Skip to Content
NIEUW: Geschiedeniswerkplaats onderbouw

NIEUW: Geschiedeniswerkplaats onderbouw

De grootste methode geschiedenis in het Voortgezet onderwijs

 • Maakt geschiedenis relevant en actueel
 • Eenvoudig differentiëren
 • Kernachtig én compleet
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 1 en 2 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen

 

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Wat zegt het verleden over de wereld van nu? In de nieuwe Geschiedeniswerkplaats is geschiedenis niet alleen iets van vroeger, maar ook iets van nu. Uw leerlingen koppelen het heden actief aan het verleden, waardoor u het vak gemakkelijk dichtbij uw leerlingen brengt.
Bekijk de korte video om te zíen wat Geschiedeniswerkplaats bijzonder maakt.

Bekijk de video >>       Bekijk de brochure >>

 

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Geschiedeniswerkplaats? Bekijk direct een hoofdstuk in de bladerboeken!

Eenvoudig differentiëren

Geschiedeniswerkplaats 3e editie onderbouw biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Geschiedeniswerkplaats.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

 

Eenvoudig differentiëren

Lesstof die tot leven komt

In het digitale lesmateriaal vinden uw leerlingen interactieve bronnen, animaties en video-uitleg. Per paragraaf zijn er maar liefst drie interactieve bronnen beschikbaar!

Ieder hoofdstuk start bovendien met een introductievideo. Deze video plaatst het onderwerp van het hoofdstuk in de tijd en geeft aan wat een leerling kan verwachten.

Tot slot is er NU Actueel, waar u tweewekelijks nieuw actueel lesmateriaal vindt.

Lesstof die tot leven komt

Visueel in plaats van tekstueel

Geschiedenis is van oorsprong een talig vak. Voor sommige leerlingen is dat een struikelblok. In Geschiedeniswerkplaats zijn de teksten daarom opgedeeld aan de hand van leerdoelen. De teksten zijn kort, gericht op de kern, en helder opgebouwd met signaalwoorden.

Het beeld bij de tekst laat de teksten spreken en zo maken we het vak geschiedenis visueel. De nieuwe Geschiedeniswerkplaats bevat meer en groter beeld, opdrachten die leerlingen leren kijken en fullcolour werkboeken. Dit brengt niet alleen het vak tot leven, maar neemt ook de minder taalvaardige leerlingen mee.

Visueel in plaats van tekstueel

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Geschiedeniswerkplaats terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

 

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs is Geschiedeniswerkplaats ook beschikbaar in het Engels. De TTO-editie is geen vertaling vanuit het Nederlands. Het taalniveau van de methode sluit aan bij de ontwikkeling van de woordenschat en kennis van het Engels. De tekst in het informatieboek en werkboek bouwt zich geleidelijk op. Zo struikelen uw leerlingen niet direct over woorden die zij nog niet kennen.

Bovendien is er veel aandacht voor Europese en internationale oriëntatie. Aan het eind van iedere paragraaf is er bijvoorbeeld een vraag opgenomen met een internationaal karakter of een verwijzing naar het heden.

 

Volledig vernieuwde TTO-editie

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschikt u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueren u en uw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de methodelicentie, de volledig digitaal-licentie of de aparte toetslicentie hebben hier toegang toe. Als docent heeft u vanuit het Docentenpakket online standaard toegang tot de toetsomgeving.

In de Digitale toetsen vindt u niet alleen kant-en-klare toetsen, u kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen

 

Arrangement

Geschiedeniswerkplaats heeft fullcolour werkboeken. Zo komt het visuele karakter van de nieuwe editie nog beter tot zijn recht.

Bekijk hier het aanbod voor de leerling en de docent.

  • informatieboek
  • online + werkboek
  • volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle niveaus van het leerjaar. Daarnaast hebben leerlingen toegang tot al het lesmateriaal van de onderbouw.  Beoordelingspakket aanvragen >>

  • de complete inhoud van Geschiedeniswerkplaats online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • antwoorden
  • PowerPointpresentaties
  • docententips per paragraaf
  • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • RTTI-gecertificeerde toetsen

   

  Bestel het Docentenpakket >>

Webinar

In een halfuur kennismaken met Geschiedeniswerkplaats 3e editie onderbouw? 

Wietske Smit vertelt u over de belangrijkste vernieuwingen en de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Webinar