Skip to Content
Moderne Wiskunde onderbouw

Moderne Wiskunde onderbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren in boek en online
 • Rekenen geïntegreerd in de methode
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 1 en 2 beschikbaar
 • Snelst groeiende methode wiskunde in het voortgezet onderwijs!
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account

 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Bekijk de brochure

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Moderne Wiskunde? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

FLEX: de ideale mix

Moderne Wiskunde is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Moderne Wiskunde.

FLEX: de ideale mix
 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Moderne Wiskunde 12e editie onderbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actueel lesmateriaal met NU Actueel. Met deze tools speel je efficiënt in op individuele leerbehoeftes en bied je extra ondersteuning waar dit nodig is.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Moderne Wiskunde 12e editie onderbouw uitziet.

Om zorgeloos te kunnen werken met de digitale omgeving van Moderne Wiskunde werken we hard aan het constant verbeteren van de leeromgeving en het corrigeren van fouten. Benieuwd naar de laatste updates en ontwikkelingen? 

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de 12e editie bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al jouw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Een les omvat vier pagina’s: drie pagina’s met de basisstof (evenveel opdrachten als in de 10e editie en veel meer voorbeelden) en een pagina met ondersteunende en uitdagende opdrachten. Aan het begin van de paragraaf staan de leerdoelen en een beschrijving van de leerroutes. De volgorde van de opdrachten is in opdrachtnummers aangegeven.

Iedere les begint bovendien met een startopdracht. Deze opdracht scharniert fraai tussen de belevingswereld van de leerling en het onderwerp van de les.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Rekenen geïntegreerd!

Het rekenen is opgenomen in de wiskunde-methode: bij het werkboek en volledig geïntegreerd in Moderne Wiskunde online. Daarmee sluit het rekenen naadloos aan bij het rekenen in het wiskundeboek en wordt een dubbel aanbod van rekenonderwerpen voorkomen.

Rekenen geïntegreerd!

Modern Mathematics - English edition

Er is een volledig vernieuwde TTO-editie! Voor tweetalig onderwijs is Moderne Wiskunde ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal is nu volledig in het Engels.

Modern Mathematics - English edition

Digitaal toetsen bij Moderne Wiskunde

Let op: Gedurende de schoolsluiting is Digitaal toetsen voor alle Noordhoff klanten beschikbaar gesteld. De functionaliteit ‘Digitaal toetsen’ is nu zichtbaar als je werkt met een Noordhoff methode die in 2017 of later is verschenen.

Moderne Wiskunde biedt alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Heb je een Docentenpakket? Dan heb je toegang tot alle toetsvragen van Moderne Wiskunde – álle leerjaren, álle niveaus. Je kunt gebruikmaken van kant-en-klare toetsen of zelf een toets samenstellen.

Wil je digitaal toetsen met je klas?  
Hiervoor moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. Deze licentie is los bij te bestellen via onze distributeurs. Als je werkt met een methodelicentie of volledig digitaal licentie, dan hebben leerlingen geen aparte licentie nodig en kun je meteen met digitaal toetsen beginnen.

Voor Moderne Wiskunde is Digitaal toetsen op dit moment alleen beschikbaar voor leerjaar 1.

Digitaal toetsen bij Moderne Wiskunde

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Met het online Docentenpakket bij Moderne Wiskunde heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Moderne Wiskunde online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleidingen;
 • uitwerkingen;
 • proefwerken;
 • werkplanners;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen;
 • Digitaal toetsen, hiermee beschik je over kant-en-klare toetsen én kun je zelf toetsen samenstellen.
  Let op: als je Digitaal toetsen (beschikbaar voor leerjaar 1) wilt gebruiken met je klas moet iedere leerling beschikken over een ‘jaarlicentie digitaal toetsen’. 
   

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Docent aan het woord..

Martijn van der Last en zijn collega Birgit van Wouw van het Liemerscollege hebben voor de zomervakantie gewerkt met het onderbouwmateriaal van de pilot gepersonaliseerd leren van Moderne Wiskunde. In dit nieuwe, adaptieve digitale lesmateriaal kunnen leerlingen drie leerroutes volgen. ‘Soms is het best lastig om gepersonaliseerd leren vorm te geven. Daar willen we graag handvatten voor’, zegt Van der Last in een interview.
Lees meer...

Martijn van der Last en Birgit van Wouw Liemerscollege