Welkom bij Getal & Ruimte Junior!

Wat leuk dat je school voor Getal & Ruimte Junior heeft gekozen! Graag helpen we je op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Getal & Ruimte Junior Header beeld
resource-not-found

Materiaal bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Getal & Ruimte Junior.

Bestel je materiaal bij je schoolleverancier
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je eigen schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:

resource-not-found

Overige materialen voor de rekenles

Handige overzichten voor alle groepen!

Er zijn diverse materialen die je kunt gebruiken bij de rekenlessen. Dit zijn concrete rekenmaterialen om bijvoorbeeld (verlengde) instructie te geven. Of om een stap terug te doen in handelingsniveau. Uiteraard kun je hier als leerkracht materialen aan toevoegen of wijzigen. Hieronder een overzicht per groep:

Additioneel materiaal groep 1-2 | Additioneel materiaal groep 3
Additioneel materiaal groep 4 | Additioneel materiaal groep 5
Additioneel materiaal groep 6 | Additioneel materiaal groep 7
Additioneel materiaal groep 8

Om de overstap van je oude rekenmethode naar het nieuwe Getal & Ruimte Junior te vergemakkelijken, zijn er opstapprogramma's beschikbaar.

Getal & Ruimte Junior Opstartprogramma's

Het opstapprogramma bestaat uit een diagnostische toets en remediërend materiaal. De kinderen maken eerst de 'test jezelf'. Als hij of zij een opdracht lastig vindt, of er veel fouten in heeft gemaakt, vindt de leerling in de kantlijn welke opdrachten uit het ‘maatwerk’ over hetzelfde onderwerp gaan. In het maatwerk zijn ook uitlegvlakken opgenomen, zodat leerlingen kunnen bekijken wat de rekenstrategie bij een bepaald probleem is. Als alle kinderen uitvallen op dezelfde opdracht in de 'test jezelf' is het van belang dat je met de kinderen deze vaardigheid gaat oefenen. Zo beschikken je leerlingen over de juiste voorkennis om een goede start te maken met Getal & Ruimte Junior.

Welk opstapprogramma gebruik ik?
Welk opstapprogramma je gebruikt, hangt af van wanneer je dit doet.

Zet voor de zomervakantie de opstapprogramma’s van het volgende leerjaar in. Zo zie je of je klas klaar is voor het volgende jaar of dat er hiaten zijn. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 4? Dan gebruik je voor de zomervakantie het opstapprogramma van groep 5.

Zet je het opstapprogramma na de zomervakantie in? Gebruik dan het opstapprogramma van het huidige leerjaar. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 6? Dan gebruik je na de zomervakantie het opstapprogramma van groep 6.

resource-not-found

Webinars om je op weg te helpen!

Goed van start-webinars.

In je laatste vakantieweek helpen we je graag op weg in het “Goed van start-webinar” , zodat je goed voorbereid het nieuwe schooljaar begint! Neem deel en zorg hiermee dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Er is uitgebreid ruimte voor vragen. De webinars duren ongeveer 45 minuten

Registreer je direct en schrijf de data alvast in je agenda.

Op woensdag 6 oktober van 15.30-16.30 uur kun je deelnemen aan het vervolg, de “Even op weg-webinar” . Je bent dan een aantal weken aan het werk met Getal & Ruimte Junior. In dit webinar helpen we je graag verder bij de praktische en inhoudelijke zaken waar je in de klas tegenaan loopt. Ook is er ruimte voor al je vragen.

resource-not-found

Gratis online trainingen voor onze gebruikers

Haal alles uit je methode!

Wil je alles uit je methode halen? Speciaal voor de start met Getal & Ruimte Junior biedt Noordhoff Academy online een methodetraining en een training over het lesgeven met de software. Handig en heel praktisch! Het systeem onthoudt waar je bent, dus je kunt altijd even stoppen en een andere dag weer verder gaan.

resource-not-found

Jaarplanning

Hulpmiddel welke les, op welke dag.

Getal & Ruimte Junior heeft een eenvoudige organisatiestructuur. Ieder blok heeft 4 weken, met op iedere dag een rekenles. De vierde week is de toetsweek, met op de derde en de vierde dag een toets.

De jaarplanning is een hulpmiddel, waarmee je kunt zien welke lessen op welke dagen gegeven kunnen worden gedurende het jaar. Het planningsdocument rekent dit voor je uit als je de reken-vrije dagen en vakanties invult.

resource-not-found


Ouders informeren

Wellicht willen jullie als school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor rekenen.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

resource-not-found

Groep 4 en 5 in Junior Cloud

Alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving.

Per schooljaar 2022/2023 worden onze methoden in de nieuwe leeromgeving Junior Cloud aangeboden. Hier staat de groei van leerlingen centraal. Je ziet precies waar ze staan én hoe jij ze kunt laten groeien. Binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving. Geef je les aan groep 4 of 5, dan kun jij er schooljaar 2021/2022 al in werken!

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

Getal & Ruimte Junior Digitaal lesmateriaal

De Instructiesoftware , Oefen- en toetssoftware en Leerlingsoftware compleet , worden uitgeleverd via mijnklas.nl (toegankelijk via Basispoort).

Koppeling Basispoort – mijnklas.nl maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff jullie School ID uit Basispoort in jullie account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om jullie School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Inloggen via Basispoort
Doorloop voor het inloggen de volgende stappen:

Stap 1: Klik in Basispoort op “mijnklas”
Stap 2: Klik in mijnklas.nl op “Mijn producten”
Stap 3: Kies in het scherm Mijn producten voor “Getal & Ruimte Junior”

Resultatenmonitor
De ICT-coördinator kan (na bestelling) instellen dat er een link mag worden gelegd met Parnassys. Als dat is gebeurd, kun je vanuit de Resultatenmonitor de gegevens zo doorsturen naar Parnassys. Rechts bovenin je scherm staat dan ‘verstuur resultaten.’ Meer informatie vind je in de handleiding .

Aandachtspunten voor opdrachten maken
Gaan jouw leerlingen digitaal werken met Getal & Ruimte Junior? Hier vind je een aantal aandachtspunten voor het maken van de opdrachten. Bijvoorbeeld hoe je tijd of grote getallen invult.


Junior Cloud

Je kunt nu al inloggen op Junior Cloud, dit doe je via basispoort .
Je logt in met je basispoort account. Klik in Basispoort naar Junior Cloud.

Onderwijs verandert

Onderwijs is altijd in beweging. Blijf op de hoogte met onze gratis nieuwsbrieven. Meld je nu aan!

Aanmelden

Klantenservice

Kunnen we je helpen?