Skip to Content
Neue Kontakte onderbouw

Neue Kontakte onderbouw

De grootste methode Duits in het voortgezet onderwijs!

 • Compleet vernieuwd!
 • Eenvoudig differentiëren
 • Gevarieerd en volop keuze
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 1-2 en 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen

 

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

Duits leren is pas zinvol als je het ook écht kunt gebruiken. Met Neue Kontakte leren uw leerlingen al vanaf de eerste les om zich in het Duits uit te drukken.
Bouwstenen met Duitse zinsdelen helpen daarbij. Leuk als ze onderweg in Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland iets nodig hebben en het lukt. Dat motiveert! Bekijk de brochure >>

Bekijk de video en kom in slechts 2 minuten te weten wat de belangrijkste vernieuwingen zijn die de 7e editie voor de onderbouw te bieden heeft.

 


 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Neue Kontakte? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Eenvoudig differentiëren

Neue Kontakte 7e editie onderbouw biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Neue Kontakte.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Eenvoudig differentiëren

Met leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Met uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Slim stampen is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Met leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak.

Nieuw zijn de Sprachmittel: geen vaste, voorgekookte zinnen, maar praktische losse bouwstenen met Duitse zinsdelen. De leerlingen leren vanaf de eerste spreekles om die bouwstenen helemaal naar hun eigen hand te zetten.

 

Nieuwe aanpak spreek- en schrijfvaardigheid

Gevarieerd en volop keuze

De nieuwe editie bevat precies genoeg lesstof voor een schooljaar. De hoofdstukken zijn compact en de kernstof is duidelijk onderscheiden van de extra's. Overal in de methode is het duidelijk afgebakend: wat moet per se en wat mág zeker ook.
Kies zelf uit het rijke menu aan extra’s:

 • creatieve en activerende werkvormen in de Spielkarten
 • grondige herhaling van grammatica en woorden in de Wiederholung
 • opdrachten om alvast te oefenen voor het Goethe-certificaat.

Gevarieerd en volop keuze

Contact met cultuur

Neue Kontakte neemt de leerling mee op een verrassende ontdekkingsreis door de DACH-landen. Door de hoofdstukken heen komen uw leerlingen Landeskunde-weetjes tegen. En ook in de teksten en filmpjes besteden we volop aandacht aan de Duitstalige landen en cultuur.

Contact met cultuur

NU Actueel

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal.

Het einde van de carrière van de Youtube-Stars "Die Lochis"? En een Unesco-Welterbetitel voor Augsburg en Erzgebirge?

Via NU Actueel kunt u hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

NU Actueel

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Neue Kontakte terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschikt u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueren u en uw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de methodelicentie, de volledig digitaal-licentie of de aparte toetslicentie hebben hier toegang toe. Als docent heeft u vanuit het Docentenpakket online standaard toegang tot de toetsomgeving.

In de Digitale toetsen vindt u niet alleen kant-en-klare toetsen, u kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen
 

Nieuw arrangement

Neue Kontakte 7e editie onderbouw heeft een nieuw arrangement. Met de leerwerkboeken werken leerlingen
voortaan vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.
Zo wordt de glasheldere structuur nog duidelijker.

  • Deutschbuch A + B + online
  • Volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar. Daarnaast hebben leerlingen toegang tot al het lesmateriaal van de onderbouw c.q. vmbo bovenbouw.

   

  Beoordelingspakket aanvragen >>

  • De complete inhoud van Neue Kontakte online voor uw leerlingen
  • Docentenhandleiding
  • Antwoorden
  • Werkplanners
  • Handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • Toetsen


   

  Bestel het Docentenpakket >>

Docent aan het woord...

Ik vind de nieuwe 7e editie trouwens nu al veel beter dan de 6e editie. Handig dat je nog maar één boek hebt, veel leuke extra dingen voor de kids, de online omgeving is lekker duidelijk en overzichtelijk. Daar houd ik van! Nu maar snel een 7e editie voor 3 havo/vwo ook. Ik kan niet wachten. Het voelt zo verouderd om nu met de oude boeken van 3 havo/vwo te werken nadat ik net alle voorbereidingen voor mijn tweede klassen heb gedaan, met het mooie nieuwe materiaal.

Madeliene Laumann Docent Duits, Piter Jelles