Voortgezet onderwijs

Overal

Werkt voor jouw leerling!

Vmbo, havo en vwo

Onderbouw en bovenbouw

icon Herkenbare natuurkunde
icon Duidelijkheid en structuur
icon Oog voor verschillen
resource-not-found
Het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen?

Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

Overal is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Wil jij het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau

Onderbouw

NaSk vmbo/havo/vwo

Onderbouw

Natuurkunde 3 havo/vwo

Bovenbouw

NaSk1 vmbo

Bovenbouw

Natuurkunde havo/vwo
>

De kern van de methode voor de onderbouw

Overal NaSk in 3 highlights

1
Echt en actueel
  • Laat leerlingen NaSk beleven
  • Atijd actueel lesmateriaal met NU actueel
  • Sluit aan bij de belevingswereld van de leerling
2
Oog voor verschillen
  • Aparte delen voor vmbo-bk, vmbo-kgt, vwo/gymnasium en TTO
  • Perfect afgestemd op het niveau van de leerling
  • Volop differentiatiemogelijkheden
3
Resultaatgericht
  • Leerdoelen in leerlingentaal
  • Uitgebreide digitale ondersteuning
  • Rekenopdrachten volgens stappenplan uitgewerkt

Beoordeel zelf

Bekijk het lesmateriaal

Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor Overal NaSK

5e editie

De 5e editie biedt lesmateriaal op elk niveau: van vmbo-bk tot vwo/gymnasium en It’s all Science voor TTO. Laat leerlingen NaSk niet alleen leren, maar ook echt beleven. Nieuw in 2020/2021: vakoverstijgende projecten, online oefengeneratoren en NU Actueel.
resource-not-found

Leerwerkboek 1-2 vmbo-bk, Hoofstuk 1

resource-not-found

Leerwerkboek 1-2 vmbo-t/havo, Hoofdstuk 5

resource-not-found

Leeropdrachtenboek 1-2 havo/vwo, Hoofdstuk 1

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

resource-not-found
Oog voor verschillen

Voor het eerst natuur- en scheikunde volgen, kan knap lastig zijn! Als geen andere methode heeft Overal NaSk oog voor de verschillen tussen leerlingen. Nieuw bij de 5e editie zijn de aparte delen voor vmbo-bk, vmbo-kgt en vwo/gymnasium. De inhoud is perfect afgestemd op het niveau van de leerlingen.

Elk hoofdstuk bevat een plusparagraaf, met lesstof voor de leerlingen die gemakkelijker door de stof gaan. Handig om in de klas te kunnen differentiëren. De lesstof in deze paragraaf is gericht op het hogere niveau, dus bij BK gericht op K, bij KGT gericht op GT enzovoort.

Ook in het vwo/gymnasium-deel zit differentiatie, waarbij meer dan in het havo/vwo-deel aandacht wordt besteed aan wetenschapshistorische en filosofische aspecten.resource-not-found
Beleef NaSk en maak het verschil met vakoverstijgende projecten

Een projectweek op school. Erg leuk en leerzaam, maar het kost vaak wel veel voorbereidingstijd. De Overal-projecten nemen je hierbij werk uit handen. De projecten bieden onderwerpen, procesvoorstellen, werkdocumenten, informatiebronnen en allerhande voorbeelden voor de leerlingen. De projecten behandelen eigentijdse onderwerpen zoals de energietransitie, het milieu, vervoer, etc. De inhoud en vorm van de projecten zijn volledig aan te passen aan jouw leerlingen en aan hoe veel tijd je hebt. De leerlingen ontdekken geleidelijk het onderwerp terwijl ze doelgericht werken aan een concreet eindproduct. Leuk en leerzaam!

resource-not-found
Inhoudelijke update

Overal NaSk is nu ook verkrijgbaar in FLEX! Dat betekent altijd actuele lesstof in boek en online én een eigen boek. Voor de FLEX-editie zijn de boeken inhoudelijk geheel geüpdatet. Voor het vmbo zijn er leeropdrachtenboeken met de theorie en opdrachten ineen. Voor havo en vwo zijn er geen hulpboeken meer nodig; de leerling kan de tekenopdrachten gewoon in het boek maken. Ook heeft elke leerling toegang tot de online omgeving.

resource-not-found
Sturen op resultaat

“Wat moeten we leren voor het proefwerk?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Overal NaSk staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met ‘je kunt nu’. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.

Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Hiermee wordt de theorie in een concreet voorbeeld uitgelegd en oefent de leerling met het stappenplan voor rekenopgaven. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.

resource-not-found
Echt en actueel

Overal NaSk sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De abstracte natuur- en scheikunde wordt concreet gemaakt in eigentijdse, herkenbare voorbeelden. Voor de lagere niveaus zijn dit vaker beroepscontexten, voor havo/vwo zijn deze wetenschappelijker. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan. Bovendien heb je via NU Actueel altijd actuele opdrachten tot je beschikking.

resource-not-found
Voor elk niveau een eigen aanpak

Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Overal NaSk biedt elke leerling de lesvorm die past bij zijn niveau. Voor vmbo-bk geeft het leerwerkboek korte theorieblokjes afgewisseld met veel (praktische) opdrachten. Vmbo-kgt en vmbo-t/havo hebben een leerboek met langere theoriekaders, aangevuld met aparte werkboeken. Voor havo/vwo/gymnasium geven de leeropdrachtenboeken de uitgebreidere theorie die nodig is voor de natuur- en scheikunde in de bovenbouw. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.

Gecombineerd met de leerroutes en A, B, C, + verdeling van de opdrachten volgt elke leerling zijn eigen route naar klas 3.Docent aan het woord

Ben je benieuwd hoe andere docenten Overal ervaren? In 9 vragen in het klaslokaal vertelt docent Mitchel vanuit zijn eigen ervaring hoe hij natuurkunde geeft en de methode gebruikt.

FLEX: de volledige mix

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak inclusief toetslicenties.

Bekijk de mogelijkheden

Boeken die leerlingen mogen houden

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

Een persoonlijke digitale leeromgeving met toetsen

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, toetsen, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

Actueel lesmateriaal

De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

resource-not-found
Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Ook bij Overal NaSk en Natuurkunde

Toetsen en oefenen

resource-not-found

Complete evaluatiecyclus

Digitaal toetsen

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

resource-not-found

Extra oefenen

Examensprint

Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Trainingen

Didactische trainingen

Blijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij Noordhoff Academy kun je verschillende trainingen volgen over wat voor jou belangrijk is. Van doeltaal-leertaal, tot het vergroten van executieve functies bij leerlingen.

resource-not-found

24 november 2021

Congres Persoonlijk Onderwijs

Ga je mee op ontdekkingsreis? Meld je dan aan voor het Congres Persoonlijk Onderwijs. Met praktische en inspirerende workshops over onder andere persoonlijk leidinggeven, de kracht van goede feedback en leren motiveren.   

Extra bij NaSk en Natuurkunde

Naslagwerk en actualiteit

resource-not-found

Hét naslagwerk bij NaSk en Natuurkunde

Binas

Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk1 en havo/vwo bovenbouw en is het hulpmiddel voor en tijdens examen. Ook is er een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw.

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen NaSk en Natuurkunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found
Onze accountmanagers staan voor je klaar!

Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

 

En onze Klantenservice ook

Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

Onderwijs verandert. Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief speciaal voor Overal.

Aanmelden