Noordhoff.nl   De Bosatlas     De Grote Bosatlas FLEX FAQ FLEX

Werken met FLEX

Veelgestelde vragen over De Grote Bosatlas FLEX

Ik werk met De Grote Bosatlas FLEX. Wat betekent de nieuwe release van De Grote Bosatlas 56.1 FLEX voor mij?

Het CvTE heeft lichte wijzigingen aangekondigd in het examenprogramma aardrijkskunde voor havo en vwo. In schooljaar 2023-2024 werken leerlingen met het hierop aangepaste lesmateriaal.

De Grote Bosatlas 56e editie sluit nog steeds volledig aan op het examen. Maar Bosatlas Online heeft een upgrade gekregen: nieuwe kaarten voor de aangepaste onderdelen van de syllabus.

Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de nieuwe release?

  • Upgrade Digitale Bosatlas: aan De Digitale Bosatlas hebben we nieuwe kaarten toegevoegd voor de aangepaste onderdelen van de syllabus. Denk bijvoorbeeld aan een reeks nieuwe kaarten over demografische transitie (voor de wijzigingen in domein B Wereld) of de toekomstscenario’s van het IPCC en het KNMI (voor wijzigingen in domein E Leefomgeving). Bekijk hier het overzicht van nieuwe kaarten.
    De Grote Bosatlas 56e editie vormt de complete kern; Bosatlas Online biedt extra kaarten voor verrijking.

  • Examensprint met atlas- en kaartvaardigheden: leerlingen oefenen met echte examens en krijgen persoonlijk leeradvies met extra aandacht voor kaartvaardigheden. Zo gaan ze zelfverzekerd het eindexamen tegemoet!

Wat moet ik doen om dit schooljaar goed te kunnen werken met de nieuwe release van De Grote Bosatlas FLEX?

De leerlingen hebben met de digitale licentie automatisch toegang tot het nieuwe lesmateriaal. Je kunt als docent het online Docentenpakket bestellen. Zo kunnen je leerlingen en jij goed van start met De Grote Bosatlas 56.1 FLEX.

Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.