Skip to Content
 

Noordhoff ondersteunt scholen in het middelbaar beroepsonderwijs bij lesgeven op afstand

Het onderwijs staat door het coronavirus zwaar onder druk. Door de sluiting van scholen is het van belang om op een andere manier de continuïteit van het onderwijs te garanderen.

Noordhoff wil daar bij ondersteunen door je te helpen bij het lesgeven op afstand. 

Vanuit de gezamenlijke uitgevers en leveranciers is er ook een site beschikbaar waar per sector tips en good practices worden verzameld en gedeeld voor het verzorgen van onderwijs op afstand. Ga hiervoor naar lesopafstand.nl.  

Lesgeven op afstand met onze NU methoden

Het online lesmateriaal van Noordhoff is bij uitstek geschikt voor lesgeven op afstand. Het gratis lesmateriaal dat we voor schooljaar 2019/2020 beschikbaar stelden aan opleidingen die nog geen toegang hadden tot onze methoden is geldig tot 1 augustus 2020.

Dit geldt voor de methoden NU Nederlands, NU Engels, NU Rekenen, NU Burgerschap en ZorgPad Zorg & Welzijn.

Wil je komend schooljaar met de online methoden blijven werken of heb je andere vragen?
Onze accountmanagers helpen je zo snel mogelijk op weg.

Lesgeven op afstand met onze NU methoden

Studenten thuis aan de slag

Lesgeven op afstand tijdens de coronacrisis. Hoe krijgen mijn mbo-studenten toegang tot de digitale omgeving?

Noordhoff ondersteunt je bij lesgeven op afstand. Als je nog geen klant bent krijgen jij en je studenten tot 1 augustus 2020 gratis toegang tot het online lesmateriaal. De toegang tot het online lesmateriaal werkt net even anders dan normaal. In deze handleiding lezen je studenten hoe ze toegang krijgen tot de digitale leeromgeving.  

Vanaf volgend schooljaar zal de gebruikelijke werkwijze hieronder weer van toepassing zijn.

Als de studenten een digitale licentie hebben besteld, kunnen zij toegang krijgen tot de digitale leeromgeving. Hoe dat gaat, hangt af van de leverancier waarbij de licentie besteld is

Studenten thuis aan de slag


Tips & tools van Microsoft en Google

Met de oplossingen van Microsoft en Google sta je direct met elkaar in contact via een live verbinding.
Vormgeving is zoals in een gewone les, maar dan virtueel. Er is direct interactie.
Met Microsoft Team en Google Suite kun je zonder kosten aan de slag. 

Tips & tools van Google

 • G Suite
  G Suite van Google is een alternatief voor Microsoft teams. Bekijk de video van Cloudwise Academy voor het gebruik van G Suite voor je klas.
   
 • Geavanceerde Hangout Meets Functies gratis voor G Suite gebruikers
  • Gebruik je G Suite, dan kun je gratis gebruik maken van de geavanceerde functies van Hangout Meets . Hiermee kun je als leerkracht eenvoudig contact houden en lesgeven op afstand aan je leerlingen die thuis zijn.  
   Deze functies zijn in ieder geval tot 1 juli gratis beschikbaar. 
 • Afstandsonderwijs trainingspakket en materialen 
 • Chromebooks veilig en snel instellen voor afstandsonderwijs
  • IT-beheerders kunnen de Chromebooks van hun school snel en veilig instellen voor thuisgebruik door leerlingen. Chromebooks kunnen via de Google Admin Console eenvoudig op afstand ingezet en beheerd worden.

   Beheerders kunnen bijvoorbeeld de toegang van beheerde apparaten beperken of zo instellen dat ze ‘Buiten Schooluren’ met persoonlijke accounts kunnen inloggen. Ook kunnen beheerders URL-blacklists gebruiken om content beperkingen in te stellen en ervoor zorgen dat leerlingen zich ook buiten de school aan hetzelfde beleid houden als binnen het klaslokaal. Bekijk dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over hoe Chromebooks voor thuisonderwijs kunnen worden ingezet. 

Tips & tools van Google

Tips & tools van Microsoft

Met Microsoft Teams kun je in een online klaslokaal met je leerlingen en studenten samenwerken, leren, en communiceren. Je kunt lesmateriaal online publiceren en online interactieve lessen geven. Microsoft Teams is voor alle onderwijsorganisaties in Nederland nu gratis te gebruiken.

Met Microsoft Teams kun je op afstand lesgeven aan je hele klas. Vera Raaijmakers van het KSE in Ettenleur heeft hier een aantal handige video’s over gemaakt:

Heb je hulp nodig bij het werken met Microsoft Teams? Maak dan een afspraak met een Microsoft vrijwilliger die je in een half uur op weg helpt.

Lees hier een verzameling met artikelen over het leren op afstand met de Office 365 applicaties.

Tips & tools van Microsoft

Lesopafstand.nl

Vanuit de gezamenlijke uitgevers en leveranciers is er een site beschikbaar waar per sector tips en good practices worden verzameld en gedeeld voor het verzorgen van onderwijs op afstand. Ga hiervoor naar lesopafstand.nl

Is er een storing?

Door de grote hoeveelheid extra gebruikers kan het voorkomen dat ons online lesmateriaal even minder goed werkt of trager laadt dan normaal. Je kunt voor onze platformen voor voortgezet onderwijs en mbo zelf checken wat er aan de hand is via https://status.noordhoff.nl/

Contact

Werk je met een methode van Noordhoff zonder digitale licentie of heb je vragen? Op mijnnoordhoff.nl vind je antwoord op allerlei vragen. Daarnaast staan onze collega’s van de klantenservice iedere werkdag tussen 8.00 uur en 17.00 uur voor je klaar.