Skip to Content
NIEUW: Geschiedeniswerkplaats havo/vwo bovenbouw

NIEUW: Geschiedeniswerkplaats havo/vwo bovenbouw

 • Perfecte voorbereiding op het nieuwe examenprogramma
 • Kernachtig en compleet
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4-5-6 beschikbaar
 • De meest gebruikte geschiedenismethode in havo/vwo bovenbouw
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account

 

Geschiedeniswerkplaats brengt geschiedenis dichtbij

Geschiedeniswerkplaats bied je de meest betrouwbare weg naar het vernieuwde examen geschiedenis. Met deze nieuwe derde editie bereid je jouw leerlingen perfect voor op de examens vanaf 2021 (havo) en 2022 (vwo). Bovendien wordt de relevantie en actualiteit van het vak benadrukt door nieuwe onderdelen zoals Toen en nu. Dankzij de glasheldere structuur en zichtbare samenhang kunnen jouw leerlingen uitstekend zelfstandig aan de slag.

Kies je voor Geschiedeniswerkplaats? Dan profiteer je van jarenlange ervaring en expertise op het gebied van geschiedenisonderwijs en examentraining.

Bekijk de video >>                                  Bekijk de brochure >>
De beste voorbereiding op het eindexamen

Vanaf schooljaar 2019-2020 werken jij en jouw leerlingen volgens het nieuwe examenprogramma. Geschiedeniswerkplaats bereidt volgens docenten het beste voor op het eindexamen en heeft dit bij de herziening nog verder verbeterd. Niet alleen de examenkaternen, maar ook de handboeken, opdrachtenboeken en themakaternen zijn flink vernieuwd! Zo worden de kenmerkende aspecten zichtbaar behandeld en is de examentraining nu met examengelijkende opdrachten en bronnen.

Geschiedeniswerkplaats Examenkaternen historische contexten
De nieuwste Examenkaternen van Geschiedeniswerkplaats zijn steeds volledig afgestemd op de komende eindexamens. De historische contexten zijn gebundeld in een havo- en een vwo-deel, die recht doen aan de verschillen tussen havo- en vwo-leerlingen.

De katernen zijn grondig vernieuwd:

 • Volledig aangepast aan de nieuwe historische contexten
 • Met handige verwijzingen naar het handboek
 • Inclusief mogelijkheden om te differentiëren

Lees hier meer over de examenprogramma’s >>

De beste voorbereiding op het eindexamen
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Geschiedeniswerkplaats 3e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je duidelijk inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel en biedt het ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools kan je efficiënt inspelen op individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Geschiedeniswerkplaats 3e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je snel een overzicht van alle toetsen of zelf een toets samenstellen? In de gepersonaliseerde leeromgeving vind je alle digitale eindtoetsen op één plek. Let op: zelf samenstellen van toetsen is beschikbaar per april.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Kernachtig en compleet

Om het uitgebreide programma behapbaar te maken voor uw leerlingen behandelt Geschiedeniswerkplaats de volledige stof op kernachtige wijze. De kern van de lesstof wordt op een gestructureerde en overzichtelijke manier aangeboden door middel van leerdoelen. Hierdoor kunnen de leerlingen gemakkelijk zelfstandig aan de slag en weten zij precies wat de hoofdzaken van de lesstof zijn. En je kunt erop vertrouwen dat alle lesstof die nodig is voor het eindexamen aan bod komt!

Bij deze editie is er een duidelijk onderscheid tussen havo en vwo: bij vwo komt de stof uitgebreider aan bod én zijn de teksten en opdrachten van een hoger niveau.

Kernachtig en compleet

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Geschiedeniswerkplaats terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor de volle kracht van blended leren? Of werkt je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. Tweede Fase 
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.

   


  Bestelinformatie & prijzen Geschiedenis 2020

   


   

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Geschiedeniswerkplaats heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud: 

 • de complete inhoud van Geschiedeniswerkplaats online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • PowerPointpresentaties
 • docententips per paragraaf
 • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen
 • RTTI-gecertificeerde toetsen

U bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Digitaal toetsen bij Geschiedeniswerkplaats

Let op: Gedurende de schoolsluiting is Digitaal toetsen voor alle Noordhoff klanten beschikbaar gesteld. De functionaliteit ‘Digitaal toetsen’ is nu zichtbaar als je werkt met een Noordhoff methode die in 2017 of later is verschenen.

Geschiedeniswerkplaats biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Geschiedeniswerkplaats – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Digitaal toetsen bij Geschiedeniswerkplaats