Skip to Content
NIEUW: TrabiTour onderbouw

NIEUW: TrabiTour onderbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Verrassend anders!
 • Eenvoudig differentiëren
 • 100% Duits, 100% echt
 • Voor schooljaar 2020/2021: volledig beschikbaar met uitzondering van 3 vmbo-bk
 • De snelst groeiende methode Duits in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen

 

TrabiTour zet Duits op de kaart

TrabiTour helpt om leerlingen te enthousiasmeren voor het vak. Ze leren met plezier Duits, elke dag opnieuw.
De inhoud van TrabiTour is namelijk verrassend anders. Variatie die overal in doorsijpelt:
geen paragraaf en dus geen les is hetzelfde. Zo helpt TrabiTour om van Duits de leukste les van de dag te maken!

Bekijk de video                    Bekijk de brochure

 

Gevarieerd binnen een heldere structuur

Bij het ontwikkelen van TrabiTour is een gevarieerde en plezierige les Duits altijd het uitgangspunt. Je ziet het vanaf de allereerste pagina: de variatie in opdrachtvormen, in vaardigheden en natuurlijk de onderwerpskeuze waarmee TrabiTour - gelukkig maar - helemaal TrabiTour blijft. 

TrabiTour bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de spelletjes voor extra competitie, een andere keer mogen de leerlingen bewegen in de klas.

Veel afwisseling en variatie dus, maar ook een duidelijke structuur. In TrabiTour 4e editie onderbouw tref je het allebei aan. Met de leerwerkboeken werken leerlingen bovendien vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

Gevarieerd binnen een heldere structuur

100% Duits, 100% echt

Ook in de nieuwe editie ruim baan voor Landeskunde, het kroonjuweel van TrabiTour. Dat 100% Duitse gevoel komt overal in terug: leesteksten, liedjes, video's en meer.

Nieuw onderdeel is Trabi on Tour: de leerling maakt een tour door de DACH-landen en komt op allerlei verrassende plekken terecht. Plekken dichtbij en wat verder weg, waar hij komend weekend of de komende vakantie zo naartoe zou willen gaan.

Zo zet TrabiTour Duitsland bij de leerling op de kaart!

100% Duits, 100% echt

Volop keuze, volop actueel materiaal

De nieuwe editie bevat precies genoeg lesstof voor een schooljaar. De hoofdstukken zijn compact en de kernstof is duidelijk onderscheiden van de extra's. Je maakt dus zelf gemakkelijk uw selectie uit het rijke menu aan extra’s. Ook de leerling zelf kan kiezen, bijvoorbeeld welke leestekst zijn of haar voorkeur heeft. In leesparagraaf D bieden we steeds twee teksten aan, de keuze is aan de leerling.

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. Het laatste interview met Mark Forster? De sterspeler van Bayern München vertrekt? Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

Volop keuze, volop actueel materiaal

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Eenvoudig differentiëren

TrabiTour 4e editie onderbouw biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor TrabiTour.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van TrabiTour terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent jouw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

FLEX: de ideale mix

TrabiTour is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019*

  * In 2020 zal TrabiTour (voor 4e editie onderbouw en 2e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Duits voor 2020 publiceren, inclusief FLEX.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Duits 2019

   


   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het Docentenpakket bij TrabiTour heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van TrabiTour online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • ERK-overzichten
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

Toch benieuwd naar onze andere methode Duits: Neue Kontakte? 
Bekijk hier Neue Kontakte onderbouw >>