Skip to Content
 

Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw en Toetsen

Bij Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw leveren we een nieuwe toetsomgeving ter vervanging van het huidige aanbod (Word)toetsen in het online Docentenpakket. In deze omgeving kunt u als docent kiezen om een kant-en-klare hoofdstuktoets te downloaden naar Word of PDF of u kiest voor digitale afname. U kiest de afnamevorm die het beste bij het doel van de toets past.

Toetsen en leren

Toetsen is een belangrijk onderdeel in gepersonaliseerd leren. De adaptieve leerstof en oefentoetsen in Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw online bereiden voor op het proefwerk dat u als kant-en-klare toets schriftelijk of digitaal kunt afnemen. De toetsen leveren niet alleen cijfers op, maar geven ook informatie over de voortgang van leerlingen, en over de mogelijke vervolgstappen die u kunt zetten om het leerproces te verbeteren. Door goed te weten waar een leerling staat, kan er gericht onderwijs gegeven worden. In Nieuw Nederlands online zullen daarom in bepaalde dashboards de informatie vanuit leren en toetsen worden samengevoegd om een compleet beeld te geven van de leerprestaties van de leerling.

https://noordhoff.prod.infinitas.klopotek-projects.com/documents/2449749/2463101/NU_VO_Toetsen.png/822258ad-7167-4ea8-8ec9-a4ed0b6aa1eb?t=1491823029096

Voordelen:

Eén plek voor alle toetsen

Er is geen aanbod meer van losse toetsen in het Docentenpakket online en elders een afzonderlijk aanbod van digitale toetsen. In deze toetsomgeving zijn alle toetsen en toetsvragen verzameld.

U bepaalt wat en hoe u wilt toetsen

Het onderscheid tussen papieren en digitale toetsen verdwijnt: u kiest wat u wilt toetsen en op welke manier u de toets inzet.

  • U kiest voor summatief of formatief.
  • U bepaalt welke paragrafen u wilt bevragen.
  • U kiest voor papieren of digitale afname van de kant-en-klare hoofdstuktoetsen.


Toegang digitaal toetsen
Vanuit het Docentenpakket Online heeft u standaard toegang tot de toetsomgeving. Om de toetsen digitaal af te nemen dient u voor iedere leerling de jaarlicentie "Nieuw Nederlands 6e editie onderbouw toegang digitaal toetsen" aan te schaffen.