Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

In de nieuwe Geschiedeniswerkplaats is geschiedenis niet alleen iets van vroeger, maar ook van nu. De methode is kernachtig en tegelijkertijd compleet. De kern van de lesstof wordt op een gestructureerde en overzichtelijke manier behandeld. Hierdoor kunnen uw leerlingen gemakkelijk zelfstandig aan de slag en weten zij precies wat de hoofdzaken van de lesstof zijn. En je kunt er op vertrouwen dat alle examenstof aan bod komt!

Geschiedeniswerkplaats is nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Geschiedeniswerkplaats is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Docentenpakket online bij Geschiedeniswerkplaats

Met het online Docentenpakket bij Geschiedeniswerkplaats heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

 

Docentenpakket online bij Geschiedeniswerkplaats

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal
Noordhoff Academy

Noordhoff Academy

Leren houdt nooit op. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Ook kunnen inzichten veranderen, waardoor je je in een bepaalde richting wilt ontwikkelen. Noordhoff Academy helpt je graag bij jouw ontwikkeling als onderwijsprofessional. Bekijk ons volledige aanbod en we maken graag een afspraak bij jou op school.

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Nieuws

 • ‘Leerlingen die leskrijgen van docenten die hoge verwachtingen van ze hebben, presteren beter. Dat is huiveringwekkend! Onderschat niet hoe groot de invloed van docenten is,’ vertelt Lia Voerman in een interview.
 • Op onze nieuwe pagina voor Digitale ontwikkelingen kun je de nieuwste ontwikkelingen van het platform voor gepersonaliseerd leren volgen.
 • Maak uw lessen geschiedenis up-to-date met NU Actueel! Begin of eindig uw les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.
 • Noordhoff introduceert FLEX: altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én toegang tot onze gepersonaliseerde digitale leeromgeving voor een vaste prijs per leerling per jaar. Daarbij kiezen docenten zelf hoe zij met onze nieuwe blended lesmethodes werken. Met FLEX benut je de volle kracht van blended leren.
 • We zijn trots op ons werk voor leergierig Nederland. Maar de manier waarop we leren staat niet stil. En zelf zijn we ook in beweging. Een nieuwe werkelijkheid maakt ons inmiddels meer dan een uitgever.
 • Gevoelige geschiedenisonderwerpen, verandering en continuïteit, historisch denken en redeneren, historische analogieën, contextualiseren. In de nieuwe Kleio (september 2019) word je in een vleugelvlucht op de hoogte gebracht van een aantal vakdidactische onderzoeken geschiedenis die in Nederland lopen.

 

Al lid van de Geschiedeniswerkplaats-community?

Wilt u tips om het beste uit Geschiedeniswerkplaats te halen?
Als eerste weten wanneer er nieuw, actueel lesmateriaal beschikbaar is?

Laat uw mailadres achter en wij houden u op de hoogte!

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.