Middelbaar Beroepsonderwijs

NU Burgerschap

Heldere uitlegteksten en gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen.

2e editie

icon Unieke leerlijn kritisch denken
icon Altijd actueel: elke week nieuws met opdrachten
icon Balans tussen kennis, inzicht en vaardigheden
resource-not-found
Let op! De digitale leeromgeving is vernieuwd.

De kracht van NU Burgerschap

In NU Burgerschap komen maatschappelijk relevante ontwerpen aan bod. Hoe werkt onze democratie? Wat is duurzaamheid? En hoe ga je om met pestgedrag? De stof is volwassen van toon en heeft heldere uitlegteksten. NU Burgerschap is gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen (Politiek-juridisch, economisch, sociaal maatschappelijk en vitaal burgerschap).

resource-not-found
START met zorgeloos overstappen

Wist je dat Noordhoff een unieke opstartservice biedt? De opstartcoach zorgt samen met jou dat alles op tijd in orde is. Zo kies je voor een vlekkeloze start van het schooljaar, met een nieuwe methode! Met onze opstartservice krijg je (gratis):

  • een opstartcoach die je helpt bij een vlekkeloze start;

  • heldere communicatie via een persoonlijk portaal;

  • ondersteuning bij de eerste keer inloggen.

Klik hier voor meer informatie >>

Liever zelf aan de slag? Dat kan! Volg de stappen in het Goed Van Start-plan.resource-not-found

START met ontdekken

Ontwikkelingen in het onderwijs zijn in een stroomversnelling geraakt. Ontdek met Noordhoff START hoe het onderwijs van morgen eruit kan zien. Ervaar hoe je de online mogelijkheden het beste kunt integreren in jouw les.

Kijk op START >>

Met NU Burgerschap kun je kiezen

Digitaal, boek of beide

Bepaal zelf hoe je wilt werken: digitaal, uit een boek of met een combinatie van beide. Ontdek wat werkt, voor jou én je studenten.

Proeflicentie aanvragen

Digitaal

Een overzichtelijke online leeromgeving met online voortgangsmonitor. Vol met portfolio-opdrachten, begrippentrainers en projecten om je studenten optimaal te begeleiden.

Boek

Het boek heeft heldere uitlegteksten en is gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen. Nieuwsgierig? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

Blended

Met NU Burgerschap kun je kiezen: of volledig digitaal werken of een combinatie van boek en digitaal.

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Ga naar de webshop voor een overzicht van alle beschikbare producten voor NU Burgerschap.

2e editie

NU Burgerschap is gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen (Politiek-juridisch, economisch, sociaal maatschappelijk en vitaal burgerschap).
resource-not-found

Leerwerkboek 1-2, hoofdstuk 1

resource-not-found

Leerwerkboek 3-4, Hoofdstuk 1

resource-not-found
Assortiment en prijzen

NU Burgerschap bestaat uit twee leerwerkboeken en een online omgeving. Er zijn licenties beschikbaar met een duur van 1 jaar of 2 jaar.

Wil je producten van NU Burgerschap bestellen of deze op de boekenlijst plaatsen?resource-not-found
NU Burgerschap online

De digitale leeromgeving van NU Burgerschap is een overzichtelijke leeromgeving met online voortgangsmonitor. Vol met (interactieve) opdrachten en begrippentrainers en projecten voor studenten om je optimaal te begeleiden. Voor jou als docent staan er PowerPoint presentaties, kijktips per paragraaf en scenario’s klaar.

Uit de digitale Oefentoetsen volgt een studieadvies op maat: de student krijgt extra opdrachten en extra uitleg om zichzelf te verbeteren.

Nu werken met deze methode betekent straks optimaal voorbereid de beroepspraktijk in.

Lees hoe jij en jouw studenten toegang krijgen tot het digitale lesmateriaal van de NU-methoden.

Toegang voor docent en student

resource-not-found
Toegang Docent

Het docentenmateriaal van NU Burgerschap bestaat uit het materiaal voor de student en specifieke informatie voor de docent. Het is alleen gratis als studenten op jouw schoollocatie over een licentie voor het lesmateriaal beschikken. Met je docentlicentie heb je toegang tot het digitale lesmateriaal op alle niveaus. Verder heb je toegang tot handleidingen en toetsen, kun je resultaten monitoren en kun je eenvoudig uw eigen materiaal toevoegen.

Docentlicentie bestellen - Als docent krijgt je toegang tot de online leeromgeving via de methodesite. Elke docent moet individueel een licentie aanvragen. Daarvoor is het docentnummer nodig waarmee je bij ons geregistreerd staat. Je bestelt jouw eigen docentlicentie eenvoudig in de  online catalogus  van Noordhoff. In bijgaande handleiding  vind je de instructies voor het krijgen van toegang tot het digitale lesmateriaal en de instructie voor het aanmaken van een account.

Docentlicentie bestellen >>

resource-not-found

Toegang student

Is je school aangesloten op de Educatieve Contentketen (ECK)? Op deze pagina  kun je checken of jouw school een zogeheten ECK-school is.

Handleiding generieke methoden - Voor studenten is er een online training die uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal. 

Route voor ECK–scholen - Studenten bestellen het leermateriaal bij een distributeur. Het lesmateriaal is beschikbaar via de ELO (elektronische leeromgeving) van jouw school.

Route voor niet-ECK-scholen - De distributie en toegang lesmateriaal van jouw studenten gaat via een activeringscode. Daarna ontvangen studenten van de distributeur per mail of als drager bij het boek een activatiecode. Studenten kopen het leermateriaal bij een lokale boekhandel: de activeringscode zit bij het boek.

Bestellingen van studentlicenties door de school - Wil je alle studentlicenties centraal bestellen? Dat kan via  dit bestelformulier .

 Ook bij Burgerschap

Trainingen en actualiteiten

resource-not-found

Leer alles over

NU Burgerschap

Gratis online training.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen Burgerschap up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

Contact

Kunnen we je verder helpen?

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een keer een presentatie over één van onze NU-methoden? Of heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze klantenservice ook

Met algemene vragen, bijvoorbeeld over jouw docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar.Klantenservice

Kunnen we je helpen?