Skip to Content
Neue Kontakte onderbouw

Neue Kontakte onderbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Compleet vernieuwd!
 • Eenvoudig differentiëren
 • Gevarieerd en volop keuze
 • Voor schooljaar 2020/2021: alle leerjaren volledig beschikbaar
 • De grootste methode Duits in het voortgezet onderwijs
Bestel je materiaal

 

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

Duits leren is pas zinvol als je het ook écht kunt gebruiken. Met Neue Kontakte leren jouw leerlingen al vanaf de eerste les om zich in het Duits uit te drukken. Bouwstenen met Duitse zinsdelen helpen daarbij. Leuk als ze onderweg in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland iets nodig hebben en het lukt. Dat motiveert! 

Bekijk de brochure                                         Bekijk de video 

 


 

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Neue Kontakte 7e editie onderbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in leren en overhoren met Slim stampen. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Neue Kontakte 7e editie onderbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak.

Nieuw zijn de Sprachmittel: geen vaste, voorgekookte zinnen, maar praktische losse bouwstenen met Duitse zinsdelen. De leerlingen leren vanaf de eerste spreekles om die bouwstenen helemaal naar hun eigen hand te zetten.

 

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

Gevarieerd en volop keuze

De nieuwe editie bevat precies genoeg lesstof voor een schooljaar. De hoofdstukken zijn compact en de kernstof is duidelijk onderscheiden van de extra's. Overal in de methode is het duidelijk afgebakend: wat moet per se en wat mág zeker ook.
Kies zelf uit het rijke menu aan extra’s:

 • creatieve en activerende werkvormen in de Spielkarten
 • grondige herhaling van grammatica en woorden in de Wiederholung
 • opdrachten om alvast te oefenen voor het Goethe-certificaat.

Gevarieerd en volop keuze

Contact met cultuur

Neue Kontakte neemt de leerling mee op een verrassende ontdekkingsreis door de DACH-landen. Door de hoofdstukken heen komen uw leerlingen Landeskunde-weetjes tegen. En ook in de teksten en filmpjes besteden we volop aandacht aan de Duitstalige landen en cultuur.

Contact met cultuur

FLEX: de ideale mix

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2020*

  * In 2020 zal Neue Kontakte (voor 7e editie onderbouw, 7e editie vmbo bovenbouw en 7e editie havo/vwo bovenbouw) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: met Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2020


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Neue Kontakte online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleiding;
 • antwoorden;
 • werkplanners;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • Toetsen;
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Neue Kontakte

Neue Kontakte biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Neue Kontakte – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Neue Kontakte

Docent aan het woord...

Ik vind de nieuwe 7e editie trouwens nu al veel beter dan de 6e editie. Handig dat je nog maar één boek hebt, veel leuke extra dingen voor de kids, de online omgeving is lekker duidelijk en overzichtelijk. Daar houd ik van! Nu maar snel een 7e editie voor 3 havo/vwo ook. Ik kan niet wachten. Het voelt zo verouderd om nu met de oude boeken van 3 havo/vwo te werken nadat ik net alle voorbereidingen voor mijn tweede klassen heb gedaan, met het mooie nieuwe materiaal.

Madeliene Laumann Docent Duits, Piter Jelles
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: TrabiTour? 
Bekijk hier TrabiTour onderbouw >>