Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Engels   Stepping Stones     Stepping Stones motivatie Engels spreken

Motivatie & spreekvaardigheid

YESSS, let's speak English! Is dit de reactie die jij krijgt van je leerlingen? Of is het misschien soms lastig met de motivatie? Bekijk deze pagina boordevol inspiratie en hulp bij motivatie voor het leren van de Engelse taal.

header Stepping Stones motivatiecampagne 1220x560
resource-not-found
Motivatie & spreekvaardigheid

Hoe gemotiveerd zijn jouw leerlingen om een vreemde taal te leren? We weten allemaal dat je een taal pas echt leert als je hem actief gebruikt. Maar spreken in een andere taal is spannend, eng zelfs voor veel kinderen. Op deze pagina hebben we hulp verzameld om spreekvaardigheid in de les leuk en zinvol te maken. Je vindt hier:

  • leuke spreekvaardigheidsles;

  • instructievideo Writing & grammar aan de hand van Flipping the classroom;

  • inspiratie – video Language village;Good luck!

Oefen spreekvaardigheid op afstand

Story Cards in de les

Gebruik de Story Cards in de (online) les. Zet drie of vier leerlingen samen in een break out room. De leerlingen openen de digitale variant van de Story Cards.

De afbeeldingen op de Story Cards zijn verdeeld in zes categorieën. Elke categorie heeft een eigen kleur. Leerling 1 kiest minimaal vijf kaarten met verschillende kleuren.

resource-not-found

Purple, daily activities

resource-not-found

Yellow, objects

Leerdoelen en motivatie

Motivatie en leerdoelen zijn direct aan elkaar gekoppeld. Als leerlingen inzicht hebben in het doel van een les, dan gaan  zij met meer motivatie aan het werk. Hebben ze daarnaast een keuze in hoe zij aan het werk gaan en met welk materiaal, dan bevordert dat de motivatie nog veel meer! Wil jij ook meer leerdoel gestuurd werken? Dat kan heel eenvoudig. In deze korte video laten we zien wat de mogelijkheden zijn.

Language village: dé leukste manier om spreekvaardigheid te oefenen

In Stepping Stones maken we gebruik van een actieve werkvormen, waarbij spreekvaardigheid centraal staat. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘Language village’, oftewel Taaldorp, waarin leerlingen gechallenged worden om in het Engels verschillende gesprekken met elkaar te voeren. Leerlingen ervaren veel plezier in het spreken van de Engelse taal. Engels leren met Taaldorp is nuttig én fun voor leerlingen en het helpt de docent om de drempel tot spreken in de doeltaal te verlagen.

Language village is uniek en is een mooie eerste voorbereidende stap naar het examen! Wij zijn de enige methode die een uitgewerkt taaldorp op basis van de leerstof in het boek aanbiedt.

Ben je benieuwd geworden naar Stepping Stones? In deze methode is de Engelse taal volop geïntegreerd in de les, zodat de doeltaal ook echt de leertaal is. Waar nodig is er ondersteuning in het Nederlands.