Noordhoff.nl     Doorlopende leerlijn Engels

It all starts with Stepping Stones

Met de doorlopende leerlijn Engels van Stepping Stones Junior naar Stepping Stones kan iedere leerling zich redden met de nummer-1-wereldtaal. Van kleuterklas tot en met het eindexamen.

header doorlopende leerlijn Engels
resource-not-found
Met zelfvertrouwen Engels leren

Leerlingen komen op verschillende niveaus binnen in de brugklas, want de een heeft al veel Engels gehad op de basisschool en de ander veel minder. De basisonderwijsmethode Stepping Stones Junior vormt een eenheid met Stepping Stones, de meest gebruikte methode Engels in het voortgezet onderwijs.

De herkenbaarheid zorgt voor zekerheid en zelfvertrouwen bij de leerling. Door écht Engels, in herkenbare situaties voor de leerlingen, vergroten ze hun spreekvaardigheid en communiceren ze vol zelfvertrouwen moeiteloos in het Engels. Zo krijgen ze een uitstekende basis waarmee zij hun taalkennis kunnen uitbreiden in de brugklas en daarna. 

resource-not-found
Doorlopende leerlijn Engels van PO naar VO

Van groep 1 tot en met het eindexamen kun je vertrouwen op de doorlopende leerlijn Engels van Stepping Stones. De leerstof voor het basisonderwijs sluit naadloos aan op de leerstof voor het voortgezet onderwijs, waardoor Stepping Stones en Stepping Stones Junior een eenheid vormen.

Dit zie je heel concreet terug in onder andere het volgende:

  • Vergelijkbare thema’s

  • Structuur en opbouw

  • Doeltaal = leertaal

  • Bridging the gap

Doorlopende leerlijn Engels: dit ervaren leraren

In deze video over de doorlopende leerlijn Engels gaan een PO-leerkracht en VO-docent in gesprek over de voordelen voor leerlingen die vanaf groep 1 al Engels leren met Stepping Stones Junior. “Kinderen zijn bij de start op het VO al gewend om in het Engels les te krijgen en durven zich te uiten. Ze durven ook fouten te maken en te vragen als ze het niet snappen.”


Bekijk de video >>

Webinar doorlopende leerlijn Engels

In deze video vertelt onze collega Romy, educatief contentontwikkelaar en oud-leerkracht, je uitgebreid over het belang van de doorlopende leerlijn voor de leerling. Ook laat ze je voorbeelden zien hoe je deze concreet terugziet in Stepping Stones Junior voor het basisonderwijs en Stepping Stones voor het voortgezet onderwijs.

Voor het basisonderwijs

Stepping Stones Junior: met voorsprong naar de brugklas

Met Stepping Stones Junior laat je jouw leerlingen in het basisonderwijs stap voor stap kennismaken met een nieuwe taal. De methode heeft alle handvaten en materiaal om goede én leuke Engelse lessen te geven. Door de afwisselende werkvormen zijn de lessen interactief en motiverend. Je daagt je leerlingen uit om op een speelse wijze en in een veilige omgeving te communiceren in een vreemde taal.

Hierdoor gaan ze met een uitgebreide woordenschat en vol zelfvertrouwen in het communiceren met een voorsprong naar de brugklas.

Voor het voortgezet onderwijs

De meestgebruikte lesmethode Engels in het voortgezet onderwijs

Engels is overal. Stepping Stones plaatst je leerlingen vanaf de eerste les volledig in de Engelstalige wereld. Alle leerlingen ervaren dat ze zich kunnen redden in deze nummer-1-wereldtaal, ongeacht hun niveau. En dat motiveert! De unieke aanpak van Stepping Stones is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Zo zijn jouw leerlingen optimaal voorbereid op de toekomst.

Need to know more?

Ontdek onze methoden zelf

Vraag het beoordelingsmateriaal of een presentatie aan. We gaan graag met je in gesprek. Dit kan live op je schoollocatie, maar ook telefonisch of online. We nemen snel contact met je op!

resource-not-found

Voor het basisonderwijs

Stepping Stones Junior

resource-not-found

Voor het voortgezet onderwijs

Stepping Stones

resource-not-found

Onderwijskennis, onderzoek

Lees onze blog

Wil je meer weten over het belang van een doorlopende leerlijn, de onderzoeken die hiernaar gedaan zijn, of andere gerelateerde onderwerpen. Houd onze blog in de gaten! Wij plaatsen enkele keren per maand een nieuw artikel.

Naar de blog

Klantenservice

Kunnen we je helpen?

resource-not-found

Klantenservice

✆ (088) 522 6888

Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Klantenservice