Skip to Content

It all starts with Stepping Stones

Engels spreken moeilijk? Met de doorlopende leerlijn van Stepping Stones Junior naar Stepping Stones wordt het makkelijker, én vergroot je het zelfvertrouwen van je leerlingen. Hiermee kunnen ze zich redden met de nummer-1-wereldtaal.

Met zelfvertrouwen Engels leren

Leerlingen komen op verschillende niveaus binnen in de brugklas, want de een heeft al veel Engels gehad op de basisschool en de ander veel minder. De nieuwe methode Stepping Stones Junior vormt een eenheid met Stepping Stones, de meest gebruikte methode Engels in het voortgezet onderwijs.

De herkenbaarheid zorgt voor zekerheid en zelfvertrouwen bij de leerling. Door écht Engels, in herkenbare situaties voor de leerlingen, vergroten ze hun spreekvaardigheid en communiceren ze vol zelfvertrouwen moeiteloos in het Engels.

Zo geef jij ze een uitstekende basis waarmee zij hun taalkennis kunnen uitbreiden in de brugklas en daarna. 

Met zelfvertrouwen Engels leren

Doorlopende leerlijn, hoe zit dat?

Van groep 1 tot en met het eindexamen kun je vertrouwen op de doorlopende leerlijn van Stepping Stones. De leerstof voor het basisonderwijs sluit naadloos aan op de leerstof voor het voortgezet onderwijs, waardoor Stepping Stones en Stepping Stones Junior een eenheid vormen.

Dit zie je heel concreet terug in onder andere de volgende onderwerpen:

  • Simular themes: vergelijkbare thema’s en herkenbare leerstof
  • Doeltaal is voertaal
  • Bridging the gap

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Doorlopende leerlijn, hoe zit dat?
 

Overgang van PO naar VO bij Engels

In deze korte video gaan twee docenten in gesprek over voordelen voor leerlingen die na de basisschool ook op de middelbare school werken met Stepping Stones. 

Bekijk de video >>

 

"Meer dan de helft van de VO-scholen gebruikt
Stepping Stones"

 

Stepping Stones Junior: met voorsprong naar de brugklas

Met Stepping Stones Junior laat je jouw leerlingen stap voor stap kennismaken met een nieuwe taal. De methode heeft alle handvaten en materiaal om goede én leuke Engelse lessen te geven. Door de afwisselende werkvormen zijn de lessen interactief en motiverend. Je daagt je leerlingen uit om op een speelse wijze en in een veilige omgeving te communiceren in een vreemde taal.

Hierdoor gaan ze met een uitgebreide woordenschat en vol zelfvertrouwen in het communiceren met een voorsprong naar de brugklas. 

Ontdek meer >>

 

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden jouw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld. Met 100% Engelstalige instructies voor alle niveaus.

Het plezier in het leren staat hierbij altijd voorop: je leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen, filmpjes en werkvormen. Alle leerlingen ervaren dat ze zich in verschillende situaties kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal.

Ontdek meer >>

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld!


Need to know more?

Wil je meer weten over onze Engelse methoden?
Ben je leerkracht in het basisonderwijs? Vraag dan een zichtzending of presentatie aan van Stepping Stones Junior.
Geef je Engelse les in het voortgezet onderwijs? Vraag een beoordelingsexemplaar aan of een presentatie van Stepping Stones.
We gaan graag met je in gesprek. Dit kan live op je schoollocatie, maar ook telefonisch of online. We nemen snel contact je op!