Welkom bij Nieuw Nederlands Junior

Wat leuk dat je school voor Nieuw Nederlands Junior heeft gekozen! Graag helpen we je op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Nieuw Nederlands Junior Welkom Header
resource-not-found

Materiaal bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Nieuw Nederlands Junior.

Bestel je materiaal bij je schoolleverancier
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je eigen schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:

Nieuw Nederlands Junior Taal

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Nieuw Nederlands Junior Spelling

resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior Taal

Opstapprogramma’s

Het opstapprogramma bestaat uit een diagnostische toets en remediërend materiaal. De kinderen maken eerst de instaptoets. Als hij of zij een opdracht lastig vindt, of er veel fouten in heeft gemaakt, vindt de leerling in de kantlijn welke opdrachten uit het ‘maatwerk’ over hetzelfde onderwerp gaan. In het maatwerk zijn ook uitlegblokjes opgenomen, zodat leerlingen die er bij kunnen pakken. Als alle kinderen uitvallen op dezelfde opdracht in de instaptoets is het van belang dat je met de kinderen deze vaardigheid gaat oefenen. Zo beschikken je leerlingen over de juiste voorkennis om een goede start te maken met Nieuw Nederlands Junior Taal!
De lesbeschrijvingen en werkbladen vind je in de online leeromgeving Junior Cloud.

resource-not-found

Webinar ‘Even op weg met Nieuw Nederlands Junior’

Woensdag 29 september van 15.00 tot 16.00 uur.

Eind september ben je een aantal weken aan het werk met Nieuw Nederlands Junior en werk je als het goed is in blok 2. Wellicht heb je tegen die tijd wat vragen of zaken waar je in de klas tegenaan loopt. Of wil je je verder verdiepen in de didactiek van de methode of in de leeromgeving Junior Cloud. Op woensdag 29 september van 15.00-16.00 uur organiseren we het webinar 'Even op weg met Nieuw Nederlands Junior'. Hierin helpen we je graag verder bij zowel praktische als inhoudelijke zaken. Er is voldoende ruimte om al je vragen aan bod te laten komen.

In dit webinar:

  • Lichten we de mogelijkheden van Junior Cloud toe en laten we zien wat er nog aan komt op de korte termijn.

  • Gaan we in op de samenhang tussen Nieuw Nederlands Junior Taal, Spelling en Lezen.

  • Bespreken we de drie methoden los van elkaar.

  • Is er ruimte voor al je overige vragen.

Registreer je direct »

resource-not-found

Online leeromgeving Junior Cloud

De groei van leerlingen staat centraal.

Nieuw Nederlands Junior is beschikbaar via onze gloednieuwe leeromgeving Junior Cloud!
In Junior Cloud staat de groei van leerlingen centraal. Je ziet precies waar ze staan én hoe jij ze kunt laten groeien. Binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving.

Per schooljaar 2022/2023 worden al onze methoden in deze nieuwe leeromgeving aangeboden. In schooljaar 2021/2022 starten we met Nieuw Nederlands Junior en met de groepen 4 en 5 van andere methoden.

resource-not-found

Ouders informeren

Wellicht wil je school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor taal, spelling en lezen.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

Nieuw Nederlands Junior Digitaal lesmateriaal

Het digitale lesmateriaal wordt uitgeleverd via Junior Cloud (toegankelijk via Basispoort). Klik in Basispoort op Junior Cloud.

Koppeling Basispoort – Junior Cloud maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff je School ID uit Basispoort in je account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om je School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Onderwijs verandert

Onderwijs is altijd in beweging. Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrieven. Meld je nu aan!

Aanmelden

Klantenservice

Kunnen we je helpen?