Grandes Lignes, natuurlijk Frans

Net als jij gaat Grandes Lignes voor volle klassen voor Frans, de mooiste taal op aarde. Je maakt zelf het grootste verschil, Grandes Lignes ondersteunt met een duidelijke structuur, aansprekende contexten, aantrekkelijke vormgeving en veel aandacht voor de Franse cultuur. Met Grandes Lignes is Frans vanaf les 1 de voertaal in de klas. Leerlingen oefenen samen, met behulp van ‘natuurlijke’, authentieke bronnen en afwisselende opdrachten. Zo voelt de taal al snel vertrouwd en gaat leren bijna vanzelf. Naturellement!

Grandes Lignes is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Grandes Lignes is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

  • Boeken die leerlingen mogen houden
    Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
  • Een persoonlijke digitale leeromgeving
    In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
  • Altijd actueel 
    De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Grandes Lignes.

FLEX: de ideale mix

Actueel lesmateriaal

Grandes Lignes biedt allerlei extra's en suggesties om jouw lessen Frans te verrijken. Van kahoots tot kant-en-klare lesbrieven.

Kahoots
Wil je met jouw leerlingen op een interactieve manier in de klas oefenen met Frans? Met Kahoot kun je quizjes afnemen over allerlei onderwerpen, zoals werkwoordsvervoegingen, woordenschat of getallen. Bij Grandes Lignes 5e editie onderbouw zijn Kahoots ontwikkeld, die je kunt vinden op www.kahoot.com. Zoek op #grandeslignes_editie5 om ze allemaal te vinden. Wil je meer weten over Kahoot en hoe je hiermee kunt werken? Lees dan de handleiding >>

Lesbrieven
Voor de Dag van de Franse taal hebben we lesbrieven ontwikkeld waarin we het vak Frans combineren met een ander vakgebied, bijvoorbeeld aardrijkskunde, Nederlands, economie, NaSk, LO en geschiedenis. 

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor informatie over lesbrieven, kahoots, lesideeën enzovoort!

NIEUW: NU Actueel
Maak jouw lessen Frans up-to-date met NU Actueel! Begin of eindig jouw les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen. Grandes Lignes biedt op NU Actueel elke twee weken gratis artikelen met opdrachten én meer achtergrondinformatie over gebeurtenissen, onderwerpen en/of thema's die nu aan de orde zijn.

Actueel lesmateriaal

Docentenpakket online bij Grandes Lignes

Met het online Docentenpakket bij de Grandes Lignes heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, uitwerkingen, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met Digitaal toetsen.

Let op: als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Grandes Lignes

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Onze trainingen voor Grandes Lignes

Begin je met Grandes Lignes en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van Grandes Lignes en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Onze trainingen voor Grandes Lignes

Inloggen


Bij Grandes Lignes zijn twee digitale leeromgevingen. Klik op de editie die je gebruikt om in te loggen in de juiste leeromgeving.

Nieuws

Al lid van de Grandes Lignes-community?

Wil je tips om het beste uit Grandes Lignes te halen?
Als eerste weten wanneer er nieuw, actueel lesmateriaal beschikbaar is?

Laat je mailadres achter en wij houden je op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.