Skip to Content
NIEUW: Stepping Stones onderbouw

NIEUW: Stepping Stones onderbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • 100% Engelstalige instructies voor alle niveaus
 • Eenvoudig differentiëren
 • Activerend en verrassend
 • Voor schooljaar 2021-2022: leerjaar 1, 2 en 3 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode Engels is compleet vernieuwd
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account


Stepping Stones, on top of the world!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden jouw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld. English as a world language staat centraal: de veelzijdigheid spat van de pagina's af. Voor alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, opent Stepping Stones de deuren naar deze wereld. 

Bekijk de brochure >>                                                Bekijk de video >>


 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Stepping Stones 7e editie onderbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in leren en overhoren met Slim stampen. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Stepping Stones 7e editie onderbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Slim stampen

Slim stampen is een uniek leer- en overhoorprogramma en past zich aan aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het is wetenschappelijk bewezen is dat de leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

100% Engels, 100% echt

Leerlingen ervaren vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels!

Als we jouw leerlingen onderdompelen in die Engelstalige wereld, dan hoort daar natuurlijk doeltaalgebruik bij. De 7e editie is dan ook volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.) Toch wat hulp nodig? Extra Nederlandstalige hulp vinden jouw leerlingen online.

100% Engels, 100% echt

Bridging the Gap

Beginnen leerlingen met een achterstand aan de brugklas? De Bridging the Gap-cursussen in Stepping Stones 7e editie zorgen ervoor dat al jouw leerlingen een goede basis leggen voor Engels!

De nieuwe Bridging the Gap Primary-cursus in de 7e editie is gebaseerd op Stepping Stones Junior, dé methode Engels voor het Basisonderwijs. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg beter doorlopende leerlijnen.

Bridging the Gap

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Activerend en verrassend

Stepping Stones 7e editie onderbouw bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de 5-minute games voor extra competitie, een andere keer gaan de leerlingen bewegen in de klas en maken ze daarbij gebruik van een van de meervoudige intelligenties.

Bovendien hebben we werkvormen toegevoegd waarbij de eigen inbreng van leerlingen gevraagd wordt: ze maken bijvoorbeeld zelf vragen bij een tekst of maken een filmpje over hun eigen woonomgeving.

Vernieuwde spreek- en schrijflijn
De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak. De opdrachten en Stones (standaardzinnen) zijn minder gesloten en daardoor staat de eigen inbreng van leerlingen centraal.

Activerend en verrassend

FLEX: de ideale mix

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Stepping Stones.

FLEX: de ideale mix

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Stepping Stones online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleiding;
 • antwoorden;
 • werkplanners;
 • ERK-overzichten.
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen.
 • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren.
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen  wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Stepping Stones

Stepping Stones biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Stepping Stones – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Stepping Stones

Docent aan het woord...

Lees hier een paar reacties over Stepping Stones 7e editie onderbouw.

Het doeltaal = voertaal-principe is zeer effectief, en het materiaal is ook zeker meer uitdagend dan dat van eerdere edities, en dat is een goede ontwikkeling. Het introduceren van begrippen en strategieën als 'compare and contrast' is een prima toevoeging. Het niveau en de onderwerpen van de bronnen sluiten goed aan bij de doelgroep. Er is voldoende variatie in de opdrachtvormen. De uitleg van de theorie is in het algemeen helder en volledig.

Theoretische en visuele uitleg wisselen elkaar af. Mijn leerlingen vinden het bijvoorbeeld prettig dat de grammatica visueel wordt uitgelegd. Het prikkelt en zorgt dat ze zelf actief blijven.

Leuke opdrachten, vaker zelf de regel ontdekken. Veel creatieve opdrachten, leuk en afwisselend!