Skip to Content
NIEUW: Neue Kontakte havo/vwo bovenbouw

NIEUW: Neue Kontakte havo/vwo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Vol vertrouwen naar het examen
 • Unieke aanpak spreken
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account
 

Neue Kontakte, vanzelfsprekend Duits

De meest gebruikte methode Duits is vernieuwd! Dankzij jouw waardevolle feedback heeft de nieuwe 7e editie onder meer een verbeterde aanpak Spreken. Tegelijkertijd herken je direct de vertrouwde, glasheldere structuur en de kwaliteit. Wat goed is, is gebleven!

Bekijk de brochure                               Bekijk de video


Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Neue Kontakte? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Neue Kontakte 7e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in leren en overhoren met Slim stampen en de voorbereiding op de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Neue Kontakte 7e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Vol vertrouwen naar het examen

Met Neue Kontakte 7e editie havo/vwo bovenbouw ben je verzekerd van materiaal dat voldoet aan de meest recente eisen van het eindexamen en het curriculum. Al vanaf leerjaar 4 gaan leerlingen actief aan de slag met examenteksten. 5 havo en 6 vwo bevatten uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens. Hiermee blijft de beste voorbereiding op het examen en op het vervolgonderwijs gegarandeerd.

Vol vertrouwen naar het examen

Unieke aanpak spreken

Duits leren is pas zinvol als je het ook echt kunt gebruiken. Daarom biedt Neue Kontakte in de paragraaf Wortschatz & Sprechen geen vaste zinnen, maar Sprachmittel. De Sprachmittel bestaan uit bouwstenen met Duitse zinsdelen, die de leerling kan uitbreiden met zijn eigen aanvullingen en aantekeningen.

 

"Zo verzamelt elke leerling persoonlijke bouwstenen om vol zelfvertrouwen Duits te spreken.
Handig in de praktijk, ook na het eindexamen!"

Unieke aanpak spreken

Doorlopend succes

Wat goed is, is goed gebleven. Neue Kontakte is en blijft een leerlinggerichte en communicatieve methode. Een evenwichtige methode waarmee je het beste uit elke leerling haalt. Alles overzichtelijk bij elkaar in één boek, met de glasheldere indeling en de authentieke bronnen die je van Neue Kontakte gewend bent.

Doorlopend succes

Doorlopende leerlijn: unieke 'Brückenschlag'

Beginnen leerlingen met een achterstand aan klas 4? In klas 4 zijn de verschillen tussen leerlingen veelal groot en lijkt soms alles wat in de onderbouw is geleerd, alweer vergeten. Met de instaptest 'Zeig, was du kannst' brengt u glashelder in beeld waar uw leerlingen goed in zijn en welke onderdelen nog extra aandacht nodig hebben. In 'Brückenschlag' kunnen zij vervolgens zelfstandig aan de slag met de belangrijkste grammatica en woordenschat uit de onderbouw.

Samen met de sterke doorlopende leerlijn vanuit de onderbouweditie is een soepele overgang van onder- naar de bovenbouw gegarandeerd.

Doorlopende leerlijn: unieke 'Brückenschlag'

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Van literatuur word je wijzer

Misschien wel het mooiste onderdeel: de prachtige teksten in de literatuurhoofdstukken. In 4 en 5 havo en 4 vwo wordt de literatuur thematisch aangeboden en in 5 en 6 vwo per periode. Bij elke tekst zijn vragen die leerlingen helpen de tekst te begrijpen en creatieve verwerkingsopdrachten.

Aanvullend is online het onderdeel ‘Deutsche Geschichte’ beschikbaar: een historisch overzicht. Op die manier zijn alle fragmenten snel en gemakkelijk in de juiste tijd te plaatsen.

Van literatuur word je wijzer

FLEX: de ideale mix

Neue Kontakte is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2020*

  * In 2020 zal Neue Kontakte (voor 7e editie onderbouw, 7e editie vmbo bovenbouw en 7e editie havo/vwo bovenbouw) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: met Studiekit-app.


   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2020


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij Neue Kontakte heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Neue Kontakte online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleiding;
 • uitwerkingen;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • hoofdstuktoetsen en vaardigheidstoetsen;

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Formatief evalueren

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve formatieve evaluatiecyclus. Toetsen maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, rubrics, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij met je leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Formatief evalueren
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: TrabiTour? 
Bekijk hier TrabiTour Tweede Fase >>