Skip to Content
Neue Kontakte onderbouw

Neue Kontakte onderbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Compleet vernieuwd!
 • Eenvoudig differentiëren
 • Gevarieerd en volop keuze
 • Voor schooljaar 2020/2021: alle leerjaren volledig beschikbaar
 • De grootste methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen

 

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

Duits leren is pas zinvol als je het ook écht kunt gebruiken. Met Neue Kontakte leren jouw leerlingen al vanaf de eerste les om zich in het Duits uit te drukken. Bouwstenen met Duitse zinsdelen helpen daarbij. Leuk als ze onderweg in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland iets nodig hebben en het lukt. Dat motiveert! 

Bekijk de brochure                                         Bekijk de video 

 


 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak.

Nieuw zijn de Sprachmittel: geen vaste, voorgekookte zinnen, maar praktische losse bouwstenen met Duitse zinsdelen. De leerlingen leren vanaf de eerste spreekles om die bouwstenen helemaal naar hun eigen hand te zetten.

 

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

Gevarieerd en volop keuze

De nieuwe editie bevat precies genoeg lesstof voor een schooljaar. De hoofdstukken zijn compact en de kernstof is duidelijk onderscheiden van de extra's. Overal in de methode is het duidelijk afgebakend: wat moet per se en wat mág zeker ook.
Kies zelf uit het rijke menu aan extra’s:

 • creatieve en activerende werkvormen in de Spielkarten
 • grondige herhaling van grammatica en woorden in de Wiederholung
 • opdrachten om alvast te oefenen voor het Goethe-certificaat.

Gevarieerd en volop keuze

Contact met cultuur

Neue Kontakte neemt de leerling mee op een verrassende ontdekkingsreis door de DACH-landen. Door de hoofdstukken heen komen uw leerlingen Landeskunde-weetjes tegen. En ook in de teksten en filmpjes besteden we volop aandacht aan de Duitstalige landen en cultuur.

Contact met cultuur

NU Actueel

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. Het einde van de carrière van de Youtube-Stars "Die Lochis"? En een Unesco-Welterbetitel voor Augsburg en Erzgebirge?

Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor informatie over lesbrieven, lesideeën enzovoort!

NU Actueel

Eenvoudig differentiëren

Neue Kontakte 7e editie onderbouw biedt jou als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Neue Kontakte.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Neue Kontakte terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent jouw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Eenvoudig differentiëren

FLEX: de ideale mix

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019*

  * In 2020 zal Neue Kontakte (voor 7e editie onderbouw, 7e editie vmbo bovenbouw en 7e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Duits voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: met Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019

   


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • De complete inhoud van Neue Kontakte online voor jouw leerlingen
 • Docentenhandleiding
 • Antwoorden
 • Werkplanners
 • Handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • Toetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

Docent aan het woord...

Ik vind de nieuwe 7e editie trouwens nu al veel beter dan de 6e editie. Handig dat je nog maar één boek hebt, veel leuke extra dingen voor de kids, de online omgeving is lekker duidelijk en overzichtelijk. Daar houd ik van! Nu maar snel een 7e editie voor 3 havo/vwo ook. Ik kan niet wachten. Het voelt zo verouderd om nu met de oude boeken van 3 havo/vwo te werken nadat ik net alle voorbereidingen voor mijn tweede klassen heb gedaan, met het mooie nieuwe materiaal.

Madeliene Laumann Docent Duits, Piter Jelles
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: TrabiTour? 
Bekijk hier TrabiTour onderbouw >>