Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Wiskunde     I <3 wiskunde!

I <3 wiskunde!

Wat is wiskunde een belangrijk en mooi vak! Het is meer dan cijfers en formules; het is dé combinatie van logica, creativiteit en probleemoplossing. Op deze pagina vind je allerlei materiaal om je lessen nóg leuker en boeiender te maken! I <3 wiskunde!

header ilovewiskunde (1)
resource-not-found
Mathness in de les!

“Waar is wiskunde nuttig voor?” Krijg jij die vraag ook weleens? In samenwerking met Mathness gaan we de komende maanden iedere maand een nieuwe video publiceren over een relevant wiskundig onderwerp. Aan het eind van het schooljaar zal niemand meer de vraag stellen!

resource-not-found
Wiskundewebinars

Ken je onze wiskundewebinars vol tips en tools al? De webinars zijn toegespitst op hedendaagse wiskunde, ICT en de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw wiskundelessen?

Activerende werkvormen

resource-not-found

Geocaching

Bij Geocaching wordt er gebruikgemaakt van GPS coördinaten. Tijdens deze les leer je leerlingen hoe ze GPS coördinaten kunnen bepalen, wat een assenstelsel is en hoe je daar punten uit af kunt lezen. En ze kunnen hun eigen geocache ontwerpen!

resource-not-found

Energizers

Stel, je hebt een blokuur. Of je hebt een moment met je klas dat wel een beetje extra energie kan gebruiken. Zet dan één van deze 12 energizers in!

resource-not-found
De actualiteit in je klaslokaal!

Op NU Actueel vind je lesopeners gekoppeld aan de actualiteit. Deze site biedt nieuws, video's en meer die direct verband houden met wiskundeonderwerpen. Met NU Actueel kun je je lessen verrijken en je kennis up-to-date houden. Zo maak je je wiskundeles voor jou en je leerlingen nog persoonlijker en relevanter.

Noordhoff is trotse sponsor van:

resource-not-found

Reken- en wiskundewedstrijd

W4Kangoeroe 21 maart 2024

De jaarlijkse W4Kangoeroewedstrijd wordt in maart georganiseerd op veel scholen. In Nederland doen circa 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen. Vanaf groep 3 t/m 6 vwo en zelfs hbo/wo-studenten kunnen meedoen.

resource-not-found

Wiskundewedstrijd

Wiskunde Olympiade 13 september 2024 (finale)

De jaarlijkse Nederlandse Wiskunde Olympiade is voor leerlingen van havo en vwo van klas 1 t/m 5. Alle leerlingen met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde in januari.

Meer weten over onze methoden?

resource-not-found

Wiskunde zien en begrijpen

Moderne Wiskunde

De leerling motiveren om zélf aan de slag te gaan en inzicht te krijgen. Moderne Wiskunde daagt uit en biedt een heldere structuur die zelfwerkzaamheid stimuleert. Stap voor stap: verkennen, verdiepen, oefenen en toepassen.

resource-not-found

Al meer dan 50 jaar bewezen kwaliteit

Getal & Ruimte

Wiskunde is een vak waar je soms hard voor moet werken als leerling. Oefenen, oefenen, oefenen. Dat is exact wat deze methode mogelijk maakt. Door groot gebruiksgemak en ondersteuning bij uitleggen, berekeningen voordoen en oefeningen delen.