Skip to Content
NIEUW: Neue Kontakte Tweede Fase

NIEUW: Neue Kontakte Tweede Fase

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Vol vertrouwen naar het examen
 • Unieke aanpak spreken
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen
 

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

De meest gebruikte methode Duits is vernieuwd! Dankzij jouw waardevolle feedback heeft de nieuwe 7e editie onder meer een verbeterde aanpak Spreken. Tegelijkertijd herken je direct de vertrouwde, glasheldere structuur en de kwaliteit. Wat goed is, is gebleven!

Bekijk de video >>


Vol vertrouwen naar het examen

Met Neue Kontakte 7e editie Tweede Fase ben je verzekerd van materiaal dat voldoet aan de meest recente eisen van het eindexamen en het curriculum. Al vanaf leerjaar 4 gaan leerlingen actief aan de slag met examenteksten. 5 havo en 6 vwo bevatten uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens. Hiermee blijft de beste voorbereiding op het examen en op het vervolgonderwijs gegarandeerd.

Daarnaast biedt de 7e editie Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

Vol vertrouwen naar het examen

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Neue Kontakte? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Unieke aanpak spreken

Duits leren is pas zinvol als je het ook echt kunt gebruiken. Daarom biedt Neue Kontakte in de paragraaf Wortschatz & Sprechen geen vaste zinnen, maar Sprachmittel. De Sprachmittel bestaan uit bouwstenen met Duitse zinsdelen, die de leerling kan uitbreiden met zijn eigen aanvullingen en aantekeningen.

 

"Zo verzamelt elke leerling persoonlijke bouwstenen om vol zelfvertrouwen Duits te spreken.
Handig in de praktijk, ook na het eindexamen!"

Unieke aanpak spreken

Doorlopend succes

Wat goed is, is goed gebleven. Neue Kontakte is en blijft een leerlinggerichte en communicatieve methode. Een evenwichtige methode waarmee je het beste uit elke leerling haalt. Alles overzichtelijk bij elkaar in één boek, met de glasheldere indeling en de authentieke bronnen die je van Neue Kontakte gewend bent.

Doorlopend succes

Doorlopende leerlijn: unieke 'Brückenschlag'

Beginnen leerlingen met een achterstand aan klas 4? In klas 4 zijn de verschillen tussen leerlingen veelal groot en lijkt soms alles wat in de onderbouw is geleerd, alweer vergeten. Met de instaptest 'Zeig, was du kannst' brengt u glashelder in beeld waar uw leerlingen goed in zijn en welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben. In 'Brückenschlag' kunnen zij vervolgens zelfstandig aan de slag met de belangrijkste grammatica en woordenschat uit de onderbouw.

Samen met de sterke doorlopende leerlijn vanuit de onderbouweditie is een soepele overgang van onder- naar de bovenbouw gegarandeerd.

Doorlopende leerlijn: unieke 'Brückenschlag'

NU Actueel

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. Het einde van de carrière van de Youtube-Stars "Die Lochis"? En een Unesco-Welterbetitel voor Augsburg en Erzgebirge?

Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor informatie over lesbrieven, lesideeën enzovoort!

NU Actueel

Eenvoudig differentiëren

Neue Kontakte 7e editie Tweede Fase biedt jou als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen Lesen en Grammatik leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Neue Kontakte.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Neue Kontakte terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Van literatuur word je wijzer

Misschien wel het mooiste onderdeel: de prachtige teksten in de literatuurhoofdstukken. In 4 en 5 havo en 4 vwo wordt de literatuur thematisch aangeboden en in 5 en 6 vwo per periode. Bij elke tekst zijn vragen die leerlingen helpen de tekst te begrijpen en creatieve verwerkingsopdrachten.

Aanvullend is online het onderdeel ‘Deutsche Geschichte’ beschikbaar: een historisch overzicht. Op die manier zijn alle fragmenten snel en gemakkelijk in de juiste tijd te plaatsen.

Van literatuur word je wijzer

FLEX: de ideale mix

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019*

  * In 2020 zal Neue Kontakte (voor 7e editie onderbouw, 7e editie vmbo bovenbouw en 7e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Duits voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: met Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019

   


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Neue Kontakte online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen en vaardigheidstoetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Formatief evalueren

Met het aanbod van Noordhoff beschik je u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve formatieve evaluatiecyclus. Toetsen maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, rubrics, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij met je leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Formatief evalueren
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: TrabiTour? 
Bekijk hier TrabiTour Tweede Fase >>