Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Rekenen   Getal & Ruimte Junior     Getal & Ruimte Junior: Groep 3 – een stevige rekenbasis

Getal & Ruimte Junior: Groep 3 - een stevige basis

Er verandert veel voor leerlingen als ze van groep 2 naar 3 gaan. Daarom is het belangrijk de overgang zo soepel mogelijk te maken. En daarbij te zorgen voor een stevige basis in groep 3. Actief rekenonderwijs levert hier een belangrijke bijdrage aan.

Getal & Ruimte Junior: Groep 3 – een stevige rekenbasis Header Afbeelding
resource-not-found
Actief rekenonderwijs

Door Remco Hoeymans

Leerlingen zitten veelal en zijn vaak op plat vlak aan het rekenen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat handelen en bewegen van belang zijn. Remco Hoeymans is leerkracht, rekencoördinator en expert én auteur op het gebied van spelend en bewegend rekenen. In deze whitepaper gaat hij in op het belang van actief rekenonderwijs, het effect op de hersenen en hoe jij actief rekenen vorm kunt geven binnen je klassenpraktijk.

resource-not-found

Actief rekenen bij Getal & Ruimte Junior

Lestips

In de methode Getal & Ruimte Junior staan bij de lessen speltips opgenomen. Deze zorgen voor variatie en stimuleren het actief rekenonderwijs.

Per schooljaar 2022-2023 wordt de methode verder aangevuld met activiteiten voor actief rekenen. Om alvast een voorproefje te geven, delen we nu al enkele extra activiteiten bij de automatiseerdoelen en de weekdoelen van groep 3.

Je kunt deze activiteiten natuurlijk ook toepassen als lestips als je een andere rekenmethode gebruikt, maar wellicht sluit het dan aan bij een ander blok.

Groep 3 blok 6

resource-not-found

Webinar Actief rekenonderwijs in Getal & Ruimte Junior

Door Remco Hoeymans en Niels Bak

Wil je actief rekenonderwijs inzetten in je rekenles, dan is het efficiënt een rekenmethode te kiezen die dit aanbiedt. Dat scheelt jou veel voorbereidingstijd.
In Getal & Ruimte Junior staat bij iedere les een speltip waarmee je spelenderwijs met je klas werkt aan het automatiseren van basisbewerkingen.

Per schooljaar 2022-2023 biedt de methode meer handvatten om aansluitend bij de doelen van de week actief en spelenderwijs te rekenen. In de webinar Actief rekenonderwijs in Getal & Ruimte Junior gaan Remco Hoeymans (expert bewegend rekenen) en Niels Bak (methodespecialist Noordhoff) onder andere in op de volgende uitbreidingen in de handleidingen van groep 3 en 4:

  • Het toepassen van het handelingsmodel

  • Tips om bewegend te automatiseren

  • Werken met een rekenhoek voor groep 3

  • Het inzetten van een rekencircuit voor het herhalen van doelen

- > Webinar terugkijken »

resource-not-found

Door Remco Hoeymans. De webinar vond plaats op 30 maart, maar is nog terug te kijken.

Webinar actief rekenonderwijs

Remco Hoeymans vertelt over het belang van bewegend rekenen en hoe je dit toepast in de praktijk. Je krijgt lestips waar je direct de volgende dag mee aan de slag kunt! De webinar is gericht op groep 3, maar ook interessant voor andere groepen.

Webinar terugkijken »

Zo zit dat in Getal & Ruimte Junior

resource-not-found

Een rekenbasis om op voort te bouwen

Een stevige basis in groep 3

Als je een stevig muurtje wil metselen, zorg je dat je een laag aaneengesloten stenen onderop hebt liggen. Zo is het ook bij de rekenontwikkeling. Lees de 8 manieren waarop Getal & Ruimte Junior hieraan bijdraagt.

resource-not-found

Een soepele overgang

Van groep 2 naar 3

Er verandert veel voor kinderen als ze van groep 2 naar groep 3 gaan. Ook in de rekenles. Een soepele overgang tussen de groepen zorgt voor een goede basis van het formele rekenen.resource-not-found

Je komt verder met Getal & Ruimte Junior

Wil je meer weten over Getal & Ruimte Junior?

Ieder kind leert rekenen in zijn eigen tempo. Met Getal & Ruimte Junior bied je ze allemaal de aandacht én de lesstof die ze nodig hebben.

Ga naar Getal & Ruimte Junior »

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice