, de recentste ontwikkelingen en een flinke dosis inspiratie.

Ondersteuning

Extra bij Scheikunde

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

resource-not-found

Hét naslagwerk bij scheikunde

Binas

Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk, vmbo biologie, havo/vwo bovenbouw en er is een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw. Ook is Binas beschikbaar als e-book.Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Klassikale training

Digitaal van start met Noordhoff

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal! In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil jij weten hoe? Volg dan de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Open opleiding

Opleiding tot Toetsexpert

Word dé Toetsexpert van jouw school! Leer tijdens de vierdaagse opleiding hoe je écht goede toetsen maakt, sterk toetsbeleid opstelt en de kwaliteit waarborgt. Met mogelijkheid tot NVE-certificering. Startdatum: 21 november.

Zorgeloos overstappen werkt zo

Bestel een beoordelingspakket voor Chemie

icon

Neem contact op met je accountmanager

icon

Goed van Start

icon

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Chemie

Aanmelden
resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice
Het lesmateriaal van Chemie zelf inzien en beoordelen?