Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

Neue Kontakte, de grootste methode Duits in het Voortgezet onderwijs, is volop in ontwikkeling! Zowel de onderbouw- als Tweede Fase-editie zijn ingrijpend vernieuwd. De nieuwe edities zijn afwisselend, compact en actueel. Tegelijkertijd herken je direct de glasheldere structuur, die is gebleven.

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Actueel lesmateriaal

NU Actueel
Op NU Actueel vind je geregeld nieuw en actueel lesmateriaal: filmpjes en artikelen uit verschillende media met opdrachten. Zo haal je snel en gemakkelijk de Duitstalige wereld het klaslokaal binnen. En breng je het vak nog dichter bij de leerlingen.

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor informatie over lesbrieven, lesideeën enzovoort!

Actueel lesmateriaal

Docentenpakket online bij Neue Kontakte

Met het Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Neue Kontakte

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Onze trainingen voor Neue Kontakte

Begin je met Neue Kontakte en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van Neue Kontakte en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Onze trainingen voor Neue Kontakte

InloggenBij Neue Kontakte zijn twee digitale leeromgevingen. Klik op de editie die u gebruikt om in te loggen in de juiste leeromgeving.

Nieuws

 • Ook na 1 juni zullen we moeten zoeken naar een combinatie van onderwijs op afstand en écht contact. De online training gepersonaliseerd leren in de nieuwe werkelijkheid met als thema ‘coachen op afstand’, gaat over die nieuwe werkelijkheid.
 • In de training gepersonaliseerd leren in de nieuwe werkelijkheid gaat Saskia Heuckelbach het hebben over het thema ‘zelfregulatie dankzij leerdoelen’. Hoe bereik je meer zelfregulatie met behulp van leerdoelen?
 • Het opstellen van het PTA is een belangrijk moment. Sommigen van je collega-docenten schrijven zichzelf helemaal ‘vast’. Anderen maken hier juist optimaal gebruik van om de ervaringen en resultaten van vorig jaar te analyseren.
 • Het onderwijs staat door het coronavirus zwaar onder druk. Door de sluiting van scholen is het van belang op een andere manier de continuïteit van het onderwijs te garanderen. Noordhoff ondersteunt daarbij door je te helpen bij het lesgeven op afstand. Noordhoff Academy heeft daarom een inspiratiereeks opgezet. Dit zijn vlogs van ervaren trainers en docenten.
 • Wil je zien hoe Digitaal toetsen er in de digitale leeromgeving uitziet en hoe het werkt? Kijk dan het webinar Digitaal toetsen terug. In dit webinar krijg je een virtuele rondleiding door het platform en leer je alles over het zelf samenstellen en arrangeren van toetsen.
 • Een goede toets ontwikkelen is complex. Het is een specialisme dat je moet beheersen. Verkeerde vragen of opdrachten kunnen een onjuist beeld van de kennis en vaardigheden van leerlingen opleveren. Het is niet alleen van belang te bepalen wat je gaat vragen, maar ook hoe je dat gaat vragen.
 

Al lid van de Neue Kontakte-community?

Wil je tips om het beste uit Neue Kontakte te halen?
Als eerste weten wanneer er nieuw, actueel lesmateriaal beschikbaar is?

Laat je mailadres achter en wij houden je op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.