Overal
Met welk niveau wil je aan de slag?
Wil jij het lesmateriaal van Overal zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau
Onderbouw
Onderbouw
Bovenbouw
Bovenbouw
De kern van de methode voor de onderbouw
Overal NaSk in 3 highlights
Echt en actueel
Oog voor verschillen
Resultaatgericht
Bekijk het lesmateriaal
5e editie
De diepte in
Alle ins en outs op een rij
Oog voor verschillen
Voor het eerst natuur- en scheikunde volgen, kan knap lastig zijn! Als geen andere methode heeft Overal NaSk oog voor de verschillen tussen leerlingen. Nieuw bij de 5e editie zijn de aparte delen voor vmbo-bk, vmbo-kgt en vwo/gymnasium. De inhoud is perfect afgestemd op het niveau van de leerlingen.
Elk hoofdstuk bevat een plusparagraaf, met lesstof voor de leerlingen die gemakkelijker door de stof gaan. Handig om in de klas te kunnen differentiëren. De lesstof in deze paragraaf is gericht op het hogere niveau, dus bij BK gericht op K, bij KGT gericht op GT enzovoort.
Ook in het vwo/gymnasium-deel zit differentiatie, waarbij meer dan in het havo/vwo-deel aandacht wordt besteed aan wetenschapshistorische en filosofische aspecten.
Beleef NaSk en maak het verschil met vakoverstijgende projecten
Een projectweek op school. Erg leuk en leerzaam, maar het kost vaak wel veel voorbereidingstijd. De Overal-projecten nemen je hierbij werk uit handen. De projecten bieden onderwerpen, procesvoorstellen, werkdocumenten, informatiebronnen en allerhande voorbeelden voor de leerlingen. De projecten behandelen eigentijdse onderwerpen zoals de energietransitie, het milieu, vervoer, etc. De inhoud en vorm van de projecten zijn volledig aan te passen aan jouw leerlingen en aan hoe veel tijd je hebt. De leerlingen ontdekken geleidelijk het onderwerp terwijl ze doelgericht werken aan een concreet eindproduct. Leuk en leerzaam!
Inhoudelijke update
Overal NaSk is nu ook verkrijgbaar in FLEX! Dat betekent altijd actuele lesstof in boek en online én een eigen boek. Voor de FLEX-editie zijn de boeken inhoudelijk geheel geüpdatet. Voor het vmbo zijn er leeropdrachtenboeken met de theorie en opdrachten ineen. Voor havo en vwo zijn er geen hulpboeken meer nodig; de leerling kan de tekenopdrachten gewoon in het boek maken. Ook heeft elke leerling toegang tot de online omgeving.
Sturen op resultaat
“Wat moeten we leren voor het proefwerk?” Vaak vinden leerlingen het lastig om hoofd- en bijzaken te scheiden. Bij Overal NaSk staan aan het begin van elke paragraaf de leerdoelen in leerlingtaal. Elke paragraaf sluit af met ‘je kunt nu’. Zo weet een leerling precies wat de kern van de stof is.
Om tot het beste resultaat te komen, zijn de rekenopdrachten volgens een vast stappenplan uitgewerkt in voorbeeldkaders. Hiermee wordt de theorie in een concreet voorbeeld uitgelegd en oefent de leerling met het stappenplan voor rekenopgaven. Aan het eind van het hoofdstuk geeft de oefentoets de leerling zekerheid of hij klaar is voor het proefwerk.
Echt en actueel
Overal NaSk sluit aan bij de belevingswereld van de leerling. De abstracte natuur- en scheikunde wordt concreet gemaakt in eigentijdse, herkenbare voorbeelden. Voor de lagere niveaus zijn dit vaker beroepscontexten, voor havo/vwo zijn deze wetenschappelijker. De contexten worden ondersteund door vernieuwd beeld, waaronder prachtige infographics. Deze relevante en actuele lesstof op hun eigen niveau motiveert de leerling om aan de slag te gaan. Bovendien heb je via NU Actueel altijd actuele opdrachten tot je beschikking.
Voor elk niveau een eigen aanpak
Verschillende niveaus vragen om een verschillende aanpak. Overal NaSk biedt elke leerling de lesvorm die past bij zijn niveau. Voor vmbo-bk geeft het leerwerkboek korte theorieblokjes afgewisseld met veel (praktische) opdrachten. Vmbo-kgt en vmbo-t/havo hebben een leerboek met langere theoriekaders, aangevuld met aparte werkboeken. Voor havo/vwo/gymnasium geven de leeropdrachtenboeken de uitgebreidere theorie die nodig is voor de natuur- en scheikunde in de bovenbouw. Vanzelfsprekend zit in alle boeken een opbouw in de reken-, denk- en praktische vaardigheden.
Gecombineerd met de leerroutes en A, B, C, + verdeling van de opdrachten volgt elke leerling zijn eigen route naar klas 3.
Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.
Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.
In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.
Persoonlijke digitale leeromgeving
In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.
Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het extra ondersteuning in leren en overhoren met SlimStampen bij de talen en biologie. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.
Bekijk alle video's om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er uitziet.
Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?
Docentenpakket online
Met het online Docentenpakket bij Overal heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met Digitaal toetsen .
Let op: als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.
Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.
Ook bij Overal NaSk en Natuurkunde
Toetsen en oefenen
Complete evaluatiecyclus
Digitaal toetsen
Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.
Extra oefenen
Examensprint
Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.
Extra bij NaSk en Natuurkunde
Naslagwerk en actualiteit
Hét naslagwerk bij NaSk en Natuurkunde
Binas
Binas is beschikbaar voor vmbo NaSk1 en havo/vwo bovenbouw en is het hulpmiddel voor en tijdens examen. Ook is er een Binas English edition voor havo/vwo bovenbouw.
Actualiteit in de les
NU Actueel
Maak je lessen NaSk en Natuurkunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.
Training, opleiding en inspiratie
Noordhoff Academy
Trainingen
Start- en verdiepende trainingen
Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende start- of verdiepende trainingen. Online of op school met jouw collega’s!
Opleidingen
Toetsbeleid en examinering
Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.
Onze accountmanagers staan voor je klaar!
Wil je een keer een presentatie over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten? Onze accountmanagers komen graag met je in contact.
En onze Klantenservice
Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze klantenservice (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.
Klantenservice
Kunnen we je helpen?
Klantenservice
✆ (088) 522 6888
Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
Klantenservice