In 7 checks aan de slag met het digitale lesmateriaal!

Gaat u (ook) in het schooljaar 2019/2020 met het digitale lesmateriaal van Noordhoff aan de slag? Om ervoor te zorgen dat u en uw leerlingen optimaal gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden hebben wij een checklist voor u gemaakt. Bekijk hieronder de stappen.

 •  

  U heeft een docentenaccount nodig om een Docentenpakket of beoordelingspakket te bestellen. Om te voorkomen dat niet-docenten de beschikking krijgen over docentenmateriaal wordt er een controle uitgevoerd op elke aanvraag. 

  Maak een docentenaccount aanLet op: gebruik altijd uw schoolmailadres!  

  Bekijk de volgende video om te weten te komen hoe de toegang voor u precies verloopt en hoe je een docentenaccount aan kunt maken. Naast een docentenaccount heeft u een docentenlicentie nodig die geactiveerd is (zie check 3 voor docentenlicentie).


 • Uw licentie voor het online docentenmateriaal bestelt u via docentenpakket.nl. Nadat u uw bestelling heeft afgerond, ontvangt u van ons een orderbevestiging.

  Bestaat uw vaksectie uit meer docenten dan afgelopen jaar? Is er een nieuwe sectievoorzitter? We horen het graag! Wijzigingen kunt u doorgeven via docentenpakket.nl.

  Bekijk onderstaande instructievideo.


  Gebruikersexemplaar docenten
  Heeft u als docent nog geen gebruikersexemplaar van uw methode? Vraag een gebruikersexemplaar aan via onze webshop >>

 • In de eerste helft van juni worden de docentenlicenties voor het nieuwe schooljaar uitgeleverd. U ontvangt hierover van ons een mail.

  Er zijn vervolgens twee toegangsroutes. Kijk goed welke toegangsroute voor uw school van toepassing is. 

  Toegangsroute 1: Via de ELO
  Gaan uw leerlingen via de ELO naar het lesmateriaal, dan verloopt de toegang voor docentenmateriaal ook via de ELO.
  De productlinks bij uw bestelling zijn na ontvangst van het leveringsbericht beschikbaar voor de coördinator Directe Toegang/ELO-beheerder op uw school. Deze plaatst vervolgens de productlinks in de ELO bij de juiste docenten.

  Bekijk de instructievideo

  Toegangsroute 2: Toegang via de Noordhoff-methodewebsite met gebruik van een activeringscode
  Deze route biedt een alternatief voor scholen die toegangsroute 1 niet kunnen gebruiken. Voor toegangsroute 2 geldt dat de besteller (en/of de coördinator Directe Toegang van uw school) de activeringscode en de bijbehorende instructie verkrijgt via het Downloadportaal van Noordhoff. 

   

   


 •  

  Test uw systeem om te controleren of uw computer de juiste instellingen en programma’s heeft om het digitale lesmateriaal goed te gebruiken.  

  Bekijk de systeemeisen.

  Problemen met de pop-up instellingen? Bekijk de instructievideo
  Problemen met de cookie instellingen? Bekijk de instructievideo

   

   

   

   

   

 • Noordhoff-klaskoppeling
  Maakt uw school gebruik van een klassenkoppeling via de ELO (Magister of SOMtoday), dan worden de klasgegevens automatisch gesynchroniseerd. U hoeft hier niets voor te doen. Wel gelden de volgende aandachtspunten:

  • Wanneer een school werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, kan niet gewerkt worden met handmatig door de docent aangemaakte klassen.
    
  • Een school die werkt met de Noordhoff-klaskoppeling, moet gebruik maken van hetzelfde ‘merk’ LAS en ELO.
   Voorbeeld: als een school de productlinkjes in de Somtoday ELO zet en Magister gebruikt als LAS, kan de school geen gebruik maken van de Noordhoff-klaskoppeling. In dat geval moet de school:
   - zelf in Klassenbeheer klassen importeren (waarna docent en leerling zich moeten koppelen), of
   - handmatig klassen aanmaken (waarna docent en leerling zich moeten koppelen).
    
