Skip to Content
TrabiTour Tweede Fase

TrabiTour Tweede Fase

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Verrassend anders!
 • Handige, resultaatgerichte examentraining
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
 • De snelst groeiende methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen


TrabiTour zet Duits op de kaart

Het plezier zit hem in alles. De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt: de gekozen onderwerpen, de opdrachtvormen, ... Of wat dacht je van het Karussel: een verzameling opdrachten waarmee je de les een onverwachte wending geeft. En tegelijkertijd bereidt TrabiTour perfect voor op het examen!

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van TrabiTour? Bekijk direct het eerste hoofdstuk in de bladerboeken!

Handige, resultaatgerichte examentraining

Bijna ongemerkt starten uw leerlingen in leerjaar 4 al met examentraining. In het nieuwe onderdeel Strategietraining Lesen oefenen leerlingen vanaf Kapitel 1 met de vraagstellingen uit de examens en veelvoorkomend examenvocabulaire. Ze leren bovendien te werken met de leesstrategieën, die op een heldere manier aangeboden worden. Daarbij sluiten we steeds aan bij de voorkennis van leerlingen, zodat ze zien dat er eigenlijk al veel bekend is.

Nieuw is bovendien Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

Handige, resultaatgerichte examentraining

Eenvoudig differentiëren

TrabiTour 2e editie Tweede Fase onderbouw biedt jou als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor TrabiTour.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van TrabiTour terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent jouw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

Eenvoudig differentiëren

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Veel variatie binnen een heldere structuur

Bij het ontwikkelen van TrabiTour is een gevarieerde en plezierige les Duits altijd het uitgangspunt.

Je ziet het vanaf de allereerste pagina: variatie in opdrachtvormen, in vaardigheden en natuurlijk de onderwerpskeuze waarmee TrabiTour - gelukkig maar - helemaal TrabiTour blijft.

Veel afwisseling en variatie dus, maar ook een duidelijke structuur. In TrabiTour 2e editie Tweede Fase tref je het allebei aan. Met de leerwerkboeken werken leerlingen bovendien vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

Veel variatie binnen een heldere structuur

100% Duits, 100% echt

Ook in de nieuwe editie ruim baan voor Landeskunde, het kroonjuweel van TrabiTour. Dat echte Duitse gevoel komt overal in terug: leesteksten, luisterfragmenten, video's en meer.

Nieuw onderdeel is Kulturunterschiede, waarin cultuur centraal staat: de verschillen én overeenkomsten! Met meer kennis van de cultuurverschillen, kunnen leerlingen de Duitse taal écht leren en begrijpen.

 

100% Duits, 100% echt

NU Actueel

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. Het laatste interview met Mark Forster?

De sterspeler van Bayern München vertrekt? Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

 

NU Actueel

FLEX: de ideale mix

TrabiTour is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019*

  * In 2020 zal TrabiTour (voor 4e editie onderbouw en 2e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Duits voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019

   


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij TrabiTour heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van TrabiTour online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • ERK-overzichten
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: Neue Kontakte? 
Bekijk hier Neue Kontakte Tweede Fase >>