Skip to Content
Nectar vmbo bovenbouw

Nectar vmbo bovenbouw

 • Maatwerk door differentiatie in boek en online: nog meer oefenstof beschikbaar.
 • Opdrachten van hoge kwaliteit die leerlingen aansporen tot nadenken
 • Perfecte examenvoorbereiding
 • Een uitgebreid arrangement, met voor elk niveau aparte boeken
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account

 

Nectar: boeiende biologie!

Vraag jij je ook wel eens af hoe je al je leerlingen goed voorbereid op het examen? Het kan met Nectar! Nectar laat zien hoe boeiend de natuur is, en levert maatwerk voor iedere leerling.

Perfecte examenvoorbereiding
Met gevarieerde opdrachten van hoge kwaliteit spoor je je leerlingen aan tot nadenken zodat ze de lesstof goed beheersen en vol vertrouwen richting het examen gaan. Daarnaast kunnen je leerlingen oefenen met echte examens met tips via Examensprint.

Maatwerk door differentiatie
Bij ieder hoofdstuk is meer oefenstof van hoge kwaliteit beschikbaar via Nectar Online. Kunnen je leerlingen juist beter? Dan zijn er voor hen verdiepingsopdrachten.

Persoonlijke digitale leeromgeving met extra opties 
In de online omgeving kunnen teksten zelfs worden voorgelezen en leggen animaties de ingewikkelde biologische processen haarfijn uit. Daarnaast vind je extra opties zoals oefentoetsen met studieadvies op maat en handige resultaten dashboard. 

Bekijk de brochure >>

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Nectar? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

LET OP: Je vertrouwde materiaal (Edities van vóór 2017) verhuist naar vernieuwde online leeromgeving!

De inhoud van het digitale platform waarop edities staan die vóór 2017 zijn verschenen, verhuist naar onze nieuwe digitale leeromgeving. Zo kun je zonder zorgen blijven rekenen op digitale ondersteuning voor de editie waarmee je werkt. Wil je weten wat dit voor jou betekent?

LET OP: Je vertrouwde materiaal (Edities van vóór 2017) verhuist naar vernieuwde online leeromgeving!
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Nectar 4e editie vmbo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards. 

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving ondersteuning in leren en overhoren met Slim stampen en in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen. 
Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Nectar 4e editie vmbo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Nectar motiveert

Net als in de onderbouw begint elk hoofdstuk met een Startactiviteit, een korte en krachtige opdracht waarmee leerlingen actief aan de slag gaan met biologie, samenwerken en voorkennis ophalen.

Ook bevat Nectar gevarieerde practica, inclusief veld- en snijpractica, compleet met een werkplan. Een onderdeel dat elk jaar weer terugkeert op het eindexamen. Bij Nectar oefenen de leerlingen daar alvast mee. Doordat we de practica per niveau zo veel mogelijk gelijk houden, vraagt dit van jou als docent weinig voorbereidingstijd.

Nectar motiveert

Bronnen die tot leven komen

Vragen jouw leerlingen ook altijd wat ze moeten leren voor het proefwerk, welke zaken nu echt belangrijk zijn? De oplossing in Nectar is eenvoudig. De bronnen (beelden) vormen de rode draad door de leerstof.

Daarom bevat Nectar rijk, biologisch beeld in het leerboek en in het fullcolour werkboek. In het digitale lesmateriaal vinden jouw leerlingen animaties.

Bronnen die tot leven komen

Compleet lesmateriaal op alle niveaus

Nieuw in deze 4e editie van Nectar vmbo bovenbouw zijn de aparte delen voor vmbo-kader, naast de delen voor vmbo-basis en vmbo-gt. Hierdoor kan elke leerling op zijn eigen niveau aan de slag. De verschillende niveaus sluiten naadloos aan bij de bijbehorende examenprogramma’s.

Compleet lesmateriaal op alle niveaus


Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Biologie 2020

   


   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij jouw methode heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Nectar online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • uitwerkingen
 • proefwerken met RTTI-aanduiding
 • een leerlingvolgsysteem.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

De perfecte examenvoorbereiding

Met Nectar koersen u en uw leerlingen met vertrouwen op het examen af, zowel in het boek als online. Succes gegarandeerd!

Geeft u uw leerlingen ook altijd de tip eerst de examenvraag te lezen en de ingewikkelde contexten over te slaan? Bij Nectar doen we dat ook! Deze en andere tips en trucs staan vanaf leerjaar 3 bij elk hoofdstuk bij de examenopgaven klaar. Zo vinden uw leerlingen snel en effectief het juiste antwoord.

In het digitale materiaal is per hoofdstuk bovendien een strategietrainer opgenomen, met andere examenvragen dan in het boek.

Tot slot is er Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte examens, met inhoudelijke, rijke feedback en studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

De perfecte examenvoorbereiding

Docent aan het woord...

Graag willen we de ervaringen van gebruikers van Nectar met u delen.

‘De nieuwe editie is visueler en heeft goede opdrachten’
‘De boeken van Nectar 4e editie bovenbouw zijn minder talig en visueler geworden.’ Lotte Jongman, docent biologie van VMBO De Spindel in Hengelo is enthousiast over de nieuwe editie. ‘Waarom docenten voor de nieuwe editie moeten kiezen? De inhoud is goed, de indeling in paragrafen logisch, het boek heeft een mooie uitstraling en de opdrachten in het werkboek sluiten goed aan op het leerboek.’
Lees meer...

Lotte Jongman Docente biologie van VMBO De Spindel in Hengelo