Skip to Content
Moderne Wiskunde onderbouw

Moderne Wiskunde onderbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren in boek en online
 • Rekenen geïntegreerd in de methode
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 1 en 2 beschikbaar
 • Snelst groeiende methode wiskunde in het voortgezet onderwijs!
Beoordelingspakket aanvragen

 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Bekijk de brochure

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Moderne Wiskunde? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

FLEX: de ideale mix

Moderne Wiskunde is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

Eenvoudig differentiëren

Moderne Wiskunde biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring – Moderne Wiskunde bestaat al meer dan 50 jaar! - ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Moderne Wiskunde

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. In de digitale leeromgeving worden de antwoorden en de tussenstappen van de leerlingen gecontroleerd. Deze hebben we voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Op deze manier werkt de leerling stapsgewijs toe naar het juiste antwoord.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Veel instructievideo's en animaties
Met de beknopte video’s en animaties krijgt de  leerling de theorie nog eens helder in beeld.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Eenvoudig differentiëren

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de 12e editie bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al uw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Een les omvat vier pagina’s: drie pagina’s met de basisstof (evenveel opdrachten als in de 10e editie en veel meer voorbeelden) en een pagina met ondersteunende en uitdagende opdrachten. Aan het begin van de paragraaf staan de leerdoelen en een beschrijving van de leerroutes. De volgorde van de opdrachten is in opdrachtnummers aangegeven.

Iedere les begint bovendien met een startopdracht. Deze opdracht scharniert fraai tussen de belevingswereld van de leerling en het onderwerp van de les.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Rekenen geïntegreerd!

Het rekenen is opgenomen in de wiskunde-methode: bij het werkboek en volledig geïntegreerd in Moderne Wiskunde online. Daarmee sluit het rekenen naadloos aan bij het rekenen in het wiskundeboek en wordt een dubbel aanbod van rekenonderwerpen voorkomen.

Rekenen geïntegreerd!

Modern Mathematics - English edition

Er is een volledig vernieuwde TTO-editie! Voor tweetalig onderwijs is Moderne Wiskunde ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal is nu volledig in het Engels.

Modern Mathematics - English edition

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor compleet gemak met al het materiaal voor een vaste prijs? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Wiskunde 2020*

  * In 2020 zal Moderne Wiskunde (voor 12e editie onderbouw en Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

 •  Werken zonder boeken

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.


  Bestelinformatie & prijzen Wiskunde 2020

   


   

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Met het online Docentenpakket bij Moderne Wiskunde heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Docent aan het woord..

Martijn van der Last en zijn collega Birgit van Wouw van het Liemerscollege hebben voor de zomervakantie gewerkt met het onderbouwmateriaal van de pilot gepersonaliseerd leren van Moderne Wiskunde. In dit nieuwe, adaptieve digitale lesmateriaal kunnen leerlingen drie leerroutes volgen. ‘Soms is het best lastig om gepersonaliseerd leren vorm te geven. Daar willen we graag handvatten voor’, zegt Van der Last in een interview.
Lees meer...

Martijn van der Last en Birgit van Wouw Liemerscollege