Skip to Content
Stepping Stones havo/vwo bovenbouw

Stepping Stones havo/vwo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Compleet pakket voor de allerbeste examenvoorbereiding
 • Eenvoudig differentiëren
 • The perfect blend: ideale mix van boek en online lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2020/2021: volledig beschikbaar in 2 varianten
 • De snelst groeiende methode Engels in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account


The complete exam preparation package

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld! In de nieuwe 6e editie havo/vwo bovenbouw ervaren jouw leerlingen direct hoe veelzijdig de Engelstalige wereld is, het spat letterlijk van de pagina's af. Leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels! En daarbij staat alles in het teken van examenvoorbereiding.

Bekijk de brochure>>                                                 Bekijk de video >> 

Stepping Stones is vanaf schooljaar 2020-2021 beschikbaar in twee varianten:

 • Textbook en Activity Book + online: voor als je wilt werken met een apart bronnenboek, waarin alles wat je nodig hebt voor het examen overzichtelijk gebundeld is in een gecombineerd boek voor 4/5 havo en 5/6 vwo. De leerlingen verwerken de stof in werkboeken en online.
 • FLEX (Text/workbook + online): voor als je wilt werken met leerwerkboeken waarin alle bronnen en opdrachten bij elkaar geplaatst zijn, waarin leerlingen direct in hun eigen boek aantekeningen kunnen maken en markeren kunnen aanbrengen in de bronnen. In de aparte Reference vinden zij de theorie over strategieën, grammatica, literatuur en het examen.
   


 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Stepping Stones 6e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel, biedt het ondersteuning in leren en overhoren met Slim Stampen en in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen. 

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Stepping Stones 6e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Alles bij elkaar in één compleet pakket

De nieuwe 6e editie boor havo/vwo bovenbouw biedt alles wat leerlingen nodig hebben in één compleet pakket. Extra vocabulaire boekjes, examenbundels, grammar courses? Niet meer nodig! Stepping Stones 6e editie havo/vwo bovenbouw biedt het allemaal: thematische hoofdstukken, examenvoorbereiding, literaire teksten, 'Bridging the Gap' en een uitgebreide Reference.

Hoe ziet dat er bijvoorbeeld uit voor woordenschat? In letterlijk álle onderdelen van de methode besteden we daaraan aandacht. In de hoofdstukken vinden uw leerlingen vanzelfsprekend woordenlijsten per theme, met bijbehorende vocab-opdrachten. Daarnaast komen binnen Exam Prep signaalwoorden, zoals linking words, uitgebreid aan de orde. En de Reference bevat een uitgebreid overzicht van veelgebruikte woorden en zinnen van de centrale examens van de afgelopen jaren, geordend naar thema.

Dat is alleen nog maar het voorbeeld voor woordenschat. Voor alle vaardigheden, inclusief grammar, is Stepping Stones 6e editie voor havo/vwo bovenbouw the complete exam preparation package!

Alles bij elkaar in één compleet pakket

De snelste weg naar het examen

Vanaf leerjaar 4 bevat Stepping Stones 6e editie voor havo/vwo bovenbouw uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens én het Cambridge-examen.

De snelste weg naar het examen

Sterke en heldere doorlopende leerlijn

Met Stepping Stones weet je waar jouw leerlingen staan. Het lesmateriaal staat garant voor goed uitgewerkte doorlopende leerlijnen, van de basisschool t/m het eindexamen. De Tweede Fase sluit perfect aan op de onderbouw. Natuurlijk qua niveau, maar ook herkenbare elementen uit de onderbouw – zoals het groen van de grammatica en het blauw van de Stones (de standaardzinnen) – herkennen leerlingen direct.

Bridging the Gap
Voor een soepele overstap van klas 3 naar hqavo/vwo bovenbouw zijn er de Bridging the Gap-cursussen (BTG). In BTG year 3 herhalen leerlingen de leerstof uit het voorgaande leerjaar.
Kan een leerling meer aan? Dan biedt de nieuwe Stepping Stones in BTG year 5 verrijkingsstof waarmee leerlingen zich alvast voorbereiden op het volgende leerjaar. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg betere doorlopende leerlijnen.

 

Sterke en heldere doorlopende leerlijn

Van literatuur word je wijzer

Misschien wel het mooiste onderdeel: de prachtige teksten in de literatuurhoofdstukken. In jaar 4/5 havo en 4 vwo behandelen we de literatuur thematisch. Aan de hand van overkoepelende thema's maken leerlingen kennis met zowel enkele klassiekers als met eigentijdse Engelse literatuur. Voor 5/6 vwo is de opzet naar literaire stroming, chronologisch van de Middeleeuwen tot nu. Ieder hoofdstuk begint met een korte introductie op de (cultuur)historische context.

De literaire werken die daarna behandeld worden, krijgen door de inbedding in de context nog meer waarde en zeggingskracht. Of het nu uitdagende parels uit de Engelse literatuur zijn of moderne varianten in graphic novels, de leerling komt in aanraking met een diversiteit aan literaire teksten en wordt telkens weer verrast en gemotiveerd om te gaan lezen.

Van literatuur word je wijzer

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Benieuwd naar de nieuwe Blackbirds? Nu te bestellen

De nieuwe Blackbirds 2020 zijn beschikbaar!

De nieuwe Blackbirds 2020 zijn beschikbaar! Ook dit jaar hebben we een mooie selectie gemaakt met boeken van topauteurs zoals Roald Dahl, Becky Albertalli en anderen.

Geselecteerd door experts! Zet de boeken op de lijst of koop ze in voor de hele school. Al vanaf € 6,75 per boek!

Bekijk hier het voordelige nieuwe aanbod en bestel snel.

Benieuwd naar de nieuwe Blackbirds? Nu te bestellen

FLEX: de ideale mix

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Stepping Stones.

FLEX: de ideale mix

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Stepping Stones online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleiding;
 • antwoorden;
 • werkplanners;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • hoofdstuktoetsen en vaardigheidstoetsen.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online