NIEUW: NU Burgerschap 2e editie

In NU Burgerschap komen maatschappelijk relevante ontwerpen aan bod. Hoe werkt onze democratie? Wat is duurzaamheid? En hoe ga je om met pestgedrag? De stof is volwassen van toon en heeft heldere uitlegteksten. NU Burgerschap is gebaseerd op de vier dimensies van de kwalificatie-eisen (Politiek-juridisch, economisch, sociaal maatschappelijk en vitaal burgerschap).

NU Burgerschap 2e editie

NU Burgerschap 2e editie

 • Unieke leerlijn kritisch denken
 • Altijd actueel: wekelijkse nieuwsselectie met opdrachten
 • Balans tussen kennis, inzicht en vaardigheden
Beoordelingsexemplaar aanvragen

De kracht van NU Burgerschap

De generieke methode NU Burgerschap heeft alles wat een mbo-docent zoekt: een heldere structuur, een duidelijke vormgeving en een stevige didactiek van leren, oefenen en toetsen. NU Burgerschap laat studenten nadenken over hun eigen rol in de samenleving en over actuele kwesties.

Naast het toepassen van de theorie, ontwikkelen studenten kritische denkvaardigheden. Hiermee leren ze een open gesprek voeren, mediawijsheid ontwikkelen en redeneren en argumenteren. Uniek is dat alle content van het boek ook digitaal beschikbaar is. Hierdoor kun je kiezen voor alleen het boek, 100% digitaal of een combinatie van beide. 

Bekijk de uitlegvideo >>

De kracht van NU Burgerschap

Bekijk NU Burgerschap 2e editie

Nieuwsgierig naar NU Burgerschap 2e editie? Bekijk een hoofdstuk in het bladerboek!

NIEUW: NU Burgerschap 2e editie

Werkt u met NU Burgerschap 1e editie? Vanaf mei 2019 is er een 2e editie NU Burgerschap deel 3/4! Deel 1/2 én de digitale omgeving volgen in het voorjaar van 2020. NU Burgerschap 2e editie is volledig geactualiseerd en heeft nu ook een unieke leerlijn kritisch denken!

 • Vernieuwde lay-out.
 • Geheel geactualiseerd: nieuwe opdrachten en casuïstiek.
 • Met unieke leerlijn kritisch denken.
 • Groter verschil in niveau tussen niveau 3/ 4 en 1 /2 (deel 3/ 4 is steviger geworden).
 • Introductie-opdracht per hoofdstuk om te verbazen en te verrassen.
 • Opdracht 1 haalt onderwerp van paragraaf dichtbij student.
 • Grotere variatie in opdrachten.
 • Voor docenten ook PowerPoints en kijkfragmenten per hoofdstuk.

NIEUW: NU Burgerschap 2e editie

Digitaal lesmateriaal bij NU Burgerschap

Een overzichtelijk online platform met opdrachten, begrippentrainers en projecten voor studenten. Voor jou als docent staan er PowerPoint presentaties, kijktips per paragraaf en scenario’s.

In de online voortgangsmonitor zie je in één oogopslag welke onderdelen jouw studenten al beheersen en waar ze nog moeite mee hebben. 

Digitaal lesmateriaal bij NU Burgerschap

Actualiteit in de les

Haal de actualiteit in de klas met NU Actueel. Met NU Actueel laat je jouw studenten nadenken over actuele en relevante nieuwskwesties. Een actuele lesopening in een eigentijdse vorm. In de digitale leeromgeving staat elke week een artikel of video over een actueel onderwerp.

Actualiteit in de les

Assortiment en prijzen

NU Burgerschap bestaat uit twee leerwerkboeken en een online omgeving. Er zijn licenties beschikbaar met een duur van 1 jaar of 2 jaar.

Wilt u producten van NU Burgerschap bestellen of deze op de boekenlijst plaatsen?

 

Assortiment en prijzen

Gratis mbo-trainingen

Leer, ontdek, ontwikkel met onze mbo-trainingen

Om je tijd en moeite te besparen starten we elk schooljaar met mbo-trainingen. Tijdens deze trainingen leer je snel hoe je alles uit de lesmethode haalt.

 • Starttraining         
 • Gebruikerstraining
 • Webinars

Gratis mbo-trainingen

Heb jij ook goede voornemens?

Start het nieuwe jaar goed door nu alvast een afspraak te plannen met een accountmanager. Dan maak je ook nog eens kans op 1 van de 10 inspiratiesessies.

We geven je in 2020 graag inspiratie, handvatten en tips bij het lesgeven van studenten. Zo maak je je lessen beter én leuker. Vind je het moeilijk om met jouw studenten gesprekken te voeren over lastig onderwerpen? Wil je je graag meer bewust zijn van het gedrag van een student? Of meer te weten komen of blended leren? Onze gastsprekers inspireren je graag! We geven elke sessie twee keer weg.

Heb jij ook goede voornemens?

Nieuws