Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Taalonderwijs     Nieuw Nederlands Junior - We mogen weer leren

Aan de slag met Nieuw Nederlands Junior

Ben je klaar voor het nieuwe schooljaar? Om te zorgen dat je er klaar voor bent om met Nieuw Nederlands Junior aan de slag te gaan, hebben we een aantal opstarttips. Zo ga je goed voorbereid en met plezier met ons materiaal aan de slag. Lees je mee?

Nieuw Nederlands Junior - We mogen weer - Header
resource-not-found

Gebruik je Nieuw Nederlands Junior voor het eerst dit jaar, neem dan ook een kijkje op de welkomstpagina voor extra opstartinformatie.

Nieuw Nederlands Junior opstapprogramma

Om de overstap van je oude taalmethode naar Nieuw Nederlands Junior Taal te vergemakkelijken, zijn er opstapprogramma's beschikbaar.

Het opstapprogramma bestaat uit een diagnostische toets (instaptoets) en remediërend materiaal. De leerlingen maken eerst de instaptoets. Als ‘reminder’ staat hier en daar een tip bij een opdracht. Als een leerling een opdracht lastig vindt of er veel fouten in heeft gemaakt, staat in de kantlijn welke opdrachten uit het ‘maatwerk’ over hetzelfde onderwerp gaan. In het maatwerk zijn uitlegblokken en soms tips opgenomen, zodat leerlingen zelf de strategie bij een bepaald probleem kunnen toepassen. Als alle leerlingen uitvallen op dezelfde opdracht in de instaptoets is het van belang dat je met de groep deze vaardigheid gaat oefenen.

Welk opstapprogramma gebruik ik?
Zet voor de zomervakantie de opstapprogramma’s van het volgende leerjaar in. Zo zie je of je klas klaar is voor het volgende jaar of dat er hiaten zijn. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 4? Dan gebruik je voor de zomervakantie het opstapprogramma van groep 5.

Zet je het opstapprogramma na de zomervakantie in? Gebruik dan het opstapprogramma van het huidige leerjaar. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 6? Dan gebruik je na de zomervakantie het opstapprogramma van groep 6.

resource-not-found

Goed voorbereid het nieuwe schooljaar in

Webinars om je op weg te helpen!

Goed van start webinar

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij jaarlijks het “Goed van start webinar”. Hiermee begin je goed voorbereid met je methode! Registreer je direct of kijk het laatste webinar terug. Zo zorg je dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten. Met live chat voor al je vragen.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

Nieuw Nederlands Junior Lezen


Even op weg webinar

Als je een aantal weken aan het werk bent met Nieuw Nederlands Junior, heb je mogelijk nieuwe vragen waar je tegenaan loopt in de klas. In het "Even op weg webinar" helpen we je graag verder bij de praktische en inhoudelijke zaken. Registreer je direct.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

resource-not-found

Jaarplanning

Hulpmiddel welke les, op welke dag.

Nieuw Nederlands Junior is een geheel nieuwe aanpak voor taalonderwijs. Het gaat bij Nieuw Nederlands Junior om groei en creatief bezig zijn met taal. Door leren steeds weer op een andere manier te beleven, bijvoorbeeld in een rap, reisgids of vlog, ervaren leerlingen hun eigen taalavontuur. Nieuw Nederlands Junior is bewezen effectief, eenvoudig in gebruik (voor leerkracht en leerling) én met heldere stappen.

De jaarplanning is een hulpmiddel, waarmee je kunt zien welke lessen op welke dagen gegeven kunnen worden gedurende het jaar.

resource-not-found

Lees hier meer over alle methoden van Nieuw Nederlands Junior

Ouders hebben grote invloed op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen

Ouderbetrokkenheid in Nieuw Nederlands Junior

Onderzoek toont aan dat, naast de leerkracht, ouders *) een grote invloed hebben op de ontwikkeling en leerprestaties van hun kinderen. Een goede samenwerking tussen ouders en school bevordert de motivatie, het welbevinden en de leerprestaties van de kinderen. Op het gebied van taal kunnen ouders helpen bij een sterke taalbasis van het kind. Door met elkaar te lezen, extra oefeningen te maken en, wanneer zij voldoende informatie hebben over de aangeleerde lees-, schrijf- en spellingstrategieën, ook met uitleg te ondersteunen.

Nieuw Nederlands Junior heeft als doel te zorgen voor een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Zodat we samen werken aan goed taalonderwijs voor alle kinderen! De methode biedt hier de volgende handvatten voor:

Tip: deel deze nieuwsbrieven met de ouders van je leerlingen.

*) Met ouders bedoelen we de persoon of personen die in de thuissituatie betrokken zijn bij de dagelijkse zorg van het kind. Vader(s), moeder(s), stiefouder(s), pleegouder(s), andere familieleden, etc.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

Volg een implementatietraining bij gecertificeerde scholingspartners

Voor implementaties en trainingen van Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling werken we samen met een aantal scholingspartners. Dit zijn gecertificeerde adviseurs van onderwijsbegeleidingsdiensten. Zij helpen je om je lessen vloeiend te geven en de methode in te zetten zodat het aansluit bij jouw leerlingen en jullie school. Zo haal je het beste uit Nieuw Nederlands Junior! We blijven continu trainingen geven aan nieuwe en bestaande trainingspartners, een volledig overzicht vind je hieronder.

Erkende scholingspartners Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

We mogen weer leren

Zorg dat je klaar bent voor het nieuwe schooljaar. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie op een rijtje, van Junior Cloud tot onze complete Junior-Lijn.

resource-not-found

Nieuw: Praktische en duidelijke leerstofoverzichten

Per schooljaar 23/24 vind je in Junior Cloud leerstofoverzichten van Nieuw Nederlands Junior Taal, Lezen en Spelling. Hierin zie je hoe de lesstof is opgebouwd, welke leerlijnen er zijn en vind je informatie over de structuur van de methode.

resource-not-found

Oefenboeken Nieuw Nederlands Junior Taal

Vanaf schooljaar 23/24 zijn er oefenboeken voor groep 4 t/m 8 bij Nieuw Nederlands Junior Taal. Dit is een leerwerkboek waarmee leerlingen hun woordenschat en taalkennis verdiepen. En het biedt extra oefentijd voor taalzwakke leerders.

resource-not-found

Actuele literatuurlijst Nieuw Nederlands Junior Lezen

We zijn blij met alle feedback die we van jullie ontvingen. We hebben belangrijke verbeteringen doorgevoerd in Junior Cloud. En dat blijven we doen! We houden jullie hiervan op de hoogte per e-mail en via de website.

resource-not-found

De belangrijkste verbeteringen in Junior Cloud

We zijn blij met alle feedback die we van jullie ontvingen. We hebben belangrijke verbeteringen doorgevoerd in Junior Cloud. En dat blijven we doen! We houden jullie hiervan op de hoogte per e-mail en via de website.

resource-not-found

Onze methodespecialisten staan voor je klaar!

Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen? Onze methodespecialisten helpen je graag verder. Bekijk het regio-overzicht om te zien bij wie je terecht kunt.