Skip to Content
Onze gloednieuwe online mbo-omgeving voor NU Engels

Onze gloednieuwe online mbo-omgeving voor NU Engels

 • Spiksplinternieuwe look
 • Vind makkelijk wat je zoekt
 • Zo weinig mogelijk klikken
Vraag nu een presentatie aan
 

NU Engels is digitaal vernieuwd!

Met onze nieuwe omgeving verbeteren we het gebruiksgemak van het platform van NU Engels. En daarmee ook van onze andere generieke methoden NU Nederlands, NU Rekenen en NU Burgerschap. De vertrouwde inhoud blijft, maar de nieuwe omgeving wordt veel overzichtelijker. Zo vindt u altijd snel wat u zoekt.

Een online omgeving waarin kwaliteit voorop staat. En waarin we een nieuwe standaard zetten in online gebruiksgemak! Onze online experts hebben goed geluisterd naar de online behoefte van docenten en studenten. Waar lopen ze nu tegenaan en hoe ziet hun ideale omgeving eruit? Hier zijn we mee aan de slag gegaan. 

Op 1 juli jl. hebben we een webinar gegeven over de veranderingen in de digitale leeromgeving. Heeft u het gemist, u kunt het webinar hier terugkijken. De volgende webinars zijn op maandag 16 september en woensdag 25 september. Informatie volgt.

Veelgestelde vragen
Wat betekent de overstap naar de nieuwe leeromgeving? Wat verandert er voor studenten en docenten? We hebben de meeste gestelde vragen voor u op een rij gezet. Naar de veelgestelde vragen >>

Welke verschillen gaat u merken?

 • gloednieuwe vormgeving
 • bijzonder overzichtelijk
 • zo min mogelijk klikken
 • deel A en B samengevoegd
 • direct doorgaan waar je bent gebleven
 • per hoofdstuk alle extra materialen bij elkaar 
 • uitleg is nu heel gemakkelijk per paragraaf te vinden
 • nieuw resultatenoverzicht

Ook studenten merken dat de online omgeving overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is geworden. Voor studenten is er een speciale handleiding die stap voor stap uitlegt hoe je toegang krijgt tot het digitale materiaal.

Welke verschillen gaat u merken?

Een overzicht van de digitale vernieuwingen

We werken continu aan onze vernieuwde online omgeving. Benieuwd naar de laatste wijzigingen? Hieronder vindt u een overzicht van de recentste veranderingen. 
 

Huidige online omgeving 

 

Nieuwe online omgeving

Dit is een openingspagina van een hoofdstuk met in de rechterkolom de materialen die bij dit hoofdstuk horen. En voor de docent ook directe linken naar al het docentenmateriaal.

Bij dit hoofdstuk horen o.a. leeshulpen, PowerPoints en oefentoetsen. U hoeft niet meer door te klikken, alles is direct beschikbaar! Ook vindt de student alle uitleg van dit hoofdstuk overzichtelijk bij elkaar – handig voor de voorbereiding op een toets.  

Huidige online omgeving

Nieuwe online omgeving

De student ziet gelijk welke opdrachten en theorie bij deze paragraaf horen en waar hij is. De behaalde scores per opdracht zie je direct achter de opdracht. Lekker overzichtelijk!

Resultaten

De resultatenoverzichten in de nieuwe digitale omgeving zijn verbeterd. In bijgaande schermen (voorbeeld NU Nederlands) komen de verschillende overzichten aan bod.
Klik op Resultaten bovenaan het scherm. 

Resultaten per hoofdstuk


In de linkerkolom ziet u de voortgang en gemiddelde score van de klas. In één oogopslag ziet u hoe de klas of groep er voorstaat. 

Resultaten Tabel HoofdstukGa naar Tabelweergave dan komt u op dit scherm: U ziet de scores per paragraaf en per student.

Resultaten tabel paragraaf

Als u doorklikt op de paragraaf dan ziet u de scores op de opdrachten binnen een paragraaf. 

 

Resultaten specifieke student

 

 

 

 

 

 

Bent u geïnteresseerd in de resultaten van een specifieke student? Selecteer in het uitklapmenuutje de student

Toetsen - Individueel plannen

Op veler verzoek van veel docenten is het nu mogelijk om vanaf augustus heel eenvoudig een toets in te plannen voor een individuele student.

Toets NU Methoden Hoofdstuk 1


U opent de klas, en vervolgens klikt u de student(en) aan die de toets nog moet(en) maken. Selecteer de student(en) die het betreft.

Taken plannen

Met de nieuwe functionaliteit voor taken plannen kun je nog gemakkelijker bepalen welke onderdelen jouw leerlingen digitaal maken. Hiervoor is de nieuwe knop “Planning” bovenaan de pagina toegevoegd. Taken plannen werkt als volgt:

 • Geef je planning een titel en kies de theorie en opdrachten die je in wilt plannen. Hierbij kun je een mix maken van materiaal uit verschillende paragrafen en hoofdstukken binnen 1 niveau. Als je wilt kijken hoe een opdracht eruit ziet, klik je op het oogje rechts naast de naam.
 • Kies de start- en einddatum voor de planning. Je kunt de hele planning koppelen aan dezelfde data, of voor specifieke onderdelen een andere deadline instellen. 
 • Selecteer voor welke de leerlingen de planning is. Je kunt hele klassen, groepen leerlingen, of individuele leerlingen selecteren.
 • Check of alles klopt en publiceer je planning.

Je leerlingen zien de planning voor zichzelf terug onder de knop “Planning” bovenaan de pagina. Zij zien welke onderdelen ze nog moeten maken en wanneer die af moeten zijn. Ook zien ze de opdrachten die ze al gedaan hebben.

Je vindt de resultaten van de gemaakte opdrachten gewoon op de Resultatenpagina. Zo heb je altijd overzicht over wat je leerlingen gedaan hebben.

Taken plannen