Skip to Content
 

Noordhoff ondersteunt scholen in het hoger onderwijs bij lesgeven op afstand

Het onderwijs staat door het coronavirus zwaar onder druk. Door de sluiting van scholen is het van belang om op een andere manier de continuïteit van het onderwijs te garanderen.

Noordhoff wil daar bij ondersteunen door je te helpen bij het lesgeven op afstand. Hieronder vind je de oplossingen die wij bieden en geven we je tips voor het gebruik van tools die je hierbij kunnen ondersteunen.

Vanuit de gezamenlijke uitgevers en leveranciers is er ook een site beschikbaar waar per sector tips en good practices worden verzameld en gedeeld voor het verzorgen van onderwijs op afstand. Ga hiervoor naar lesopafstand.nl.  


Thuis aan de slag 

Thuis aan de slag met LEERT!

Maak tijdelijk gratis gebruik van de toetsapp Leert
Met de toetsapp Leert kunnen jij en je studenten ook thuis aan de slag. De toetsen van 160 verschillende boeken zijn nu gratis beschikbaar.

Gratis toegang?
Ga naar LEERT en login met je Noordhoff account of maak een account aan. Klik na het inloggen op 'Activeringscode invoeren' of 'Licentie toevoegen'.

Kopieer deze code W0009W7-L6NFG8R-6C0E64S-Z0EF1G4 en voer de code in (geldig tot 1 augustus 2020). Volg daarna de aanwijzingen op het scherm.

Thuis aan de slag met LEERT!

Thuis aan de slag met Hogeschooltaal

Online taaltraining Nederlands en Engels
Hogeschooltaal is een online taaltraining voor Nederlands en Engels. Hogeschooltaal is ontwikkeld voor het hoger onderwijs, maar het programma leent zich ook uitstekend voor het middelbaar beroepsonderwijs en universitair onderwijs.

Gebruik je nog geen Hogeschooltaal?
Opleidingen die op dit moment geen Hogeschooltaal gebruiken, mogen het programma gratis gebruiken tot en met 1 augustus 2020.

Meer informatie over Hogeschooltaal helpt >>

*Let op: bovenstaand geldt alleen voor studenten en opleidingen die nog geen gebruik maken van Hogeschooltaal!

Thuis aan de slag met Hogeschooltaal

Thuis aan de slag met ZorgPad Bachelor Nursing

Heeft jouw Verpleegkunde opleiding nog geen toegang tot de digitale omgeving van ZorgPad Bachelor Nursing? Tot 1 augustus 2020 bieden we kosteloos toegang aan, zodat onderwijs zoveel mogelijk doorgang kan vinden. De school vraagt dit aan via onderstaand formulier.

Studenten kunnen vervolgens zelfstandig aan de slag met thema’s als Compassie, Ethiek voor verpleegkundigen, Gezondheidsbevordering, Kritisch zoeken, denken en evalueren, Kwaliteitszorg, Onderzoek in de verpleegkunde, Verpleegkundig leiderschap en Verpleegkundig rekenen.

Hoe krijg je toegang?
Meld je aan en één van onze accountmanagers helpt je zo snel mogelijk op weg.

Heb je andere vragen?  
We helpen je graag verder! 

Thuis aan de slag met ZorgPad Bachelor Nursing


Tips & tools van Microsoft en Google

Met de oplossingen van Microsoft en Google sta je direct met elkaar in contact via een live verbinding.
Vormgeving is zoals in een gewone les, maar dan virtueel. Er is direct interactie.
Met Microsoft Team en Google Suite kun je zonder kosten aan de slag. 

Tips & tools van Google

 • G Suite
  G Suite van Google is een alternatief voor Microsoft teams. Bekijk de video van Cloudwise Academy voor het gebruik van G Suite voor je klas.
   
 • Geavanceerde Hangout Meets Functies gratis voor G Suite gebruikers
  • Gebruik je G Suite, dan kun je gratis gebruik maken van de geavanceerde functies van Hangout Meets . Hiermee kun je als leerkracht eenvoudig contact houden en lesgeven op afstand aan je leerlingen die thuis zijn.  
   Deze functies zijn in ieder geval tot 1 juli gratis beschikbaar. 
 • Afstandsonderwijs trainingspakket en materialen 
 • Chromebooks veilig en snel instellen voor afstandsonderwijs
  • IT-beheerders kunnen de Chromebooks van hun school snel en veilig instellen voor thuisgebruik door leerlingen. Chromebooks kunnen via de Google Admin Console eenvoudig op afstand ingezet en beheerd worden.

   Beheerders kunnen bijvoorbeeld de toegang van beheerde apparaten beperken of zo instellen dat ze ‘Buiten Schooluren’ met persoonlijke accounts kunnen inloggen. Ook kunnen beheerders URL-blacklists gebruiken om content beperkingen in te stellen en ervoor zorgen dat leerlingen zich ook buiten de school aan hetzelfde beleid houden als binnen het klaslokaal. Bekijk dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over hoe Chromebooks voor thuisonderwijs kunnen worden ingezet. 

Tips & tools van Google

Tips & tools van Microsoft

Met Microsoft Teams kun je in een online klaslokaal met je leerlingen en studenten samenwerken, leren, en communiceren. Je kunt lesmateriaal online publiceren en online interactieve lessen geven. Microsoft Teams is voor alle onderwijsorganisaties in Nederland nu gratis te gebruiken.

Met Microsoft Teams kan je op afstand lesgeven aan je hele klas. Vera Raaijmakers van het KSE in Ettenleur heeft hier een aantal handige video’s over gemaakt:

Heb je hulp nodig bij het werken met Microsoft Teams? Maak dan een afspraak met een Microsoft vrijwilliger die je in een half uur op weg helpt.

Lees hier een verzameling met artikelen over het leren op afstand met de Office 365 applicaties.

Tips & tools van Microsoft

Lesopafstand.nl

Vanuit de gezamenlijke uitgevers en leveranciers is er een site beschikbaar waar per sector tips en good practices worden verzameld en gedeeld voor het verzorgen van onderwijs op afstand. Ga hiervoor naar lesopafstand.nl

Is er een storing?

Door de grote hoeveelheid extra gebruikers kan het voorkomen dat ons online lesmateriaal even minder goed werkt of trager laadt dan normaal. Je kunt voor onze platformen voor voortgezet onderwijs en mbo zelf checken wat er aan de hand is via https://status.noordhoff.nl/

Contact

Werk je met een methode van Noordhoff zonder digitale licentie of heb je vragen? Op mijnnoordhoff.nl vind je antwoord op allerlei vragen. Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur voor je klaar.