Skip to Content
Moderne Wiskunde onderbouw

Moderne Wiskunde onderbouw

Snelst groeiende methode wiskunde in het voortgezet onderwijs!

 • Eenvoudig differentiëren
 • Rekenen geïntegreerd in de methode
 • Perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal
 • Voor schooljaar 2019/2020: leerjaar 1, 2 en 3 beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen

 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Moderne Wiskunde? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Eenvoudig differentiëren

Moderne Wiskunde biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring – Moderne Wiskunde bestaat al meer dan 50 jaar! - ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Moderne Wiskunde

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. In de digitale leeromgeving worden de antwoorden en de tussenstappen van de leerlingen gecontroleerd. Deze hebben we voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Op deze manier werkt de leerling stapsgewijs toe naar het juiste antwoord.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Veel instructievideo's en animaties
Met de beknopte video’s en animaties krijgt de  leerling de theorie nog eens helder in beeld.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Meer lezen?

Eenvoudig differentiëren

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de 12e editie bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al uw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Een les omvat vier pagina’s: drie pagina’s met de basisstof (evenveel opdrachten als in de 10e editie en veel meer voorbeelden) en een pagina met ondersteunende en uitdagende opdrachten. Aan het begin van de paragraaf staan de leerdoelen en een beschrijving van de leerroutes. De volgorde van de opdrachten is in opdrachtnummers aangegeven.

Iedere les begint bovendien met een startopdracht. Deze opdracht scharniert fraai tussen de belevingswereld van de leerling en het onderwerp van de les.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Rekenen geïntegreerd!

Het rekenen is opgenomen in de wiskunde-methode: bij het werkboek en volledig geïntegreerd in Moderne Wiskunde online. Daarmee sluit het rekenen naadloos aan bij het rekenen in het wiskundeboek en wordt een dubbel aanbod van rekenonderwerpen voorkomen.

Rekenen geïntegreerd!

Modern Mathematics - English edition

Er is een volledig vernieuwde TTO-editie! Voor tweetalig onderwijs is Moderne Wiskunde ook beschikbaar in het Engels. Ook het digitale lesmateriaal is nu volledig in het Engels.

Modern Mathematics - English edition

De perfecte mix van boeken en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Moderne Wiskunde terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De meeste opdrachten kunnen digitaal worden gemaakt. Een aantal opdrachten maakt de leerling op papier (bijvoorbeeld grafieken, meetkunde).

De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boeken en digitaal lesmateriaal

 

Arrangement

Bekijk het aanbod voor leerling en docent. 

  • Leerwerkboek voor vmbo-b, leerboek voor andere niveaus
  • online + werkboek
  • antwoorden en uitwerkingen
  • volledig online

   

  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw.


  Beoordelingspakket aanvragen >>

  • de complete inhoud van Moderne Wiskunde online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • e-books
  • GeoGebra-animaties bij veel theorie
  • antwoorden en uitwerkingen
  • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • vaardigheids- en rekenproefwerken
  • RTTI-gecertificeerde toetsen


  Bestel het Docentenpakket >>

Docent aan het woord..

Martijn van der Last en zijn collega Birgit van Wouw van het Liemerscollege hebben voor de zomervakantie gewerkt met het onderbouwmateriaal van de pilot gepersonaliseerd leren van Moderne Wiskunde. In dit nieuwe, adaptieve digitale lesmateriaal kunnen leerlingen drie leerroutes volgen. ‘Soms is het best lastig om gepersonaliseerd leren vorm te geven. Daar willen we graag handvatten voor’, zegt Van der Last in een interview.
Lees meer...

Martijn van der Last en Birgit van Wouw Liemerscollege