Skip to Content
TrabiTour havo/vwo bovenbouw

TrabiTour havo/vwo bovenbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Verrassend anders!
 • Handige, resultaatgerichte examentraining
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4, 5 en 6 beschikbaar
 • De snelst groeiende methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account


TrabiTour zet Duits op de kaart

Het plezier zit hem in alles. De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt: de gekozen onderwerpen, de opdrachtvormen, ... Of wat dacht je van het Karussel: een verzameling opdrachten waarmee je de les een onverwachte wending geeft. En tegelijkertijd bereidt TrabiTour perfect voor op het examen!

Bekijk de video

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van TrabiTour? Bekijk direct het eerste hoofdstuk in de bladerboeken!

Handige, resultaatgerichte examentraining

Bijna ongemerkt starten uw leerlingen in leerjaar 4 al met examentraining. In het nieuwe onderdeel Strategietraining Lesen oefenen leerlingen vanaf Kapitel 1 met de vraagstellingen uit de examens en veelvoorkomend examenvocabulaire. Ze leren bovendien te werken met de leesstrategieën, die op een heldere manier aangeboden worden. Daarbij sluiten we steeds aan bij de voorkennis van leerlingen, zodat ze zien dat er eigenlijk al veel bekend is.

Handige, resultaatgerichte examentraining
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van TrabiTour 2e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel, biedt het ondersteuning in leren en overhoren met Slim Stampen en in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor TrabiTour 2e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Veel variatie binnen een heldere structuur

Bij het ontwikkelen van TrabiTour is een gevarieerde en plezierige les Duits altijd het uitgangspunt.

Je ziet het vanaf de allereerste pagina: variatie in opdrachtvormen, in vaardigheden en natuurlijk de onderwerpskeuze waarmee TrabiTour - gelukkig maar - helemaal TrabiTour blijft.

Veel afwisseling en variatie dus, maar ook een duidelijke structuur. In TrabiTour 2e editie havo/vwo bovenbouw tref je het allebei aan. Met de leerwerkboeken werken leerlingen bovendien vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

Veel variatie binnen een heldere structuur

100% Duits, 100% echt

Ook in de nieuwe editie ruim baan voor Landeskunde, het kroonjuweel van TrabiTour. Dat echte Duitse gevoel komt overal in terug: leesteksten, luisterfragmenten, video's en meer.

Nieuw onderdeel is Kulturunterschiede, waarin cultuur centraal staat: de verschillen én overeenkomsten! Met meer kennis van de cultuurverschillen, kunnen leerlingen de Duitse taal écht leren en begrijpen.

 

100% Duits, 100% echt

FLEX: de ideale mix

TrabiTour is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van TrabiTour.

FLEX: de ideale mix

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij TrabiTour heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van TrabiTour online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleiding;
 • antwoorden;
 • ERK-overzichten;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren;
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij TrabiTour

TrabiTour biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van TrabiTour – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij TrabiTour
Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: Neue Kontakte? 
Bekijk hier Neue Kontakte Tweede Fase >>