Skip to Content
NIEUW: Stepping Stones onderbouw

NIEUW: Stepping Stones onderbouw

Verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • 100% Engelstalige instructies voor alle niveaus en 100% Engelstalig voor havo en vwo
 • Eenvoudig differentiëren
 • Activerend en verrassend
 • Voor schooljaar 2020-2021: leerjaar 1 en 2 beschikbaar
 • De meest gebruikte methode Engels is compleet vernieuwd
Beoordelingspakket aanvragen


Stepping Stones, on top of the world!

Met Stepping Stones 7e editie onderbouw belanden jouw leerlingen vanaf dag 1 volledig in de Engelstalige wereld. English as a world language staat centraal: de veelzijdigheid spat van de pagina's af. Voor alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+ en TTO, opent Stepping Stones de deuren naar deze wereld. 

Bekijk de brochure >>                                                Bekijk de video >>


100% Engels, 100% echt

Leerlingen ervaren vanaf het eerste moment dat ze zich kunnen redden in de nummer-1-wereldtaal. Daarbij staat het plezier in het leren altijd voorop: leerlingen worden verrast door de bronnen, onderwerpen en filmpjes. Die zijn 100% echt, 100% Engels!

Als we jouw leerlingen onderdompelen in die Engelstalige wereld, dan hoort daar natuurlijk doeltaalgebruik bij. De 7e editie is dan ook volledig Engelstalig: alle instructies, opdrachten en theorie-uitleg is in het Engels. (Alleen bij de bk- en kgt-delen is de uitleg in het Nederlands.) Toch wat hulp nodig? Extra Nederlandstalige hulp vinden jouw leerlingen online.

100% Engels, 100% echt

Bridging the Gap

Beginnen leerlingen met een achterstand aan de brugklas? De Bridging the Gap-cursussen in Stepping Stones 7e editie zorgen ervoor dat al jouw leerlingen een goede basis leggen voor Engels!

De nieuwe Bridging the Gap Primary-cursus in de 7e editie is gebaseerd op Stepping Stones Junior, dé methode Engels voor het Basisonderwijs. Op deze manier heeft de nieuwe editie nóg beter doorlopende leerlijnen.

Bridging the Gap

Activerend en verrassend

Stepping Stones 7e editie onderbouw bevat volop activerende werkvormen: spelletjes, liedjes, puzzels, strips en creatieve opdrachten. Voor ieder is er wat wils: de ene keer zorgen de 5-minute games voor extra competitie, een andere keer gaan de leerlingen bewegen in de klas en maken ze daarbij gebruik van een van de meervoudige intelligenties.

Bovendien hebben we werkvormen toegevoegd waarbij de eigen inbreng van leerlingen gevraagd wordt: ze maken bijvoorbeeld zelf vragen bij een tekst of maken een filmpje over hun eigen woonomgeving.

Vernieuwde spreek- en schrijflijn
De aanpak van spreek- en schrijfvaardigheid is verbeterd. De vaardigheden zijn van elkaar losgekoppeld en hebben hun eigen didactische aanpak. De opdrachten en Stones (standaardzinnen) zijn minder gesloten en daardoor staat de eigen inbreng van leerlingen centraal.

Activerend en verrassend

Eenvoudig differentiëren

Stepping Stones 7e editie onderbouw biedt je als docent alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring zie je direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

 • Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
  Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Stepping Stones.

In de digitale leeromgeving zien jij en jouw leerlingen direct de heldere structuur van Stepping Stones terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

 • Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
  Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.
   
 • Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
  Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets (Test Yourself ) maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 
   
 • Meer inzicht door de resultatenpagina's
  Met de informatie uit de resultatenpagina's kun je als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen? 

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Het uniek leer- en overhoorprogramma Slim stampen, ontwikkeld door de Rijksuniversiteit Groningen, is een adaptief overhoorprogramma dat zich aanpast aan de kennis en vaardigheden van de leerling. Het Slim stampen-algoritme is ontwikkeld door Prof. dr. Hedderik van Rijn van de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijk bewezen is dat leerlingen die leren met Slim stampen 2 punten hoger scoren op een kennistoets!

Bekijk het filmpje met Prof. dr. Hedderik van Rijn over Slim stampen. 

Het leer- en overhoorprogramma Slim stampen

Volop keuze, volop actueel materiaal

Stepping Stones biedt volop keuze, waardoor je gemakkelijk jouw eigen accenten aan kunt brengen. Of het nu gaat om actuele gebeurtenissen, literatuur, Countries & Cultures, Cambridge English of internationalisering: Stepping Stones biedt handvatten om er in de les aandacht aan te besteden.

Nieuw onderdeel is NU Actueel. Hierin bieden we actueel lesmateriaal. De titelsong van de nieuwste Bond-film? Een royal wedding in Engeland? Via NU Actueel kun je hier in de les direct aandacht aan besteden. Vers van de pers!

Volop keuze, volop actueel materiaal

FLEX: de ideale mix

Stepping Stones is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix
 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Engels 2019*

  * In 2020 zal Stepping Stones (voor 7e editie onderbouw en 6e editie Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. Binnenkort zullen we onze prijzen Engels voor 2020 publiceren, inclusief FLEX. 

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Engels 2019

   

   

   

   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Stepping Stones heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, toetsen en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Stepping Stones online voor uw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • werkplanners
 • ERK-overzichten
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen en extra opdrachten t.b.v. formatief evalueren

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

Docent aan het woord...

Stepping Stones 7e editie onderbouw is nieuw in schooljaar 2019/2020. Hierbij alvast een paar reacties:

Het doeltaal = voertaal-principe is zeer effectief, en het materiaal is ook zeker meer uitdagend dan dat van eerdere edities, en dat is een goede ontwikkeling. Het introduceren van begrippen en strategieën als 'compare and contrast' is een prima toevoeging. Het niveau en de onderwerpen van de bronnen sluiten goed aan bij de doelgroep. Er is voldoende variatie in de opdrachtvormen. De uitleg van de theorie is in het algemeen helder en volledig.

Theoretische en visuele uitleg wisselen elkaar af. Mijn leerlingen vinden het bijvoorbeeld prettig dat de grammatica visueel wordt uitgelegd. Het prikkelt en zorgt dat ze zelf actief blijven.

Leuke opdrachten, vaker zelf de regel ontdekken. Veel creatieve opdrachten, leuk en afwisselend!