Skip to Content
Paso Adelante Tweede Fase

Paso Adelante Tweede Fase

Spaans voor het voortgezet onderwijs

 • Herkenbare opbouw, heldere structuur
 • Doorlopende leerlijn vanuit de onderbouw
 • Uitgebreide examentrainingshoofdstukken
Proeflicentie aanvragen
Probeer 30 dagen gratis het digitale lesmateriaal

Paso Adelante, gedegen examenvoorbereiding

Paso Adelante deel 4 bestaat uit leerwerkboeken, zodat je deze flexibel in kunt zetten. Dit afsluitende deel bevat veel Cito-examenteksten. Bovendien besteden we volop aandacht aan strategietraining voor alle vaardigheden: waar moet je op letten bij het maken van Cito-vragen, hoe bereid je je voor op het spreek-, schrijf- en luisterexamen.

Lesmateriaal bekijken

Deel 4 bevat lesstof voor twee leerjaren en kan gebruikt worden in 4/5 havo en 5/6 vwo. De lesstof is verdeeld over vier losse katernen: katern 1, 2 en 3 bevatten zes thematische hoofdstukken. Katern 4 bevat uitgebreide examentrainingshoofdstukken voor de onderdelen schrijven, luisteren, spreken en lezen. Een hoofdstuk biedt lesmateriaal voor 15 tot 18 lesuren. Nieuwsgierig naar Paso Adelante? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Paso Adelante online

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video

Hoe werk je met Paso Adelante Tweede Fase?

Paso Adelante voor de Tweede Fase is een taakgerichte methode. In elk hoofdstuk werk je toe naar de Tarea final (eindtaak). Elk hoofdstuk heeft de volgende structuur.

 • Orientación (A)
 • drie paragrafen (B, C en D) 
 • Vocabulario
 • Tarea                                                                                               

Aan het eind van het hoofdstuk zijn er altijd twee Tareas: hablar of escribir. Jij als docent of je leerlingen kiezen welke van de 2 er wordt gemaakt. In de Tarea, die is gekoppeld aan het Europees Referentiekader passen leerlingen alle vaardigheden toe die ze in het hoofdstuk hebben geleerd. Je gaat bijvoorbeeld een presentatie houden.

Hoe werk je met Paso Adelante Tweede Fase?

Libro de Referencia

Het Libro de Referencia is een apart naslagkatern. In het Libro de Referencia vind je een alfabetische woordenlijst en uitleg van alle grammatica-onderwerpen die behandeld worden. Ook vind je er leertips en leerstrategieën.

Libro de Referencia

Voor de docent: Docentenpakket online

Met het online Docentenpakket bij Paso Adelante heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Inhoud

 • de complete inhoud van Paso Adelante online voor jouw leerlingen
 • docentenhandleiding
 • antwoorden
 • werkplanners
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van je leerlingen kunt volgen
 • hoofdstuktoetsen

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Voor de docent: Docentenpakket online

Welk pakket past bij jouw school?

Wil je producten van Paso Adelante bestellen? Binnenkort zullen we onze prijzen van Spaans voor 2020 publiceren.