Nieuw: De Bosatlas van de veiligheid

30-11-2017

Van rampen en terrorisme tot cybercriminaliteit, voedselvergiftigingen en pesterijen op school.
Vandaag verschijnt De Bosatlas van de veiligheid; staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven krijgt een exemplaar aangeboden.

De atlas toont in 10 hoofdstukken de essentie van alles wat in Nederland speelt rond het thema veiligheid aan de hand van kaarten, infographics en schitterende luchtfoto's. Aan de orde komen onder andere persoonlijke veiligheid, waterveiligheid, cybercriminaliteit en internationaal terrorisme. De Bosatlas van de veiligheid is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel.

Breed overzicht over veiligheid
De Bosatlas van de veiligheid gaat over de bescherming van mensen tegen gevaren als geweld, ongevallen, rampen en incidenten. Denk aan ongelukken in en om het huis, pesterijen op school, verkeersongelukken, milieuvervuiling, voedselvergiftigingen, kleine en grote criminaliteit, infectieziekten en besmettingen, oorlogsgeweld. Maar ook het hedendaagse religieus terrorisme en de opkomst van cybercriminaliteit hebben een plek in de atlas.

Alle scholen voor voortgezet onderwijs en alle beroepsopleidingen voor veiligheidskunde in Nederland krijgen in het voorjaar van 2018 een set atlassen met lespakket aangeboden door enkele overheidsinstellingen en bedrijven.

De Bosatlas van de veiligheid
Verkrijgbaar vanaf 30 november, verkoopprijs € 29,95.


Enkele wetenswaardigheden die terug te vinden zijn in De Bosatlas van de veiligheid:

  • In Nederland waken 200.000 mensen over onze veiligheid. Van iedere 10 mensen in de veiligheidsbranche werken er 7 bij de politie of brandweer.
  • Tijdens je slaap kun je niet ruiken, waardoor je niet wakker wordt van rook bij een brand.
  • Voor iedere tien Nederlanders is er één beveiligingscamera: in binnensteden, in het OV, langs de weg, bij de politie, maar vooral in bedrijven en woningen.
  • De Nederlandse overheid wordt jaarlijks honderden keren digitaal aangevallen door buitenlandse inlichtingendiensten.
  • Dagelijks overlijden negen 65-plussers aan de gevolgen van een val en bijna de helft van alle verkeersdoden is 60-plusser.
  • Sinds 2000 zijn er wereldwijd meer dan 70.000 terroristische aanslagen gepleegd, waarbij meer dan 170.000 doden vielen.

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas – 55 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt.
 

De totstandkoming van deze uitgave en de distributie in het onderwijs zijn mede mogelijk gemaakt door: