Skip to Content
NIEUW: Pincode vmbo bovenbouw

NIEUW: Pincode vmbo bovenbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Inzicht en overzicht door eenvoudig differentiëren
 • Aantrekkelijke en glasheldere structuur van zowel boek als online
 • Perfecte voorbereiding voor het eindexamen met extra oefenmogelijkheden en Examensprint
 • Voor schooljaar 2021/2022: leerjaar 3 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode economie in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen

 

Pincode, economie voor jou!

Pincode is een succesvolle methode en is in 30 jaar uitgegroeid tot de meest gebruikte en best gewaardeerde economiemethode in de vmbo bovenbouw. Pincode 7e editie is de betrouwbare, vernieuwde opvolger van de succesvolle 6e editie. De heldere structuur, lay-out en praktijkgerichtheid is behouden met daarop aansluitende verbeteringen. De leerdoelgerichte aanpak, aangepast aan de belevingswereld van de leerling, geeft jou en je leerlingen focus en houvast. De vernieuwde gepersonaliseerde leeromgeving helpt hierbij, zodat je gemakkelijk inzicht en overzicht hebt en houdt.

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Pincode 7e editie vmbo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur en praktijkgerichtheid van de methode terug. Nu met opgaven aangepast aan het niveau van de leerling, per paragraaf een rekentrainer voor de belangrijk rekenvaardigheden. Voor de docent een perfecte mogelijkheid om formatief te evalueren en inzicht te krijgen in de prestaties van je leerlingen door middel van resultatendashboards. 

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en in de voorbereiding voor de examens met Examensprint.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Pincode 7e editie vmbo bovenbouw uitziet.

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

FLEX: de ideale mix

Pincode is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Pincode.

FLEX: de ideale mix

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Pincode heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Pincode online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • uitwerkingen
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • KTI-gecertificeerde toetsen
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Pincode

Pincode biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Pincode – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Pincode

Perfecte voorbereiding op het examen

Leerlingen worden grondig voorbereid op het examen met een uitvoerige examentraining die start in leerjaar 3. Er wordt in de paragrafen geoefend met examengelijkende vragen en achterin ieder hoofdstuk met echte examenvragen

 

Perfecte voorbereiding op het examen