Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Taalonderwijs     Nieuw Nederlands Junior Welkom

Welkom bij Nieuw Nederlands Junior

Wat leuk dat je school voor Nieuw Nederlands Junior heeft gekozen! Graag helpen we je op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Nieuw Nederlands Junior Welkom Header
resource-not-found

Materiaal bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Nieuw Nederlands Junior.

Bestel je materiaal bij je schoolleverancier
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je eigen schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:

Nieuw Nederlands Junior Taal

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Nieuw Nederlands Junior Spelling

Om de overstap van je oude taalmethode naar Nieuw Nederlands Junior Taal te vergemakkelijken, zijn er opstapprogramma's beschikbaar.

Nieuw Nederlands Junior opstapprogramma

Het opstapprogramma bestaat uit een diagnostische toets (instaptoets) en remediërend materiaal. De leerlingen maken eerst de instaptoets. Als ‘reminder’ staat hier en daar een tip bij een opdracht. Als een leerling een opdracht lastig vindt of er veel fouten in heeft gemaakt, staat in de kantlijn welke opdrachten uit het ‘maatwerk’ over hetzelfde onderwerp gaan. In het maatwerk zijn uitlegblokken en soms tips opgenomen, zodat leerlingen zelf de strategie bij een bepaald probleem kunnen toepassen. Als alle leerlingen uitvallen op dezelfde opdracht in de instaptoets is het van belang dat je met de groep deze vaardigheid gaat oefenen.

Welk opstapprogramma gebruik ik?
Zet voor de zomervakantie de opstapprogramma’s van het volgende leerjaar in. Zo zie je of je klas klaar is voor het volgende jaar of dat er hiaten zijn. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 4? Dan gebruik je voor de zomervakantie het opstapprogramma van groep 5.

Zet je het opstapprogramma na de zomervakantie in? Gebruik dan het opstapprogramma van het huidige leerjaar. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 6? Dan gebruik je na de zomervakantie het opstapprogramma van groep 6.

resource-not-found

Goed voorbereid het nieuwe schooljaar in

Webinars om je op weg te helpen!

Goed van start webinar

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij jaarlijks het “Goed van start webinar”. Hiermee begin je goed voorbereid met je methode! Registreer je direct of kijk het laatste webinar terug. Zo zorg je dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Even op weg webinar

Als je een aantal weken aan het werk bent met Nieuw Nederlands Junior, heb je mogelijk nieuwe vragen waar je tegenaan loopt in de klas. In het Even op weg webinar helpen we je graag verder bij de praktische en inhoudelijke zaken. Registreer je direct of kijk het laatste webinar terug.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

Nieuw Nederlands Junior Lezen

resource-not-found
Goed van start met Junior Cloud

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij ook ‘’Goed van start webinars” voor Junior Cloud. Registreer je direct! Zo zorg je dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

resource-not-found

Jaarplanning

Hulpmiddel welke les, op welke dag.

Nieuw Nederlands Junior is een geheel nieuwe aanpak voor taalonderwijs. Het gaat bij Nieuw Nederlands Junior om groei en creatief bezig zijn met taal. Door leren steeds weer op een andere manier te beleven, bijvoorbeeld in een rap, reisgids of vlog, ervaren leerlingen hun eigen taalavontuur. Nieuw Nederlands Junior is bewezen effectief, eenvoudig in gebruik (voor leerkracht en leerling) én met heldere stappen.

De jaarplanning is een hulpmiddel, waarmee je kunt zien welke lessen op welke dagen gegeven kunnen worden gedurende het jaar.

Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

Volg een implementatietraining bij gecertificeerde scholingspartners

Voor implementaties en trainingen van Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling werken we samen met een aantal scholingspartners. Dit zijn gecertificeerde adviseurs van onderwijsbegeleidingsdiensten. Zij helpen je om je lessen vloeiend te geven en de methode in te zetten zodat het aansluit bij jouw leerlingen en jullie school. Zo haal je het beste uit Nieuw Nederlands Junior! Er vinden momenteel nog trainingen plaats aan de trainingspartners, en ook voor Nieuw Nederlands Junior Lezen, het aantal scholingspartners zal daarom in de komende maanden verder uitbreiden. 

Erkende scholingspartners Nieuw Nederlands Junior Taal en Spelling

resource-not-found

Ouders informeren

Wellicht wil je school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor taal, spelling en lezen.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

Nieuw Nederlands Junior Digitaal lesmateriaal

Het digitale lesmateriaal van Nieuw Nederlands Junior wordt uitgeleverd via Junior Cloud. Hier staat de groei van leerlingen centraal. Je ziet precies waar ze staan én hoe jij ze kunt laten groeien. Met Nieuw Nederlands Junior binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving. Inloggen in Junior Cloud doe je via Basispoort.


Koppeling Basispoort – Junior Cloud maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff je School ID uit Basispoort in je account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om je School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Mis geen nieuws!

Onderwijs is altijd in beweging. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nu aanmelden »

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice