Voortgezet onderwijs

TrabiTour

Zet Duits op de kaart
vmbo, havo en vwo onderbouw en bovenbouw
icon Variatie en verrassing in elke les
icon Maakt differentiëren makkelijk
icon TrabiTour = Landeskunde
resource-not-found
Niveaus

Met welk niveau wil je aan de slag?

TrabiTour is beschikbaar voor verschillende niveaus en wordt regelmatig geüpdatet.

Het lesmateriaal van Trabitour zelf inzien en beoordelen? Kies een niveau.

Onderbouw

vmbo/havo/vwo

Bovenbouw

havo/vwo

De kern van de methode voor de onderbouw

TrabiTour in 3 highlights

 • 1
  TrabiTour = Landeskunde
 • icon Op reis door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met Trabi on tour
  icon Elk hoofdstuk een Duitstalige hit
  icon Originele filmserie over het leven, werk en hobby's in Duitsland
 • 2
  Geen les is hetzelfde
 • icon Korte, activerende opdrachten
  icon Volop onderwerpskeuze in de leesparagrafen
  icon Duits nieuws met bijpassende opdrachten. Steeds vers van de pers!
 • 3
  Past bij elk lesprogramma
 • icon Haalbare kern
  icon Optioneel keuzemateriaal gericht op vaardigheden
  icon Extra grammatica-oefeningen om mee te differentiëren
  Beoordeel zelf

  Bekijk het lesmateriaal

  Vraag een beoordelingspakket aan voor een overzicht van de beschikbare producten voor TrabiTour onderbouw.

  4e editie

  TrabiTour onderbouw is verrassend anders! De methode is 100% Duits, 100% echt en je kunt eenvoudig differentiëren. Voor schooljaar 2020/2021: volledig beschikbaar met uitzondering van 3 vmbo-bk.
  resource-not-found

  FLEX 1-2 vmbo-gt/havo Deutschbuch A, hoofdstuk 1

  resource-not-found

  FLEX 3 vwo Deutschbuch A, hoofdstuk 1

  resource-not-found

  FLEX 4 vmbo-gt Deutschbuch H2

  resource-not-found

  TrabiTour zet Duits op de kaart!

  Ruim 15 jaar een begrip!

  TrabiTour, de snelst groeiende methode Duits in het Voortgezet onderwijs, staat voor afwisseling, Landeskunde en creativiteit. Met plezier Duits leren, dat is waar je bij TrabiTour op mag rekenen. En dat plezier zit hem in alles. De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt: geen paragraaf en dus geen les is hetzelfde. Zo helpt de methode je van de les Duits de leukste les van de dag te maken.

  100% Duits, 100% echt

  Ook in de nieuwe editie ruim baan voor Landeskunde, het kroonjuweel van TrabiTour. Dat 100%, echte Duitse gevoel komt overal in terug: leesteksten, luisterfragmenten, video's en meer.

  Nieuw onderdeel voor de onderbouw is Kulturunterschiede , waarin cultuur centraal staat: de verschillen én overeenkomsten! Met meer kennis van de cultuurverschillen, kunnen leerlingen de Duitse taal écht leren en begrijpen.

  Nieuw onderdeel bij de bovenbouw is Trabi on Tour: de leerling maakt een tour door de DACH-landen en komt op allerlei verrassende plekken terecht. Plekken dichtbij en wat verder weg, waar hij komend weekend of de komende vakantie zo naartoe zou willen gaan.

  Zo zet TrabiTour Duitsland bij de leerling op de kaart.

  De diepte in

  Alle ins en outs op een rij

  TrabiTour onderbouw zet Duits op de kaart

  TrabiTour helpt om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak. Ze leren met plezier Duits, elke dag opnieuw. De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt: geen paragraaf en dus geen les is hetzelfde. Zo helpt TrabiTour om van Duits de leukste les van de dag te maken!

  Het leer- en overhoorprogramma SlimStampen

  Het unieke leer- en overhoorprogramma SlimStampen, ontwikkeld door  Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met SlimStampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

  resource-not-found
  Gevarieerd binnen een heldere structuur

  Bij het ontwikkelen van TrabiTour is een gevarieerde en plezierige les Duits altijd het uitgangspunt. Je ziet het vanaf de allereerste pagina: de variatie in opdrachtvormen, in vaardigheden en natuurlijk de onderwerpskeuze waarmee TrabiTour - gelukkig maar - helemaal TrabiTour blijft. 

  TrabiTour bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de spelletjes voor extra competitie, een andere keer mogen de leerlingen bewegen in de klas.

  Veel afwisseling en variatie dus, maar ook een duidelijke structuur. In TrabiTour 4e editie onderbouw tref je het allebei aan. Met de leerwerkboeken werken leerlingen bovendien vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.  FLEX: de ideale mix

  Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX.

  Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.
  Boeken die leerlingen mogen houden

  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.

  Een persoonlijke digitale leeromgeving

  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.

  Actueel lesmateriaal

  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

  Persoonlijke digitale leeromgeving

  In de persoonlijke digitale leeromgeving zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. Met de persoonlijke digitale leeromgeving speel je efficiënter in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen!

  Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die de persoonlijke digitale leeromgeving biedt?

  Wil je weten wat er per methode beschikbaar is?

  resource-not-found
  Docentenpakket online bij TrabiTour

  Met het online Docentenpakket bij TrabiTour heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, ERK-overzichten, hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren.
  Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met  Digitaal toetsen .

  Let op:  als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie Digitaal toetsen’.

  Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

  Ook bij Duits

  Toetsen en oefenen

  resource-not-found

  Complete evaluatiecyclus

  Digitaal toetsen

  Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

  resource-not-found

  Extra oefenen

  Examensprint

  Online examentrainer, met persoonlijk studieadvies en inhoudelijke feedback. Met Examensprint biedt Noordhoff een compleet aanbod: van klas 1 tot en met het eindexamen.

  Training, opleiding en inspiratie

  Noordhoff Academy

  resource-not-found

  Trainingen

  Methode- en didactische trainingen

  Je wilt als docent op de hoogte blijven. Van de laatste ontwikkelingen in de (digitale) methode, tot de nieuwste onderwijstrends. Volg daarom de verschillende methode- of didactische trainingen. Online of op school met jouw collega’s!

  resource-not-found

  Opleidingen

  Toetsbeleid en examinering

  Het maken van toetsen en toetsbeleid is een vak apart. Noordhoff Academy biedt daarom verschillende opleidingen aan. Maak de stap en word gecertificeerd Toetsexpert of leer alles over het opstellen van een degelijke examencommissie.

  Ook bij Duits

  Actualiteiten

  resource-not-found

  NU Actueel

  Actualiteit in de les

  Maak jouw lessen Duits up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

  resource-not-found

  Ga je starten met TrabiTour?

  Leerjaar 1-2 bestellen

  De online licentie is 1 jaar geldig, dus het is van belang om de goede keuze te maken. Check hier waar je rekening mee moet houden.

  Contact

  Kunnen we je verder helpen?

  resource-not-found
  Onze accountmanagers staan voor je klaar!

  Wil je een presentatie aanvragen over één van onze methoden? Heb je inhoudelijke vragen over onze producten?  Onze accountmanagers komen graag met je in contact.

   

  En onze Klantenservice ook

  Met vragen over docentenaccount, licenties of levering van producten kun je terecht bij onze  klantenservice  (088) 522 6888. Wij zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 17.00 uur.

  Klantenservice

  Kunnen we je helpen?