Skip to Content
NIEUW: Stepping Stones onderbouw

NIEUW: Stepping Stones onderbouw

De meest gebruikte methode Engels is compleet vernieuwd!

 • 100% Engelstalige instructies voor alle niveaus en 100% Engelstalig voor havo en vwo
 • Eenvoudig differentiëren
 • Activerend en verrassend
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 1 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen


Stepping Stones, on top of the world!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden uw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld. English as a world language staat centraal: de veelzijdigheid spat van de pagina's af. Voor alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+ en TTO, opent Stepping Stones de deuren naar deze wereld. Bekijk de brochure >>

Bekijk de video en kom in slechts 2 minuten te weten wat de belangrijkste vernieuwingen zijn die de 7e editie voor de onderbouw te bieden heeft.

 


100% Engels, 100% echt

Leerlingen ervaren vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels!

Als we uw leerlingen onderdompelen in die Engelstalige wereld, dan hoort daar natuurlijk doeltaalgebruik bij. De 7e editie is dan ook volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.) Toch wat hulp nodig? Extra Nederlandstalige hulp vinden uw leerlingen online.

100% Engels, 100% echt

Eenvoudig differentiëren

Stepping Stones 7e editie onderbouw Fase biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Stepping Stones.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets (Test Yourself ) maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Met leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Met uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen. Slim stampen is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

 

Met leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Bridging the Gap

Beginnen leerlingen met een achterstand aan de brugklas? De Bridging the Gap-cursussen in Stepping Stones 7e editie zorgen ervoor dat al uw leerlingen een goede basis leggen voor Engels!

De nieuwe Bridging the Gap Primary-cursus in de 7e editie is gebaseerd op Stepping Stones Junior, dé methode Engels voor het Basisonderwijs. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg beter doorlopende leerlijnen.

Bridging the Gap

Activerend en verrassend

Stepping Stones 7e editie onderbouw bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de 5-minute games voor extra competitie, een andere keer gaan de leerlingen bewegen in de klas en maken ze daarbij gebruik van een van de meervoudige intelligenties.

Bovendien hebben we werkvormen toegevoegd waarbij de eigen inbreng van leerlingen gevraagd wordt: ze maken bijvoorbeeld zelf vragen bij een tekst of maken een filmpje over hun eigen woonomgeving.

Vernieuwde spreek- en schrijflijn
De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak. De opdrachten en Stones (standaardzinnen) zijn minder gesloten en daardoor staat de eigen inbreng van leerlingen centraal.

Activerend en verrassend

Volop keuze, volop actueel materiaal

Stepping Stones biedt volop keuze, waardoor u gemakkelijk uw eigen accenten aan kunt brengen. Of het nu gaat om actuele gebeurtenissen, literatuur, Countries & Cultures, Cambridge English of internationalisering: Stepping Stones biedt handvatten om er in de les aandacht aan te besteden.

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. De titelsong van de nieuwste Bond-film? Een royal wedding in Engeland? Via NU Actueel kunt u hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

Volop keuze, volop actueel materiaal

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Stepping Stones terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschikt u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueren u en uw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de methodelicentie, de volledig digitaal-licentie of de aparte toetslicentie hebben hier toegang toe. Als docent heeft u vanuit het Docentenpakket online standaard toegang tot de toetsomgeving.

In de Digitale toetsen vindt u niet alleen kant-en-klare toetsen, u kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen


Nieuw arrangement

Stepping Stones 7e editie onderbouw heeft een nieuw arrangement. Met de leerwerkboeken werken leerlingen
voortaan vanuit één boek: alle bronnen, opdrachten en leerstof staan overzichtelijk bij elkaar.

  • text/workbook A + B + online
  • volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar. Daarnaast hebben leerlingen toegang tot al het lesmateriaal van de onderbouw c.q. vmbo bovenbouw.
  Vanaf leerjaar 3 is er ook een aparte Reference beschikbaar: een naslagwerk met alle relevante leerstof.


  Beoordelingspakket aanvragen >> 

  • de complete inhoud van Stepping Stones online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • antwoorden
  • werkplanners
  • ERK-overzichten
  • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren

   


   

  Bestel het Docentenpakket >>

Docent aan het woord...

Stepping Stones 7e editie onderbouw is nieuw in schooljaar 2019/2020. Hierbij alvast een paar reacties:

Het doeltaal = voertaal-principe is zeer effectief, en het materiaal is ook zeker meer uitdagend dan dat van eerdere edities, en dat is een goede ontwikkeling. Het introduceren van begrippen en strategieën als 'compare and contrast' is een prima toevoeging. Het niveau en de onderwerpen van de bronnen sluiten goed aan bij de doelgroep. Er is voldoende variatie in de opdrachtvormen. De uitleg van de theorie is in het algemeen helder en volledig.

Theoretische en visuele uitleg wisselen elkaar af. Mijn leerlingen vinden het bijvoorbeeld prettig dat de grammatica visueel wordt uitgelegd. Het prikkelt en zorgt dat ze zelf actief blijven.

Leuke opdrachten, vaker zelf de regel ontdekken. Veel creatieve opdrachten, leuk en afwisselend!