Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Rekenen   Getal & Ruimte Junior     Getal & Ruimte Junior Welkom

Welkom bij Getal & Ruimte Junior!

Wat leuk dat je school voor Getal & Ruimte Junior heeft gekozen! Graag helpen we je op weg met het bestellen en het voorbereiden op de start van het schooljaar. Op deze pagina vind je alle informatie die van belang is in deze periode.

Getal & Ruimte Junior Header beeld
resource-not-found

Materiaal bestellen

Titeloverzicht
Bekijk het complete titeloverzicht van Getal & Ruimte Junior.

Bestel je materiaal bij je schoolleverancier
Noordhoff Basisonderwijs werkt nauw samen met een groot aantal schoolleveranciers. Je kunt dus bij je eigen schoolleverancier de bestelling van je materialen regelen:

resource-not-found

Overige materialen voor de rekenles

Handige overzichten voor alle groepen!

Er zijn diverse materialen die je kunt gebruiken bij de rekenlessen. Dit zijn concrete rekenmaterialen om bijvoorbeeld (verlengde) instructie te geven. Of om een stap terug te doen in handelingsniveau. Uiteraard kun je hier als leerkracht materialen aan toevoegen of wijzigen. Hieronder een overzicht per groep:

Additioneel materiaal groep 1-2 | Additioneel materiaal groep 3
Additioneel materiaal groep 4 | Additioneel materiaal groep 5
Additioneel materiaal groep 6 | Additioneel materiaal groep 7
Additioneel materiaal groep 8

Om de overstap van je oude rekenmethode naar het nieuwe Getal & Ruimte Junior te vergemakkelijken, zijn er opstapprogramma's beschikbaar.

Getal & Ruimte Junior Opstapprogramma's

Het opstapprogramma bestaat uit een diagnostische toets en remediërend materiaal. De kinderen maken eerst de 'test jezelf'. Als hij of zij een opdracht lastig vindt, of er veel fouten in heeft gemaakt, vindt de leerling in de kantlijn welke opdrachten uit het ‘maatwerk’ over hetzelfde onderwerp gaan. In het maatwerk zijn ook uitlegvlakken opgenomen, zodat leerlingen kunnen bekijken wat de rekenstrategie bij een bepaald probleem is. Als alle kinderen uitvallen op dezelfde opdracht in de 'test jezelf' is het van belang dat je met de kinderen deze vaardigheid gaat oefenen. Zo beschikken je leerlingen over de juiste voorkennis om een goede start te maken met Getal & Ruimte Junior.

Welk opstapprogramma gebruik ik?
Welk opstapprogramma je gebruikt, hangt af van wanneer je dit doet.

Zet voor de zomervakantie de opstapprogramma’s van het volgende leerjaar in. Zo zie je of je klas klaar is voor het volgende jaar of dat er hiaten zijn. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 4? Dan gebruik je voor de zomervakantie het opstapprogramma van groep 5.

Zet je het opstapprogramma na de zomervakantie in? Gebruik dan het opstapprogramma van het huidige leerjaar. Bijvoorbeeld: je geeft nu les in groep 6? Dan gebruik je na de zomervakantie het opstapprogramma van groep 6.

resource-not-found

Webinars om je op weg te helpen!

Goed van start webinar

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij jaarlijks het “Goed van start webinar”. Hiermee begin je goed voorbereid met je methode! Registreer je direct of kijk het laatste webinar terug. Zo zorg je dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

Even op weg webinar

Als je een aantal weken aan het werk bent met Getal & Ruimte Junior, heb je mogelijk nieuwe vragen waar je tegenaan loopt in de klas. In dit webinar helpen we je graag verder bij de praktische en inhoudelijke zaken. Registreer je direct of kijk het laatste webinar terug.

resource-not-found
Goed van start met Junior Cloud

In de laatste week van de zomervakantie organiseren wij ook ‘’Goed van start webinars” voor Junior Cloud. Registreer je direct! Zo zorg je dat je direct aan de slag kunt met je eerste les. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

resource-not-found

Jaarplanning

Hulpmiddel welke les, op welke dag.

Getal & Ruimte Junior heeft een eenvoudige organisatiestructuur. Ieder blok heeft 4 weken, met op iedere dag een rekenles. De vierde week is de toetsweek, met op de derde en de vierde dag een toets.

De jaarplanning is een hulpmiddel, waarmee je kunt zien welke lessen op welke dagen gegeven kunnen worden gedurende het jaar.

resource-not-found


Ouders informeren

Wellicht willen jullie als school de ouders informeren over de nieuwe methode, zodat ook zij weten wat voor soort lessen hun kinderen gaan krijgen voor rekenen.

Via onderstaande link kun je een brief downloaden, die je uiteraard naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Toegang digitaal lesmateriaal voor leerkracht en leerling

Getal & Ruimte Junior Digitaal lesmateriaal

Per schooljaar 2022/2023 worden onze methoden in de nieuwe leeromgeving Junior Cloud aangeboden. Hier staat de groei van leerlingen centraal. Je ziet precies waar ze staan én hoe jij ze kunt laten groeien. Met Getal & Ruimte Junior binnen Junior Cloud heb je alles wat je nodig hebt voor jouw lesdag in één omgeving. Inloggen in Junior Cloud doe je via Basispoort.

Koppeling Basispoort – Junior Cloud maken
Om gebruik te kunnen maken van het digitaal lesmateriaal ga je in Basispoort naar > beheer > uitgeverijen en zet je een vinkje voor toestemming uitwisselen gegevens.

LET OP! Werken jij en je collega’s voor het eerst met digitaal lesmateriaal van Noordhoff? Dan moet Noordhoff je School ID uit Basispoort in je account plaatsen. Lukt het niet om de koppeling te maken, dan mist dit ID dus mogelijk. Bel dan onze klantenservice via 088 - 522 6888 om je School ID uit Basispoort door te geven, dan kunnen zij dit in orde maken.

Mis geen nieuws!

Onderwijs is altijd in beweging. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Nu aanmelden »

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice