Voortgezet onderwijs

Overal

De methode waarmee jij het verschil maakt!
Vmbo, havo en vwo Onderbouw en bovenbouw
icon Echte, actuele, herkenbare natuurkunde
icon Doelgericht naar de toets of het eindexamen
icon Beleef het vak met projecten en experimenten
resource-not-found
Het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen?
Beoordelingspakket aanvragen
Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Overal is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Wil jij het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau

Onderbouw

NaSk vmbo/havo/vwo

Onderbouw

Natuurkunde 3 havo/vwo

Bovenbouw

NaSk1 vmbo

Bovenbouw

Natuurkunde havo/vwo

De kern van de methode voor de onderbouw

Overal NaSk in 3 highlights

 • 1
  Echt en actueel
 • icon Laat leerlingen NaSk beleven
  icon Atijd actueel lesmateriaal met NU actueel
  icon Sluit aan bij de belevingswereld van de leerling
 • 2
  Oog voor verschillen
 • icon Aparte delen voor vmbo-bk, vmbo-kgt, vwo/gymnasium en TTO
  icon Perfect afgestemd op het niveau van de leerling
  icon Volop differentiatiemogelijkheden
 • 3
  Resultaatgericht
 • icon Leerdoelen in leerlingentaal
  icon Uitgebreide digitale ondersteuning
  icon Rekenopdrachten volgens stappenplan uitgewerkt
  Beoordeel zelf

  Bekijk het lesmateriaal

  Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Overal NaSK

  5e editie

  De 5e editie biedt lesmateriaal op elk niveau: van vmbo-bk tot vwo/gymnasium en It’s all Science voor TTO. Laat leerlingen NaSk niet alleen leren, maar ook echt beleven. Nieuw in 2020/2021: vakoverstijgende projecten, online oefengeneratoren en NU Actueel.
  resource-not-found

  Leerwerkboek 1-2 vmbo-bk, Hoofstuk 1

  resource-not-found

  Leerwerkboek 1-2 vmbo-t/havo, Hoofdstuk 5

  resource-not-found

  Leeropdrachtenboek 1-2 havo/vwo, Hoofdstuk 1

  De diepte in

  Alle ins en outs op een rij

  resource-not-found
  Oog voor verschillen

  Voor het eerst natuur- en scheikunde volgen, kan knap lastig zijn! Als geen andere methode heeft Overal NaSk oog voor de verschillen tussen leerlingen. Nieuw bij de 5e editie zijn de aparte delen voor vmbo-bk, vmbo-kgt en vwo/gymnasium. De inhoud is perfect afgestemd op het niveau van de leerlingen.

  Elk hoofdstuk bevat een plusparagraaf, met lesstof voor de leerlingen die gemakkelijker door de stof gaan. Handig om in de klas te kunnen differentiëren. De lesstof in deze paragraaf is gericht op het hogere niveau, dus bij BK gericht op K, bij KGT gericht op GT enzovoort.

  Ook in het vwo/gymnasium-deel zit differentiatie, waarbij meer dan in het havo/vwo-deel aandacht wordt besteed aan wetenschapshistorische en filosofische aspecten.  resource-not-found
  Beleef NaSk en maak het verschil met vakoverstijgende projecten

  Een projectweek op school. Erg leuk en leerzaam, maar het kost vaak wel veel voorbereidingstijd. De Overal-projecten nemen je hierbij werk uit handen. De projecten bieden onderwerpen, procesvoorstellen, werkdocumenten, informatiebronnen en allerhande voorbeelden voor de leerlingen. De projecten behandelen eigentijdse onderwerpen zoals de energietransitie, het milieu, vervoer, etc. De inhoud en vorm van de projecten zijn volledig aan te passen aan jouw leerlingen en aan hoe veel tijd je hebt. De leerlingen ontdekken geleidelijk het onderwerp terwijl ze doelgericht werken aan een concreet eindproduct. Leuk en leerzaam!

  resource-not-found
  Inhoudelijke update

  Overal NaSk is nu ook verkrijgbaar in FLEX! Dat betekent altijd actuele lesstof in boek en online én een eigen boek. Voor de FLEX-editie zijn de boeken inhoudelijk geheel geüpdatet. Voor het vmbo zijn er leeropdrachtenboeken met de theorie en opdrachten ineen. Voor havo en vwo zijn er geen hulpboeken meer nodig; de leerling kan de tekenopdrachten gewoon in het boek maken. Ook heeft elke leerling toegang tot de online omgeving.

  resource-not-found
  Sturen op resultaat

  “Wat moeten we leren voor het proefwerk?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Overal NaSk staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met ‘je kunt nu’. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

  Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Hiermee wordt de theorie in een concreet voorbeeld uitgelegd en oefent de leerling met het stappenplan voor rekenopgaven. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.

  resource-not-found
  Echt en actueel

  Overal NaSk sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De abstracte natuur- en scheikunde wordt concreet gemaakt in eigentijdse, herkenbare voorbeelden. Voor de lagere niveaus zijn dit vaker beroepscontexten, voor havo/vwo zijn deze wetenschappelijker. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan. Bovendien heb je via NU Actueel altijd actuele opdrachten tot je beschikking.

  resource-not-found
  Voor elk niveau een eigen aanpak

  Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Overal NaSk biedt elke leerling de lesvorm die past bij zijn niveau. Voor vmbo-bk geeft het leerwerkboek korte theorieblokjes afgewisseld met veel (praktische) opdrachten. Vmbo-kgt en vmbo-t/havo hebben een leerboek met langere theoriekaders, aangevuld met aparte werkboeken. Voor havo/vwo/gymnasium geven de leeropdrachtenboeken de uitgebreidere theorie die nodig is voor de natuur- en scheikunde in de bovenbouw. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

  Gecombineerd met de leerroutes en A, B, C, + verdeling van de opdrachten volgt elke leerling zijn eigen route naar klas 3.  Docent aan het woord

  Ben je benieuwd hoe andere docenten Overal ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Mitchel vanuit zijn eigen ervaring hoe hij natuurkunde geeft en de methode gebruikt.

  FLEX: de ideale mix

  Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

  Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.
  Boeken die leerlingen mogen houden

  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

  Een persoonlijke digitale leeromgeving

  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

  Actueel lesmateriaal

  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

  Persoonlijke digitale leeromgeving

  In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

  Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

  Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

  resource-not-found
  Docentenpakket online

  Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

  Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

  Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

  Ook bij Overal NaSk en Natuurkunde

  Toetsen en oefenen

  resource-not-found

  Complete evaluatiecyclus

  Digitaal toetsen

  Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

  resource-not-found

  Extra oefenen

  Examensprint

  Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

  Training, opleiding en inspiratie

  Noordhoff Academy

  resource-not-found

  Trainingen

  Methode- en didactische trainingen

  Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende methode- of didactische trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

  resource-not-found

  Opleidingen

  Toetsbeleid en examinering

  Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

  Extra bij NaSk en Natuurkunde

  Naslagwerk en actualiteit

  resource-not-found

  Hét naslagwerk bij NaSk en Natuurkunde

  Binas

  Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk1 en havo/vwo bovenbouw en is het hulpmiddel voor en tijdens examen. Ook is er een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw.

  resource-not-found

  Actualiteit in de les

  NU Actueel

  Maak je lessen NaSk en Natuurkunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

  resource-not-found
  Onze accountmanagers staan voor je klaar!

  Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

   

  En onze Klantenservice ook

  Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

  Klantenservice

  Kunnen we je helpen?