Skip to Content
Nieuw: Moderne Wiskunde havo/vwo bovenbouw

Nieuw: Moderne Wiskunde havo/vwo bovenbouw

Nu ook verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX

 • Ontwikkelt wiskundig inzicht en begrip bij leerlingen
 • Volledig nieuwe digitale omgeving met online statistiekprogramma
 • Innovatief met leerdoelen en leerroutes gericht naar het examen
 • Uitgebreide examentraining en oneindig oefenen met Examensprint
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4 (deel 1) en leerjaar 4/5 (deel 2) beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen - ik heb een Noordhoff account
 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe 12e editie van Moderne Wiskunde voor havo/vwo bovenbouw? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

 

Persoonlijke digitale leeromgeving

In de persoonlijke digitale leeromgeving van Moderne Wiskunde 12e editie havo/vwo bovenbouw zien jouw leerlingen direct de heldere structuur van de methode terug. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heb je alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren, formatief te evalueren en het geeft je goed inzicht in de prestaties van je leerlingen door middel van de resultatendashboards.

Daarnaast biedt de digitale leeromgeving altijd actuele lesstof met NU Actueel en biedt het ondersteuning in de voorbereiding voor de examens met Examensprint. Met deze tools speel je efficiënt in op de individuele leerbehoeftes van je leerlingen.

Bekijk onderstaande video’s om te zien hoe de persoonlijke digitale leeromgeving er voor Moderne Wiskunde 12e editie havo/vwo bovenbouw uitziet.

Benieuwd hoe de functionaliteiten er voor jouw methode uitzien? Of wil je de digitale omgeving zelf ervaren?

 

Persoonlijke leerroutes

Met de verschillende leerroutes in de gepersonaliseerde leeromgeving haal je het beste in je leerlingen naar boven. In deze verschillende routes werkt iedere leerling op zijn eigen niveau en heb je alle tools in handen om makkelijk te differentiëren.

Bekijk de video Toon minder

Interactieve opdrachten

Uit onderzoek blijkt dat directe feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Met interactieve opdrachten ontvangt de leerling direct feedback en kan hij hier meteen mee aan de slag.

Bekijk de video Toon minder

Resultaten dashboard

Snel inzicht in de voortgang van je leerlingen? De informatie uit het resultaten dashboard laat je in één oogopslag zien hoe je leerlingen ervoor staan én kun je je leerlingen direct bijsturen en coachen.

Bekijk de video Toon minder

NU Actueel

Besteed jij veel tijd aan het zoeken naar aanvullend lesmateriaal dat aansluit op de actualiteit? NU Actueel biedt voor jouw vak actueel lesmateriaal, met opdrachten die aansluiten bij de actualiteit. Zo haal je de echte wereld het klaslokaal binnen.

Bekijk de video Toon minder

Digitaal toetsen

Wil je eenvoudiger en efficiënter evalueren? Met Digitaal toetsen kun je makkelijk een toets plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Bekijk de video Toon minder

Oefentoetsen

De oefentoetsen in de persoonlijke leeromgeving zijn uitermate geschikt voor formatief evalueren. Met de oefentoetsen in de digitale leeromgeving krijgt de leerling inzicht in waar hij staat en krijgt hij een gepersonaliseerd studieadvies.

Bekijk de video Toon minder

Examensprint

Examensprint, de snelste weg naar het examen! Examensprint is een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. In het studieadvies worden leerlingen gericht doorverwezen naar de lesstof die ze nog onvoldoende beheersen.

Bekijk de video Toon minder

Taken plannen

Wil je meer controle over welke opdrachten je leerlingen maken en zo je eigen leerroutes samenstellen? Met taken plannen bepaal je zelf welke opdrachten je leerlingen maken, zo creëer je eenvoudig je eigen differentiatie paden.

Bekijk de video Toon minder

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de nieuwste 12e editie voor havo/vwo bovenbouw van Moderne Wiskunde bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al jouw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Elke paragraaf kent dezelfde opbouw. De leerling start met oriënterende opdrachten, waarmee de leerling ontdekt hoe de wiskunde bij een bepaald onderwerp in elkaar steekt. Vervolgens wordt de betreffende theorie weergegeven. De theorie gaat steeds vergezeld van één of meer volledig uitgewerkte voorbeelden. In het vervolg van een paragraaf verwerken jouw leerlingen de theorie en oefenen zij hiermee.

In de laatste opdrachten van een paragraaf wordt deze weer geïntegreerd in eerder verworven kennis. Jouw leerlingen leren op deze manier niet alleen de theorie te reproduceren, maar krijgen ook de mogelijkheid om zelf een strategie te kiezen bij de aanpak van een probleem.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Met vernieuwd online statistiekprogramma

Het online platform bevat een geheel vernieuwde tool waarmee jij en jouw leerling de mogelijkheid krijgen tot het digitaal werken met grote datasets, het maken van opdrachten bij de hoofdstukken statistiek en het uitvoeren van praktische opdrachten.

Met vernieuwd online statistiekprogramma

FLEX: de ideale mix

Moderne Wiskunde is nu verkrijgbaar als blended lesmethode FLEX. Met FLEX krijg je de krachtige combinatie van altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én gepersonaliseerde digitale leerondersteuning voor jouw vak.

Met FLEX heb je: 

 • Boeken die leerlingen mogen houden
  Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden.  
 • Een persoonlijke digitale leeromgeving
  In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor jou als docent.
 • Altijd actueel 
  De meest actuele lesstof is altijd binnen handbereik en wordt voor de meeste methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van het nieuws en actualiteiten.

Betaalbaar & behulpzaam
Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per leerling per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie. Heb je vragen over FLEX? Dan staan we voor je klaar om je een goede start met FLEX te laten maken!

Uiteraard kun je ook kiezen voor de volledig digitale versie van Moderne Wiskunde.

FLEX: de ideale mix

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Met het online Docentenpakket bij Moderne Wiskunde heb je toegang tot:

 • de complete inhoud van Moderne Wiskunde online voor jouw leerlingen;
 • docentenhandleidingen;
 • uitwerkingen;
 • proefwerken;
 • werkplanners;
 • het statistiekprogramma;
 • handige resultatenpagina's waarmee je de resultaten van jouw leerlingen kunt volgen.

Je bestelt het Docentenpakket per vaksectie per schoollocatie.

Docentenpakket online bij Moderne Wiskunde

Digitaal toetsen

Onze methodes bieden alles voor een complete evaluatiecyclus:

 • Duidelijke leerdoelen per paragraaf.
 • Geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback.
 • Oefentoetsen met studieadvies op maat.
 • Een breed aanbod aan summatieve toetsen.

Dankzij digitaal toetsen is evalueren eenvoudiger en efficiënter. Je kunt een toets makkelijk plannen, veilig afnemen, sneller nakijken en vervolgens met meer inzicht nabespreken. Zo evalueren jij en je leerlingen voor het beste resultaat.

Meer weten?
Wil je meer weten over de mogelijkheden en of je hier komend schooljaar gebruik van kunt maken? 

Digitaal toetsen

De perfecte examenvoorbereiding

Met Moderne Wiskunde koersen u en uw leerlingen met vertrouwen op het examen af. Succes gegarandeerd!

Moderne Wiskunde 12e editie Tweede Fase bevat uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens.

De perfecte examenvoorbereiding