Skip to Content
Nieuw: Moderne Wiskunde Tweede Fase

Nieuw: Moderne Wiskunde Tweede Fase

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Eenvoudig differentiëren in boek en online
 • Met vernieuwd statistiekprogramma en Examensprint
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4 (deel 1) en leerjaar 4/5 (deel 2) beschikbaar
 • Snelst groeiende methode wiskunde in het voortgezet onderwijs
Beoordelingspakket aanvragen
 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe 12e editie van Moderne Wiskunde voor de Tweede Fase? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

De perfecte examenvoorbereiding

Met Moderne Wiskunde koersen u en uw leerlingen met vertrouwen op het examen af. Succes gegarandeerd!

Moderne Wiskunde 12e editie Tweede Fase bevat uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens.

Nieuw is bovendien Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. Zo komt wiskunde herkenbaar dichterbij!

De perfecte examenvoorbereiding

Eenvoudig differentiëren

Moderne Wiskunde biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring – Moderne Wiskunde bestaat 50 jaar! - ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo niet alleen de lesstof kunnen verwerken maar ook naar het eindexamen toe kunnen werken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn er in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Moderne Wiskunde

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. In de digitale leeromgeving worden de antwoorden en de tussenstappen van de leerlingen gecontroleerd. Deze hebben we voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies.

Veel instructievideo's en animaties
Met de beknopte video’s en animaties krijgt de leerling de theorie nog eens helder in beeld.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de nieuwste 12e editie voor de Tweede Fase bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al uw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Elke paragraaf kent dezelfde opbouw. Uw leerling start met oriënterende opdrachten, waarmee uw leerling ontdekt hoe de wiskunde bij een bepaald onderwerp in elkaar steekt. Vervolgens wordt de betreffende theorie weergegeven. De theorie gaat steeds vergezeld van één of meer volledig uitgewerkte voorbeelden. In het vervolg van een paragraaf verwerken uw leerlingen de theorie en oefenen zij hiermee.

In de laatste opdrachten van een paragraaf wordt deze weer geïntegreerd in eerder verworven kennis. Uw leerlingen leren op deze manier niet alleen de theorie te reproduceren, maar krijgen ook de mogelijkheid om zelf een strategie te kiezen bij de aanpak van een probleem.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Met vernieuwd online statistiekprogramma

Het online platform bevat een geheel vernieuwde tool waarmee u en de leerling de mogelijkheid krijgen tot het digitaal werken met grote datasets, het maken van opdrachten bij de hoofdstukken statistiek en het uitvoeren van praktische opdrachten.

Met vernieuwd online statistiekprogramma

FLEX: de ideale mix

Moderne Wiskunde is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

FLEX: de ideale mix

 

Welk pakket past bij jouw school?

Kies je voor compleet gemak met al het materiaal voor een vaste prijs? Of werk je liever zonder boeken?
Noordhoff biedt de keuze tussen verschillende pakketten.

  • Boeken die leerlingen mogen houden.
  • Alle voordelen van de persoonlijke digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen. Zowel in het boek als digitaal.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Een vaste prijs per leerling per jaar.

   

  Bestelinformatie & prijzen Wiskunde 2020*

  * In 2020 zal Moderne Wiskunde (voor 12e editie onderbouw en Tweede Fase) beschikbaar zijn als blended lesmethode FLEX. 

 •  Werken zonder boeken

  • Alle voordelen van de digitale leeromgeving van Noordhoff.
  • Online toegang tot alle leerjaren en niveaus van de onderbouw c.q. bovenbouw.
  • Te gebruiken op laptop, pc en tablet.
  • Voor edities tot en met 2016: tablet-gebruik via Studiekit-app.


  Bestelinformatie & prijzen Wiskunde 2020

   


   

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Met het online Docentenpakket bij Moderne Wiskunde heb je toegang tot al het online lesmateriaal van de leerlingen en kun je leerlingen volgen via de resultatenpagina's. Het Docentenpakket bevat bovendien de docentenhandleiding, antwoorden, proefwerken en werkplanners bij de methode.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de Methodelicentie, Volledig digitaal-licentie of een losse licentie Digitaal Toetsen hebben hier toegang toe. De jaarlicentie Digitaal Toetsen is los bij te bestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen