Basisonderwijs

Taal op maat

Met gemak naar het beste resultaat

Groep 3 t/m 8

icon Naadloze aansluiting van po naar vo
icon Veel aandacht voor woordenschat
icon Uitgebreide pluslijn
resource-not-found
Met gemak naar een optimaal resultaat

De heldere structuur en overzichtelijke vormgeving van Taal op maat geeft leerlingen houvast en de leerkracht gebruiksgemak. De methode heeft een ijzersterke didactiek. Er is een uitgebreide leerlijn woordenschat, gebaseerd op Verhallen, en een adaptieve digitale woordenschattrainer om extra te oefenen. Er zijn vier differentiatieroutes met bijbehorend materiaal en naast de pluslijn zijn er motiverende en geïntegreerde projecten met 21e- eeuwse vaardigheden. Zo bereikt iedere leerling zijn of haar optimale niveau voor de stap naar het voortgezet onderwijs.resource-not-found

Benieuwd naar onze nieuwste methode voor taal? Ga naar Nieuw Nederlands Junior Taal!

Heldere opbouw en ijzersterke structuur

Complete leerlijn voor groep 3 t/m 8

resource-not-found
8 thema's verdeeld over 20 lessen

Met Taal op maat werk je per leerjaar aan 8 thema’s van 4 weken, verdeeld over 20 lessen van 45 minuten. De oneven lessen zijn leerkrachtgestuurd en staan in het taalboek. Tijdens de even lessen werken kinderen in het werkboek zelfstandig aan hetzelfde leerdoel. Dit maakt de methode zeer geschikt voor combinatieklassen.

Scholen die elke les instructie willen geven, herhalen in de zelfstandig werkenlessen de instructie en/of de verlengde instructie.

Beoordeel zelf

Lesmateriaal bekijken

resource-not-found

Taal op maat, Taalboek 5a

resource-not-found

Taal op maat, Werkboek 5a

resource-not-found

Taal op maat, Pluswerkboek 5a

Leer de methode beter kennen

Nieuwsgierig naar meer?

resource-not-found

Eén overzichtelijke brochure voor Taal op maat en Spelling op maat

Methodebrochure

Lees meer over Taal op maat in deze methodebrochure waarin inhoud, didactiek, differentiatie, opbouw en structuur aan bod komen. Lees ook over Spelling op maat, de methode waarin kinderen doelgericht en systematisch steeds beter leren spellen.

resource-not-found

De methodesoftware van Taal op maat en Spelling op maat in vogelvlucht

Video

In deze korte video zie je welke leerling- en instructiesoftware beschikbaar is bij Taal op maat en Spelling op maat en maak je kennis met de mogelijkheden om er in de klas mee aan de slag te gaan.

Boek, online of een mix van beide?
Altijd flexibel met de Blender!

We vinden het belangrijk dat kinderen makkelijk kunnen switchen tussen boek en online. We geloven in de kracht van beide.

De meeste leerlingen geven de voorkeur om teksten en uitleg van papier te doen. Maakwerk is juist online populairder dan uit een boek, vanwege de directe feedback. Juist de combinatie levert een optimaal leerrendement op. Onze oplossing hiervoor? De Blender!

De Blender biedt alle vrijheid om te ontdekken wat voor jou en je leerlingen het beste werkt. Voor een kleine meerprijs per leerling per jaar bieden wij je de mogelijkheid om naast de (leer)werkboeken ook het digitale verwerkingsmateriaal te gebruiken.

Meer weten over de Blender? Bekijk de video!

Klantenservice

Kunnen we je helpen?