  • Om de klassen te koppelen, dient u de eerste keer in te loggen via de ELO.
    

  Maakt uw school handmatig klassen aan?
  Voor de start van het nieuwe schooljaar worden de leerlingen en docenten automatisch losgekoppeld van hun huidige klas(sen) en groep(en). De structuur die is aangemaakt wordt niet verwijderd. 

  Wilt u zelf klassen toevoegen?
  Bekijk de instructievideo.


   

 • De leerlinglicenties worden door de school geregeld. Het bestellen en leveren gaat via de leermiddelencoördinator. De toegangsroute voor uw leerlingen hangt af van de keuze die uw school heeft gemaakt.

  Er bestaan drie toegangsroutes naar het materiaal:

  1. Toegang via ELO
   In de eerste toegangsroute krijgt de leerling toegang via de ELO (bijvoorbeeld Magister of SOMtoday). Dit is de meest gangbare route. De productlinks naar het Noordhoff-materiaal staan klaar in de elektronische leeromgeving van uw school. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw ELO-leverancier. 
    
  2. Toegang via ditributeursportaal
   In de tweede toegangsroute krijgt de leerling toegang via het distributeursportaal van Van Dijk Digitaal of Iddink Digitaal. In dit geval staan de product links naar het Noordhoff-materiaal klaar in het portaal van de distributeur. Heeft u hierover vragen? Neem dan contact op met uw distributeur.
    
  3. Toegang via activeringscode betreffende licentie
   In de derde route krijgt de leerling toegang via een activeringscode bij de betreffende licentie. Uw leermiddelen-coördinator kan de activeringscodes ophalen in het Downloadportaal.


  LET OP: De leerling moet een account bij Noordhoff hebben om de codes te kunnen activeren. 

  Heeft u hierover vragen?
  Neem dan contact op met onze Klantenservice.

   

   

   

   

 •  

  Wanneer leerlingen werken op een eigen laptop, computer of tablet, kunt u ze adviseren daarop een systeemcheck te doen. 

  Benieuwd wat u allemaal in de digitale omgeving kan doen? 
  Maakt u gebruik van docentenmateriaal met een verschijningsdatum na 2017?

   

   

  Wat is er met de gegevens van het afgelopen schooljaar gebeurd?

  • Taken, gedeeld lesmateriaal en eigen materiaal van de docent blijven bewaard.
  • De resultaten van leerlingen blijven bewaard in de digitale leeromgeving vóór 2017. Als er zittenblijvers zijn, raden we aan de leerlingen zelf hun resultaten te laten wissen.
  • De resultaten en antwoorden van leerlingen in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving (na 2017) blijven bewaard, hun antwoorden worden gewist.  
   NB Voor zittenblijvers geldt dat hun scores over schooljaar 2018/2019 in augustus nog zichtbaar zijn. Vanaf begin september zullen deze scores niet meer zichtbaar zijn, zodat alleen de scores van het nieuwe schooljaar bij de opdrachten en in de resultatenpagina's zichtbaar zijn.


  Klik hier om in te loggen voor uw digitale lesmateriaal.

   

Noordhoff Academy

Noordhoff Academy

Benieuwd wat u allemaal kunt doen in de gepersonaliseerde leeromgeving en hoe u deze didactisch goed inzet?

Registreer u dan nu bij Noordhoff Academy en doorloop eens de training ‘Lesgeven met de gepersonaliseerde leeromgeving’. Als vervolg kunt u de methodetraining volgen waarin u helemaal wordt meegenomen in de visie, opbouw, differentiatiemogelijkheden, toetsing van de methode.

Ook ondersteunen we u graag verder! Neem een kijkje op onze website om het gehele aanbod van Noordhoff Academy te bekijken of neem contact op voor meer informatie.

Hulp nodig?

Op www.mijnnoordhoff.nl vindt u antwoord op allerlei vragen.
Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 en 17.00 voor u klaar.
U kunt ons bereiken op: 088 - 522 6888.

Met vragen over de distributie van en toegang tot het digitale lesmateriaal
kunnen u en uw leerlingen terecht bij de schoolboekenleverancier
waar het lesmateriaal is besteld.