Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Lezen   Nieuw Nederlands Junior Lezen     Leren lezen wordt leuker als je snapt waarom

Basisonderwijs

Nieuw Nederlands Junior Lezen

Elke dag lezen met begrip én plezier

Groep 4 t/m 8

icon De complete leesmethode
icon Vergroot de leesmotivatie
icon Samenhang tussen technisch en begrijpend lezen
resource-not-found
resource-not-found

Technisch lezen, vloeiend lezen, lekker lezen en begrijpend lezen

Leren lezen wordt leuker als je snapt waarom

Duik samen met je leerlingen in de rijke wereld van het lezen!

En beleef wat een complete methode jullie brengt. In de lesmethode Nieuw Nederlands Junior Lezen gaan je leerlingen met álle aspecten van lezen aan de slag – in samenhang met andere taaldomeinen én aansluitend op de thema’s die in het zaakvakkenonderwijs worden aangeboden. Daardoor lezen je leerlingen langere tijd over een breed onderwerp, vanuit verschillende invalshoeken. Jullie gaan echt de diepte in.

In het lesmateriaal van Nieuw Nederlands Junior Lezen komen alle vier de leerlijnen aan bod: technisch lezen, vloeiend lezen, lekker lezen en begrijpend lezen. Steeds afwisselend en goed in balans. Zodat je leerlingen vloeiend, vlot én met begrip leren lezen. Alle aspecten van lezen zijn natuurlijk belangrijk, maar begrijpend lezen hebben je leerlingen in álle vakken nodig. Daarom staan we er extra bij stil.

Vol variatie en afwisseling

Lezen is gewoon leuk! En dat plezier voeden we met prikkelende vragen, verrassende taken, actuele leestips, volop variatie in tekstsoorten en aansprekende rijke en authentieke teksten. Met die aanpak stimuleren we je leerlingen om de eigen leessmaak te ontdekken.

Iedere vier weken start een nieuw thema, zoals Wat stom!, Zie je dat?, Dapper! of Op reis. Elk thema bevat teksten met uiteenlopende onderwerpen als dieren, natuur, techniek of cultuur. Fictie en non-fictie wisselen elkaar af: zo lezen ze verhalen, gedichten en informatieve teksten. In totaal bevat de methode meer dan 450 fragmenten! Er is dus altijd wel een tekst die past bij wat een leerling leuk vindt.


Zelf ervaren?


Vraag dan nu een zichtzending aan.
Wil je eerst nog verder lezen, bezoek dan de methodepagina.


Het lesmateriaal van Nieuw Nederlands Junior Lezen zelf inzien en uitproberen?