Motivatie & spreekvaardigheid

YESSS, let's speak English! Is dit de reactie die jij krijgt van je leerlingen? Of is het misschien soms lastig met de motivatie? Bekijk deze pagina boordevol inspiratie en hulp bij motivatie voor het leren van de Engelse taal.

header Stepping Stones motivatiecampagne 1220x560
resource-not-found
Motivatie & spreekvaardigheid

Hoe gemotiveerd zijn jouw leerlingen om een vreemde taal te leren? We weten allemaal dat je een taal pas echt leert als je hem actief gebruikt. Maar spreken in een andere taal is spannend, eng zelfs voor veel kinderen. Op deze pagina hebben we hulp verzameld om spreekvaardigheid in de les leuk en zinvol te maken. Je vindt hier:

  • leuke spreekvaardigheidsles;

  • instructievideo Writing & grammar  aan de hand van  Flipping the classroom;

  • expert aan het woord: Interview met Sebastiaan Dönszelmann over doeltaal als leertaal;

  • inspiratie – video Language village;

  • bekijk de winactie en de winnaars van de workshop Write your own song.


Good luck!

Spreekvaardigheid – vertel je eigen verhaal!

Ken jij onze Story Cards al? Een leuk interactief spel waarmee je je leerlingen op een creatieve manier bezig zijn met taal. Door de kleurrijke afbeeldingen krijgen je leerlingen vanzelf zin om aan de slag te gaan! En door de vele combinaties kunnen ze telkens opnieuw een leuk of spannend verhaal bedenken!

Pak de Story Cards er gratis online bij, en speel zelf ook het spel met je leerlingen.

Hoe het werkt? Je ziet het in onze korte video >>

Leerdoelen en motivatie

Motivatie en leerdoelen zijn direct aan elkaar gekoppeld. Als leerlingen inzicht hebben in het doel van een les, dan gaan  zij met meer motivatie aan het werk. Hebben ze daarnaast een keuze in hoe zij aan het werk gaan en met welk materiaal, dan bevordert dat de motivatie nog veel meer! Wil jij ook meer leerdoel gestuurd werken? En wil je zo gevarieerd mogelijk met de leerstof aan de slag? Dat kan heel eenvoudig met Stepping Stones. In deze korte video laten we zien wat de mogelijkheden zijn, waar je handige hulpmiddelen kunt vinden en delen we diverse tips.

Bekijk ook de Tips en Trucs van andere docenten >>

resource-not-found

Nieuw: beluister de podcast over doeltaal- leertaal

In de nieuwe editie van Stepping Stones worden leerlingen van alle niveaus ondergedompeld in het Engels. En dat is maar goed ook, want van veel blootstelling aan Engels kan ook veel Engels geleerd worden, toch? Recent didactisch onderzoek van Sebastiaan Dönszelmann Dönszelmann (vakdidacticus moderne vreemde talen en lerarenopleider aan de Vrije Universiteit Amsterdam) laat zien dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Zeker: een doeltaalbad kán enorm leerzaam zijn, als de docent daarbij de juiste didactiek toepast én de leergang doeltaalgebruik doordacht ondersteunt. Daarom hebben Stepping Stones en Dönszelmann de handen ineengeslagen en staan de methodeontwikkelingen de komende tijd in het teken van slim doeltaalgebruik: doeltaal-leertaal. Lees hier verder >>

In de eerste podcast in de reeks ‘Tussenuur met Noordhoff’ gaan we in gesprek met Sebastiaan Je krijgt inzicht in wat je nodig hebt voor een effectieve toepassing van doeltaal-Leertaal. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je doeltaaldidactiek goed inzet om leerlingen van alle leerjaren en niveaus verder te helpen.

Language village: dé leukste manier om spreekvaardigheid te oefenen

In Stepping Stones maken we gebruik van een actieve werkvormen, waarbij spreekvaardigheid centraal staat. Een mooi voorbeeld daarvan is ‘Language village’ , oftewel Taaldorp, waarin leerlingen gechallenged worden om in het Engels verschillende gesprekken met elkaar te voeren. Leerlingen ervaren veel plezier in het spreken van de Engelse taal. Engels leren met Taaldorp is nuttig én fun voor leerlingen en het helpt de docent om de drempel tot spreken in de doeltaal te verlagen.

Language village is uniek en is een mooie eerste voorbereidende stap naar het examen! Wij zijn de enige methode die een uitgewerkt taaldorp op basis van de leerstof in het boek aanbiedt.

Heb je dit spel nog niet op school en zou je dit wel willen ontvangen?

Story Cards op school

resource-not-found

Ontvang het spel Story Cards

Gratis beoordelingspakket

Als je nog niet met de nieuwste editie van Stepping Stones werkt, vraag dan een gratis beoordelingspakket aan en ontvang een exemplaar van dit leuke spel.

resource-not-found

We gaan graag met je in gesprek

Presentatie aanvragen

Wil je meer weten over Stepping Stones? Vraag dan hier een presentatie aan. Dit kan live op je schoollocatie, maar ook telefonisch of online. We nemen snel contact je op!