Nieuw Nederlands om op te bouwen

Leerlingen worden meer dan ooit beoordeeld op hun prestaties en taalniveau. Of je nu werkt met het boek, digitaal of met een combinatie, met Nieuw Nederlands hoef je je nergens zorgen over te maken. Nieuw Nederlands daagt alle leerlingen, van vmbo-b tot vwo+, uit om het beste uit zichzelf te halen.
Gecombineerd met Nieuw Nederlands Literatuur biedt Noordhoff een compleet aanbod!

Nieuw Nederlands is nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX!

Uitgelicht

FLEX: de ideale mix

Nieuw Nederlands is verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

  • Boeken die leerlingen mogen houden
    Leerlingen krijgen in de onderbouw elk schooljaar een nieuw boek. In de tweede fase krijgen ze één boek voor de hele tweede fase. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in mag in het boek dat ze zelf mogen houden. 
  • Een persoonlijke digitale leeromgeving
    In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
  • Altijd actueel 
    De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Nieuw Nederlands.

FLEX: de ideale mix

Actueel lesmateriaal

Werk je met Nieuw Nederlands? Bekijk dan hier de  frisse ideeën om jouw lessen Nederlands mee in te vullen.

Kahoots
Wil je met jouw leerlingen op een interactieve manier in de klas oefenen? Met Kahoot kun je quizjes afnemen over allerlei onderwerpen. Bij de 6e editie onderbouw van Nieuw Nederlands zijn Kahoots ontwikkeld, die je kunt vinden op www.kahoot.com. Zoek op #nieuwnederlands_editie6 om ze allemaal te vinden.

Wil je meer weten over Kahoot en hoe je hiermee kunt werken? Lees dan de handleiding >> 

TLPST – in samenwerking met Genootschap Onze Taal
De TLPST is de maandelijkse lesbrief die Nieuw Nederlands samen ontwikkelt met Genootschap Onze Taal. De TLPST bevat aansprekende en actuele teksten over taal met opdrachten.

Blijf op de hoogte!
Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief en houd onze Facebook-pagina in de gaten voor informatie over lesbrieven, kahoots, enzovoort!

NIEUW: NU Actueel
Maak jouw lessen Nederlands up-to-date met NU Actueel! Begin of eindig jouw les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen. Nieuw Nederlands biedt op NU Actueel elke twee weken gratis artikelen met opdrachten én meer achtergrondinformatie over gebeurtenissen, onderwerpen en/of thema's die nu aan de orde zijn.

Actueel lesmateriaal

Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Nieuw Nederlands heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je jouw leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode. Daarnaast heb je toegang tot kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen met Digitaal toetsen.

Let op: als je digitaal wilt toetsen met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Ga je starten met het digitale lesmateriaal van Noordhoff? 
Bekijk de checklist voor een optimale start.

Aan de slag met het digitale lesmateriaal

Onze trainingen voor Nieuw Nederlands

Begin je met Nieuw Nederlands en kun je wel wat hulp gebruiken bij het opstarten? Óf maak je al gebruik van Nieuw Nederlands en wil je deze optimaal inzetten? Met de trainingen en opleidingen van Noordhoff Academy maak je een vliegende start met je methode. Daarnaast biedt het veel mogelijkheden om meer te leren over formatief evalueren en gepersonaliseerd leren. De trainingen zijn zowel online als klassikaal te volgen.

Meer weten over de trainingen en opleidingen die Noordhoff Academy biedt? Ga naar Noordhoff Academy en schrijf je in voor de gratis online trainingen!

Onze trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3!

Onze trainingen voor Nieuw Nederlands

Nieuws


Al lid van de Nieuw Nederlands-community?

Wil je tips om het beste uit Nieuw Nederlands te halen?
Als eerste weten wanneer er nieuw, actueel lesmateriaal beschikbaar is?

Laat je mailadres achter en wij houden je op de hoogte!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in en ontvang de nieuwsbrief.