Skip to Content
NIEUW: Nectar Tweede Fase

NIEUW: Nectar Tweede Fase

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Perfecte examenvoorbereiding
 • Differentiatie in boek en online
 • Persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen

 

Nectar: boeiende biologie!

Vraag jij je ook wel eens af hoe je al je leerlingen goed voorbereid op het examen? Het kan met Nectar!

Perfecte examenvoorbereiding
Perfecte examenvoorbereiding met gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit zodat je leerlingen de lesstof goed beheersen. Daarnaast kunnen je leerlingen oefenen met echte examens met tips via Examensprint.

Opdrachten van hoge kwaliteit
Opdrachten van hoge kwaliteit sporen je leerlingen aan tot nadenken. De leerstof en de opdrachten passen altijd bij het niveau van de leerling want zowel in het boek als online vind je extra ondersteuning of juist extra uitdaging. De stof wordt uitgelegd in korte, prettig leesbare teksten met prachtig biologisch beeldmateriaal. 

Persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties 
In de online omgeving kunnen leerlingen werken in hun eigen leerroute waar alle teksten kunnen worden voorgelezen. De animaties leggen de ingewikkelde biologische processen haarfijn uit. 

Differentiatie in boek en online
Nectar biedt je als docent alles wat je nodig heeft voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Bekijk de brochure >>

FLEX: de ideale mix

Nectar is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Eenvoudig differentiëren

Nectar biedt je als docent alles wat je nodig heeft voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Nectar.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Nectar terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies inclusief vragen bij de Binas.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Eenvoudig differentiëren

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Nectar? Bekijk direct een hoofdstuk in de bladerboeken!

NIEUW in 2020/2021: NU Actueel bij Nectar

NU Actueel brengt biologie nog dichterbij!

Als docent wil je jouw leerlingen boeien en laten zien dat biologie altijd en overal aanwezig is, en dus ook over de leerling zelf gaat. Op NU Actueel vind je tweewekelijks nieuw en actueel lesmateriaal: filmpjes, artikelen en infographics uit verschillende media met opdrachten. Zo haal je snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen. En breng je het vak nog dichter bij de leerlingen. 

NIEUW in 2020/2021: NU Actueel bij Nectar

Bronnen als rode draad door de lesstof

Beeld maakt de lesstof levend, begrijpelijk en inzichtelijk. Daarom bevat Nectar rijk en kwalitatief hoogwaardig (pagina) groot beeld. Het beeld vormt de rode draad door de stof.

De rode draad van de bronnen wordt ondersteund door het duidelijke leerdoel per paragraaf, de vetgedrukte begrippen en (voor havo) korte samenvattende tekstjes. Is een leerling vergeten wat een concept betekent? Dan helpt een handige begrippenlijst met definities de leerling weer vooruit.

Bronnen als rode draad door de lesstof

Samenhang

Het eindexamen daagt leerlingen uit zeer diverse biologische concepten in één opgave met elkaar te verbinden in de gegeven context. Met Nectar oefenen jouw leerlingen op diverse plekken expliciet met deze vaardigheid:

 • Aan het einde van elke paragraaf staan één of meer casusopdrachten waarin de leerlingen de stof van die paragraaf in een andere context toepast.
 • Na een aantal paragrafen volgt een Toepassen, waarin leerlingen in een nieuwe context de stof van de voorafgaande paragrafen met elkaar verbindt.
 • De Toepassen aan het eind van het hoofdstuk legt, in alweer een nieuwe context, verbanden tussen de voorafgaande hoofdstukken.

Dankzij het oefenen met de samenhang tussen de biologische concepten gaat jouw leerling perfect voorbereid naar het eindexamen.

Samenhang

Voorkennis activeren

Waar hoort de nieuwe leerstof bij? Wat is de kapstok hiervoor? Het antwoord is eenvoudig: voorkennis is de kapstok voor nieuwe kennis. Daarom start elk hoofdstuk met het ophalen van de benodigde voorkennis uit de onderbouw, uit voorafgaande hoofdstukken of uit de Binas.

Daarna kunnen jouw leerlingen de nieuwe concepten aan de voorkennis vastknopen.

Voorkennis activeren

Nooit saai

Hoe blijven jouw leerlingen gemotiveerd? Door te blijven variëren. Nectar biedt verschillende werkvormen en in elke paragraaf een rijke variatie in vraagtypen, zoals open vragen, multiple choice, juist/onjuist en volgorde vragen.

Daarnaast vraagt de introductie van een nieuw hoofdstuk natuurlijk om een inleiding. Die staat voor jou klaar in de enthousiasmerende, korte maar krachtige Startactiviteit. Jouw leerlingen maken in groepswerk kennis met de context van het hoofdstuk en discussiëren over de stof.

Nooit saai


Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Biologie 2019*

  * In 2020 zal Nectar (voor 5e editie onderbouw en 5e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Biologie voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Biologie 2019
   

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket van Nectar heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud:

 • de complete inhoud van Nectar online voor jouw leerlingen
 • e-books
 • Word-bestanden en video’s bij de practica
 • toa-handleidingen
 • docentenhandleidingen
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

De perfecte examenvoorbereiding

Met Nectar koersen jij en jouw leerlingen met vertrouwen op het examen af, zowel in het boek als online. Succes gegarandeerd!

Het juist beantwoorden van examenvragen is een vaardigheid die training vereist. En dus bevat elk hoofdstuk in Nectar strategietraining voor het beantwoorden van examenvragen. Oefenen vanaf leerjaar 4 zorgt voor automatisering tijdens het eindexamen. Een leerling (Meander College) over de examentraining: "Hier heb ik echt veel aan gehad."

Voor de laatste weken voor het eindexamen is er Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte examens, met inhoudelijke, rijke feedback en studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

De perfecte examenvoorbereiding