Noordhoff.nl   Basisonderwijs   Taalonderwijs     Samenhang in taalonderwijs

Basisonderwijs

Nieuw Nederlands Junior Taal

Waar taal beleving wordt

Groep 4 t/m 8

icon Leren in samenhang
icon Actief én creatief aan de slag
icon Heldere aanpak
resource-not-found

Nieuw Nederlands Junior:

Samenhang in taalonderwijs

Beleef wat taal met je doet

Leerlingen die met de nieuwe taalmethode Nieuw Nederlands Junior Taal werken, maken iedere vier weken een taalproduct. De ene keer een prentenboek, de andere keer een podcast. In hun eindproducten passen ze álle taalvaardigheden toe. Ze lezen teksten, praten erover, schrijven zelf en verbeteren samen. Zo ervaren ze echt wat ze met taal kunnen doen. Met als resultaat: intrinsieke motivatie en duurzaam taalbegrip.

Nieuw Nederlands Junior is een geheel nieuwe aanpak voor taalonderwijs. Waarbij taal, spelling en lezen in samenhang perfect op elkaar aansluiten, maar waarbij de vakken ook los van elkaar kunnen worden ingezet.


Heldere aanpak

Nieuw Nederlands Junior Taal is eenvoudig in gebruik, met een heldere structuur en vaste opbouw van de lessen. Prettig voor jou én je leerlingen!
Als leerkracht krijg je een duidelijke handleiding met:

  • Modelfilmpjes en -teksten.

  • Stap-voor-stap ondersteuning.

  • Houvast om je leerlingen op weg te helpen.

Nieuw Nederlands Junior Spelling – De lesmethode waarin letters tot leven komen

Leren spellen gaat in de lesmethode Nieuw Nederlands Junior Spelling op een manier waardoor spelling leuk wordt! Uniek aan de methode is dat je leerlingen hulp krijgen van uitlegfilmpjes, gebaseerd op ‘auditieve didactiek’. Ze luisteren naar klanken, die ze daarna vertalen naar letters. De methode zit bovendien boordevol handvatten om je leerlingen op eigen niveau te laten werken én oefenen. Stap voor stap, volgens een ijzersterke structuur met veel herhaling, behandel je alle spellingscategorieën.

Zelf ervaren?

Vraag dan nu een zichtzending aan.

Wil je eerst nog verder lezen, bezoek dan de methodepagina.

Wil je het lesmateriaal van Nieuw Nederlands Junior Taal kosteloos inzien en ontdekken?