Voortgezet onderwijs

De Kleine Bosatlas

De Kleine Bosatlas is de ideale atlas voor het vmbo en voor de onderbouw havo en vwo. De inhoud sluit naadloos aan op de leerbehoefte.

61e editie

icon Alle kaarten volledig digitaal voor docent en leerling op school en thuis
icon Met hulpmiddelen om kaarten eenvoudig te vergelijken en analyseren
icon Brengt kaarten tot leven door toevoeging van audiovisueel materiaal
resource-not-found

De diepte in

Alle ins en outs op een rij

resource-not-found
Infographics

De infographics van Wim Dasselaar zijn opgebouwd uit duizenden fotootjes. Met zijn composities komen de landschapskaarten van de atlas écht tot leven.

 

Aandacht voor topografie

Topografische kennis is een noodzakelijke voorwaarde voor het vormen van een wereldbeeld. Daarom bevat De Kleine Bosatlas een set kaarten van Nederland, Europa en de wereld met een uitgebreide versie van de Cito-top-100-lijst van topografische namen.resource-not-found
Fotografie

Op een aantal plaatsen zijn foto’s toegevoegd om abstracte begrippen begrijpelijk te maken.

 

Eenvoudige kaartopmaak

Het principe van ‘leeg lijkende kaarten’ is in deze atlas meer dan ooit doorgevoerd. Het maakt de meest complexe onderwerpen glashelder.

De wereld van kaarten op één plek

De Bosatlas online

De Bosatlas Online is een krachtige tool voor het verlevendigen van je aardrijkskundeles. Dit schooljaar is De Bosatlas Online gratis beschikbaar voor jou en jouw leerlingen.

Naar gratis online activeringcodes

Eenvoudige navigatie en kaartlagen

Alle kaarten zijn eenvoudig te vinden en laag voor laag op te bouwen. Je volgt de opbouw van de inhoudsopgave van de papieren atlas of je zoekt op trefwoord.

Projecteer kaarten afzonderlijk of naast elkaar

Alle kaarten uit De Bosatlas kun je afzonderlijk of naast elkaar op het digibord of op het beeldscherm projecteren. Ook is het mogelijk om één thema in verschillende gebieden te vergelijken.

Atlas- en kaartvaardigheden

Speciaal voor jouw leerlingen. Leren werken met de atlas en kaartleesvaardigheid opdoen. Er zijn vele honderden mogelijkheden om kaartinformatie te verrijken.

Gratis licentie bij Grote en Kleine Bosatlas

Je regelt gemakkelijk zelf jouw toegang tot De Bosatlas Online door het gebruiken van de activeringscode. Ook voor jouw leerlingen is het komend schooljaar de leerlinglicentie geheel kosteloos. De licenties zijn gratis toegankelijk t/m 1 augustus 2022.

Docenten


LeerlingenMeer bij De Bosatlas

Andere producten

resource-not-found

NU Actueel

Lesopeners

Op NU Actueel vind je tweewekelijks nieuwe en actuele video's en artikelen, met opdrachten. Zo haal je gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen!

resource-not-found

Andere atlassen

De Grote Bosatlas

De atlas is volledig geactualiseerd en aangepast aan de nieuwe exameneisen voor aardrijkskunde-onderwijs havo/vwo.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?