Skip to Content
Nieuw: Moderne Wiskunde Tweede Fase

Nieuw: Moderne Wiskunde Tweede Fase

Snelst groeiende methode wiskunde in het voortgezet onderwijs

 • Eenvoudig differentiëren
 • Perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal
 • Met vernieuwd statistiekprogramma en Examensprint
 • Voor schooljaar 2020/2021: leerjaar 4 (deel 1) en leerjaar 4/5 (deel 2) beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen
 

Moderne Wiskunde, wiskunde op maat!

Met Moderne Wiskunde ontwikkelt de leerling inzicht en begrip. Samen met de docent verkent en verdiept de leerling de wiskundeonderwerpen, waarna hij – op eigen niveau – de leerstof zelfstandig oefent en toepast.

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe 12e editie van Moderne Wiskunde voor de Tweede Fase? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

De perfecte examenvoorbereiding

Met Moderne Wiskunde koersen u en uw leerlingen met vertrouwen op het examen af. Succes gegarandeerd!

Moderne Wiskunde 12e editie Tweede Fase bevat uitgebreide examentraining voor alle vaardigheden. Niet alleen voor het Cito eindexamen, maar ook voor de schoolexamens.

Nieuw is bovendien Examensprint: een online en adaptieve examentrainer met échte Cito-examens, met inhoudelijke, rijke feedback én studieadvies op maat. Zo komt wiskunde herkenbaar dichterbij!

De perfecte examenvoorbereiding

Eenvoudig differentiëren

Moderne Wiskunde biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring – Moderne Wiskunde bestaat 50 jaar! - ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo niet alleen de lesstof kunnen verwerken maar ook naar het eindexamen toe kunnen werken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn er in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Moderne Wiskunde

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. In de digitale leeromgeving worden de antwoorden en de tussenstappen van de leerlingen gecontroleerd. Deze hebben we voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies.

Veel instructievideo's en animaties
Met de beknopte video’s en animaties krijgt de leerling de theorie nog eens helder in beeld.

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

 • Bekijk hier alle kenmerken en onderdelen van de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving.

Eenvoudig differentiëren

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

Ook in de nieuwste 12e editie voor de Tweede Fase bevat elke paragraaf precies voldoende lesstof voor al uw leerlingen. Daarmee is de glasheldere structuur behouden.

Elke paragraaf kent dezelfde opbouw. Uw leerling start met oriënterende opdrachten, waarmee uw leerling ontdekt hoe de wiskunde bij een bepaald onderwerp in elkaar steekt. Vervolgens wordt de betreffende theorie weergegeven. De theorie gaat steeds vergezeld van één of meer volledig uitgewerkte voorbeelden. In het vervolg van een paragraaf verwerken uw leerlingen de theorie en oefenen zij hiermee.

In de laatste opdrachten van een paragraaf wordt deze weer geïntegreerd in eerder verworven kennis. Uw leerlingen leren op deze manier niet alleen de theorie te reproduceren, maar krijgen ook de mogelijkheid om zelf een strategie te kiezen bij de aanpak van een probleem.

Glasheldere opbouw: een paragraaf is een les

De perfecte mix van boeken en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op. In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Moderne Wiskunde terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De meeste opdrachten kunnen digitaal worden gemaakt. Een aantal opdrachten maakt de leerling op papier (bijvoorbeeld grafieken, meetkunde).

De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

 

De perfecte mix van boeken en digitaal lesmateriaal

Met vernieuwd online statistiekprogramma

Het online platform bevat een geheel vernieuwde tool waarmee u en de leerling de mogelijkheid krijgen tot het digitaal werken met grote datasets, het maken van opdrachten bij de hoofdstukken statistiek en het uitvoeren van praktische opdrachten.

Met vernieuwd online statistiekprogramma

 

Arrangement

Bekijk het aanbod voor leerling en docent. 

  • FLEX: boek + hulpboek + online
  • FLEX: boek + online
  • hulpboek + online (niet bij wiskunde D, hier is alleen het hulpboek beschikbaar)
  • uitwerkingenboeken
  • volledig online (niet bij wiskunde D)

   


  Moderne Wiskunde Tweede Fase online is een bovenbouwlicentie, zodat uw leerling beschikking heeft over het digitale lesmateriaal van alle streams en leerjaren van de Tweede Fase.


  Beoordelingspakket aanvragen >>

  • de complete inhoud van Moderne Wiskunde online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • proefwerken met RTTI-aanduiding
  • een database met losse proefwerkopdrachten
  • een leerlingvolgsysteem
  • GeoGebra-animaties bij veel theorie

   

   


  Docentenpakket bestellen >>

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschik je over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueer jij en jouw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Hiertoe kun je een licentie Digitaal Toetsen bijbestellen. In deze toetsomgeving vind je niet alleen niet alleen kant-en-klare toetsen, je kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen