Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Engels   Stepping Stones Junior     Fan scholen voor scholen SSJR

Fan van Stepping Stones Junior?

Hoe bevalt Stepping Stones Junior andere scholen? Op deze pagina plaatsen wij het hele jaar door reacties van scholen die met Stepping Stones Junior werken en effect zien op het leren van Engels.

Fan scholen voor scholen SSJR Generic Front

Wie kan er nou beter over Stepping Stones Junior vertellen dan de mensen die er iedere dag mee lesgeven?

Even bellen met ...

We belden daarom met verschillende scholen om ze te vragen waarom zij voor de methode hebben gekozen, wat er is veranderd, hun tips voor scholen die zich nu oriënteren en meer. Bekijk de video om te zien hoe de methode deze school bevalt.

Engels in de groepen 1 t/m 8

We bellen met Esther. Zij is groepsleerkracht groep 8 en vakgroepcoördinator Engels op de Nicolaasschool. Op deze school wordt Engels gegeven in de groepen 1 t/m 8. "Prettig aan Stepping Stones Junior is dat het veel visuele en digitale ondersteuning biedt. Alle leerkrachten hebben een duidelijke leidraad om Engelse les te geven die weinig voorbereiding kost. De CLILL lessen zijn geintegreerd in de thema's Stepping Stones Junior".

Engels spreken en Engels horen = Engels leren

We bellen met Bram van Poppel, leerkracht aan groep 7 Kbs de Weerijs te Breda. Bram werkt al 4 jaar met Stepping Stones Junior. "In de klas wordt er Engels gesproken: samen gesprekken voeren en zingen in het Engels. Vanuit het vo krijgen we terug dat ze echt een basis hebben".

Vergroot het zelfvertrouwen van je leerlingen met Stepping Stones Junior

In deze video bellen wij met Esther van der Heide en Melissa Van Der Molen, beiden leerkracht aan IBS ‘t Pompeblêd. Zij gebruiken Stepping Stones Junior vanaf groep 1 om kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te laten raken met de Engelse taal.

resource-not-found

Chantal aan het woord

“De methode spreekt in z’n geheel erg aan!”

Leerlingen van groep 1 tot en met 8 van Montessorischool Kralingen werken vanaf schooljaar ’21-’22 met Stepping Stones Junior. Chantal Kik koos voor deze methode omdat die “het meest overzichtelijk en herkenbaar voor de leerlingen is”.

Lees de column »
resource-not-found

Ilse aan het woord

“De kinderen kijken uit naar de Engelse les!”

IKC Eben Haëzer startte in schooljaar ‘21-’22 met Stepping Stones Junior. Ilse vertelt: “We waren er vrij snel uit dat het deze methode moest worden: De lessen zijn goed toepasbaar in de klas en hebben een duidelijke structuur.”

Lees de column »
resource-not-found
Neem contact op met een referentieschool

Wat vinden jullie plus- en minpunten van Stepping Stones Junior? Wat was voor jullie doorslaggevend in de keuze? Hoe hebben jullie het uitproberen aange­pakt? Als je je oriënteert op een nieuwe methode heb je ongetwijfeld veel vragen. Onze referentiescholen beantwoorden ze met veel plezier in een persoonlijk gesprek of per e-mail.

resource-not-found

Wil je Stepping Stones Junior zelf beoordelen?

Vraag een gratis zichtzending aan

Wil je een kijkje nemen in de methode Stepping Stones Junior? Leer Engels met gevarieerde en activerende werkvormen voor groep 1 t/m 8.

Bestel een zichtzending »