Skip to Content
Stepping Stones Tweede Fase

Stepping Stones Tweede Fase

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Compleet pakket voor de allerbeste examenvoorbereiding
 • Eenvoudig differentiëren
 • The perfect blend: ideale mix van boek en online lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2020/2021: volledig beschikbaar in 2 varianten
 • De snelst groeiende methode Engels in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen


The complete exam preparation package

Stepping Stones opent de deuren naar de wereld! In de nieuwe 6e editie Tweede Fase ervaren jouw leerlingen direct hoe veelzijdig de Engelstalige wereld is, het spat letterlijk van de pagina's af. Leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels! En daarbij staat alles in het teken van examenvoorbereiding.

Bekijk de video >> 

Stepping Stones is vanaf schooljaar 2020-2021 beschikbaar in twee varianten:

 • Textbook en Activity Book + online: voor als je wilt werken met een apart bronnenboek, waarin alles wat je nodig hebt voor het examen overzichtelijk gebundeld is in een gecombineerd boek voor 4/5 havo en 5/6 vwo. De leerlingen verwerken de stof in werkboeken en online.
 • FLEX (Text/workbook + online): voor als je wilt werken met leerwerkboeken waarin alle bronnen en opdrachten bij elkaar geplaatst zijn, waarin leerlingen direct in hun eigen boek aantekeningen kunnen maken en markeren kunnen aanbrengen in de bronnen. In de aparte Reference vinden zij de theorie over strategieën, grammatica, literatuur en het examen.
   

Alles bij elkaar in één compleet pakket

De nieuwe 6e editie Tweede Fase biedt alles wat leerlingen nodig hebben in één compleet pakket. Extra vocabulaire boekjes, examenbundels, grammar courses? Niet meer nodig! Stepping Stones 6e editie Tweede Fase biedt het allemaal: thematische hoofdstukken, examenvoorbereiding, literaire teksten, 'Bridging the Gap' en een uitgebreide Reference.

Hoe ziet dat er bijvoorbeeld uit voor woordenschat? In letterlijk álle onderdelen van de methode besteden we daaraan aandacht. In de hoofdstukken vinden uw leerlingen vanzelfsprekend woordenlijsten per theme, met bijbehorende vocab-opdrachten. Daarnaast komen binnen Exam Prep signaalwoorden, zoals linking words, uitgebreid aan de orde. En de Reference bevat een uitgebreid overzicht van veelgebruikte woorden en zinnen van de centrale examens van de afgelopen jaren, geordend naar thema.

Dat is alleen nog maar het voorbeeld voor woordenschat. Voor alle vaardigheden, inclusief grammar, is Stepping Stones 6e editie Tweede Fase the complete exam preparation package!

Alles bij elkaar in één compleet pakket

De snelste weg naar het examen

Vanaf leerjaar 4 bevat Stepping Stones 6e editie Tweede Fase uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens én het Cambridge-examen.

Nieuw is bovendien Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat.

De snelste weg naar het examen

Sterke en heldere doorlopende leerlijn

Met Stepping Stones weet je waar jouw leerlingen staan. Het lesmateriaal staat garant voor goed uitgewerkte doorlopende leerlijnen, van de basisschool t/m het eindexamen. De Tweede Fase sluit perfect aan op de onderbouw. Natuurlijk qua niveau, maar ook herkenbare elementen uit de onderbouw – zoals het groen van de grammatica en het blauw van de Stones (de standaardzinnen) – herkennen leerlingen direct.

Bridging the Gap
Voor een soepele overstap van klas 3 naar de Tweede Fase zijn er de Bridging the Gap-cursussen (BTG). In BTG year 3 herhalen leerlingen de leerstof uit het voorgaande leerjaar.
Kan een leerling meer aan? Dan biedt de nieuwe Stepping Stones in BTG year 5 verrijkingsstof waarmee leerlingen zich alvast voorbereiden op het volgende leerjaar. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg betere doorlopende leerlijnen.

 

Sterke en heldere doorlopende leerlijn

Eenvoudig differentiëren

Stepping Stones 6e editie Tweede Fase biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Stepping Stones.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Stepping Stones terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

Eenvoudig differentiëren

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Van literatuur word je wijzer

Misschien wel het mooiste onderdeel: de prachtige teksten in de literatuurhoofdstukken. In jaar 4/5 havo en 4 vwo behandelen we de literatuur thematisch. Aan de hand van overkoepelende thema's maken leerlingen kennis met zowel enkele klassiekers als met eigentijdse Engelse literatuur. Voor 5/6 vwo is de opzet naar literaire stroming, chronologisch van de Middeleeuwen tot nu. Ieder hoofdstuk begint met een korte introductie op de (cultuur)historische context.

De literaire werken die daarna behandeld worden, krijgen door de inbedding in de context nog meer waarde en zeggingskracht. Of het nu uitdagende parels uit de Engelse literatuur zijn of moderne varianten in graphic novels, de leerling komt in aanraking met een diversiteit aan literaire teksten en wordt telkens weer verrast en gemotiveerd om te gaan lezen.

Van literatuur word je wijzer

NU Actueel

In NU Actueel bieden we actueel lesmateriaal. De titelsong van de nieuwste Bond-film? Een royal wedding in Engeland?

Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

NU Actueel

Benieuwd naar de nieuwe Blackbirds? Nu te bestellen

De nieuwe Blackbirds 2019 zijn beschikbaar!

Philip Voysey, Nicola Yoon, Graeme Simsion en Evelyn Waugh ... Dit zijn een paar topauteurs die je in de nieuwste Blackbirds vindt! Ze zijn nu beschikbaar als Blackbird: drie boeken voor slechts € 16,95. Zet de boeken op de lijst of koop ze in voor de hele school.
 

Benieuwd naar de nieuwe Blackbirds? Nu te bestellen

FLEX: de ideale mix

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix
 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Engels 2019*

  * In 2020 zal Stepping Stones (voor 7e editie onderbouw en 6e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Engels voor 2020 publiceren, inclusief FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Engels 2019

   

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, toetsen en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Stepping Stones online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • werkplanners
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen en vaardigheidstoetsen

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen