Voortgezet onderwijs

De Grote Bosatlas

De meest spannende editie van De Grote Bosatlas ooit. De vertrouwde atlas is volledig geactualiseerd en aangepast aan de nieuwe exameneisen.

55e editie

icon Unieke, glasheldere kaartstijl: de kunst van het weglaten
icon Sluit aan bij álle aardrijkskundemethodes
icon Ingebed in de Nederlandse samenleving
resource-not-found
resource-not-found

Ben jij aardrijkskundedocent? Dan krijg jij de primeur!

NIEUW! De Grote Bosatlas zoals je hem nog nooit hebt gezien!

De Grote Bosatlas vernieuwt op papier én digitaal. Hoe en wat laten we nog even in het midden, maar wat vast staat is dat het helemaal anders wordt! Jij krijgt de primeur! Houd daarom de Bosatlas.nl in de gaten.

resource-not-found
Examenregio’s

In de De Grote Bosatlas staan volop kaarten bij de nieuwe examenregio’s. Zo geven overzichtskaarten en thematische kaarten inzicht in de examenregio Brazilië.

 

Amazonië

Zowel Amazonië als de stedelijke gebieden in Brazilië krijgen in de nieuwe eindtermen de aandacht. Dus ook in De Grote Bosatlas.

 

Ruimte voor rivieren

In De Grote Bosatlas staan veel nieuwe kaarten. Zo krijgt “Ruimte voor rivieren” extra aandacht en worden recente projecten uitgelicht. Infographics geven uitleg bij complexe kaarten.

resource-not-found
Landschapskaarten per continent

Geheel nieuw zijn de landschapskaarten per continent. De kaarten geven in detail de landschappen weer die in het gebied voorkomen. Foto’s brengen de landschappen tot leven.

Naast de natuurkundige en staatkundige kaarten zijn deze landschapskaarten een verrijking voor het vormen van een beeld van de verschillende gebieden.

 

Etnische bevolkingsgroepen

De kaarten over de bevolking in de Verenigde Staten zijn uitgebreid met gedetailleerde gegevens over verschillende etnische bevolkingsgroepen.

De wereld van kaarten op één plek

De Bosatlas online

De Bosatlas Online is een krachtige tool voor het verlevendigen van je aardrijkskundeles. Dit schooljaar is De Bosatlas Online gratis beschikbaar voor jou en jouw leerlingen.

Naar gratis online activeringcodes

Eenvoudige navigatie en kaartlagen

Alle kaarten zijn eenvoudig te vinden en laag voor laag op te bouwen. Je volgt de opbouw van de inhoudsopgave van de papieren atlas of je zoekt op trefwoord.

Projecteer kaarten afzonderlijk of naast elkaar

Alle kaarten uit De Bosatlas kun je afzonderlijk of naast elkaar op het digibord of op het beeldscherm projecteren. Ook is het mogelijk om één thema in verschillende gebieden te vergelijken.

Atlas- en kaartvaardigheden

Speciaal voor jouw leerlingen. Leren werken met de atlas en kaartleesvaardigheid opdoen. Er zijn vele honderden mogelijkheden om kaartinformatie te verrijken.

Gratis licentie bij Grote en Kleine Bosatlas

Je regelt gemakkelijk zelf jouw toegang tot De Bosatlas Online door het gebruiken van de activeringscode. Ook voor jouw leerlingen is het komend schooljaar de leerlinglicentie geheel kosteloos. De licenties zijn gratis toegankelijk t/m 1 augustus 2022.

Docenten


LeerlingenMeer bij De Bosatlas

Andere producten

resource-not-found

NU Actueel

Lesopeners

Op NU Actueel vind je tweewekelijks nieuwe en actuele video's en artikelen, met opdrachten. Zo haal je gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen!

resource-not-found

Andere atlassen

De Kleine Bosatlas

De atlas is volledig geactualiseerd en afgestemd op het aardrijkskunde-onderwijs voor het volledige vmbo.

De Grote Bosatlas 54e/55e editie

Omnummer-tabel

Werk je in de klas met de 54e en de 55e editie van De Grote Bosatlas? Hier vind je een handig overzicht.

Klantenservice

Kunnen we je helpen?