Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Engels   Stepping Stones     Stepping Stones motivatie Engels spreken

Enjoying English!

YESSS, let's speak English! Is dit de reactie die jij krijgt van je leerlingen? Of is het misschien soms lastig met de motivatie? Bekijk deze pagina boordevol inspiratie en hulp bij motivatie voor het leren van de Engelse taal.

header Stepping Stones motivatiecampagne 1220x560
resource-not-found
Motivatie & spreekvaardigheid

Hoe gemotiveerd zijn jouw leerlingen om een vreemde taal te leren? We weten allemaal dat je een taal pas echt leert als je hem actief gebruikt. Maar spreken in een andere taal is spannend, eng zelfs voor veel kinderen. Op deze pagina hebben we hulp verzameld om spreekvaardigheid in de les leuk en zinvol te maken. Je vindt hier:

  • leuke spreekvaardigheidsles;

  • inspiratie – video Language village en lesbrief 4th of July;

  • actualiteit in je les met NU Actueel.Good luck!

Oefen spreekvaardigheid op afstand

Story Cards in de les

Gebruik de Story Cards in de (online) les. Zet drie of vier leerlingen samen in een break out room. De leerlingen openen de digitale variant van de Story Cards.

De afbeeldingen op de Story Cards zijn verdeeld in zes categorieën. Elke categorie heeft een eigen kleur. Leerling 1 kiest minimaal vijf kaarten met verschillende kleuren.

resource-not-found

Purple, daily activities

resource-not-found

Yellow, objects

Language village: dé leukste manier om spreekvaardigheid te oefenen

In Stepping Stones maken we gebruik van een actieve werkvormen, waarbij spreekvaardigheid centraal staat. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘Language village’, oftewel Taaldorp, waarin leerlingen gechallenged worden om in het Engels verschillende gesprekken met elkaar te voeren. Leerlingen ervaren veel plezier in het spreken van de Engelse taal. Engels leren met Taaldorp is nuttig én fun voor leerlingen en het helpt de docent om de drempel tot spreken in de doeltaal te verlagen.

Language village is uniek en is een mooie eerste voorbereidende stap naar het examen! Wij zijn de enige methode die een uitgewerkt taaldorp op basis van de leerstof in het boek aanbiedt.

resource-not-found
Actualiteit in je les

Hoe komen jouw leerlingen in contact met het nieuws en met de wereld om hen heen? Lezen ze de (online) krant, kijken ze naar het journaal, of volgen ze het nieuws via social media? NU Actueel brengt de actualiteit op een laagdrempelige manier in de klas. En dat is niet alleen belangrijk voor leerlingen, maar ook voor docenten. Ga met behulp van NU Actueel het gesprek aan met je leerlingen!

resource-not-found
Lesbrief 4th of July

Eens in de zoveel tijd maken we een uitgebreide lesbrief die je kan inzetten in de klas. Bijvoorbeeld de lesbrief over de Fourth of July. Het complete pakket inclusief puzzels vind je overzichtelijk bij elkaar.

Ben je benieuwd geworden naar Stepping Stones? In deze methode is de Engelse taal volop geïntegreerd in de les, zodat de doeltaal ook echt de leertaal is. Waar nodig is er ondersteuning in het Nederlands.