Hoe krijg ik toegang tot het Docentenpakket?

Toegang via de ELO (Elektrische Leeromgeving)
Stap-voor-stap handleiding Noordhoff-docentenaccount koppelen aan ELO.pdf

Is het pakket al besteld en geleverd en maakt de school gebruik van een ELO bijvoorbeeld Somtoday of Magister vraag dan de ELO-beheerder om de licentie voor je klaar te zetten in de ELO. Middels een linkje in de ELO kom je uit bij Noordhoff, vervolgens log je in met je docentenaccount.

De ELO-beheerder haalt de licenties op uit het downloadplatform.

Toegang zonder ELO
Is het pakket al besteld en geleverd maar gebruikt je school geen ELO, dan heb je een activatiecode nodig om toegang tot het docentenmateriaal te krijgen. De activatiecodes staan in het downloadportaal. 

De besteller van het pakket en de ‘Download Platform User’ doorgaans de ICT-coördinator zijn de enigen die toegang tot het downloadportaal hebben. De besteller ziet alleen de activatiecodes voor het pakket dat hij of zij heeft besteld, de Download Platform User kan voor alle bestelde pakketten de codes ophalen.

Heb je een activatiecode gekregen log dan met je docentaccount in via mijnnoordhoff.nl en kies onder ‘Mijn producten’ voor ‘Licentie toevoegen’. Voer de code in en klik op ‘Ga verder’. Het activeren is gelukt, je kan het online lesmateriaal openen.

Het activeren en openen van de licentie kan ook rechtstreeks op de website van de methode. (methode.digitaal.noordhoff.nl > bijvoorbeeld nieuwnederlands.digitaal.noordhoff.nl)

Wil je later toch via een ELO werken dan kan de ELO-beheerder de licentie daar alsnog voor je klaarzetten.

Toegang zonder ELO en zonder Downloadportaal
Een heel kleine groep scholen ontvangt de activatiecodes via de mail. De codes worden verzonden naar het e-mailadres wat de besteller heeft ingevoerd.

Heb je een activeringscode gekregen log dan je in op je docentaccount via mijnnoordhoff.nl en kies onder ‘Mijn producten’ voor ‘Licentie toevoegen’. Voor de activeringscode in en klik op ‘Ga verder’. Je kan het online lesmateriaal nu openen.

Het activeren en openen van de licentie kan ook rechtstreeks op de website van de methode. (methode.digitaal.noordhoff.nl -> bijvoorbeeld nieuwnederlands.digitaal.noordhoff.nl)

Kunskapskolan
Via de Learning Portal van Kunskapsskolan kan je het docentenmateriaal activeren. Klik rechtsboven op het lampje zodat je bij de 'KnowHow' uitkomt. Klik tot slot rechtsboven op ‘Werken met het Noordhoff leermateriaal’.

Let op: Zonder docentaccount is toegang tot het docentenmateriaal NIET mogelijk.

De uitlevering van de docentenpakketten schooljaar 2022-2023 start in de eerste helft van juni. 
Docentenpakketten worden besteld per school locatie, ga bij je sectieleider of ICT-coördinator na of het betreffende docentenpakket al besteld en geleverd is op jouw locatie.

Is het juiste docentenpakket nog niet besteld dan kan dat alsnog gedaan worden via docentenpakket.nl.

Voor meer informatie over het aanmaken van een docentaccount, klik hier.