Skip to Content

Heb jij ook goede voornemens?

Start het nieuwe jaar goed door nu alvast een afspraak te plannen met een accountmanager. Dan maak je ook nog eens kans op 1 van de 10 inspiratiesessies.

 

Meer sporten, iets nieuws leren, anderen helpen. Heb jij goede voornemens voor 2020? We helpen je graag bij een goede start van 2020. Start goed door nu alvast een afspraak te plannen met een accountmanager om je te oriënteren op een generieke methode voor het nieuwe schooljaar. Zo bereid je je op tijd voor en maak je bewust een keuze voor de juiste methode.

Daarnaast geven we je in 2020 graag inspiratie, handvatten en tips bij het lesgeven aan studenten. Zo maak je je lessen beter én leuker. Vind je het moeilijk om met jouw studenten gesprekken te voeren over lastige onderwerpen? Wil je je graag meer bewust zijn van het gedrag van een student? Of meer te weten komen over blended leren? Onze gastsprekers inspireren je graag! 
 
  • Stap 1. Vul het formulier in en geef aan voor welke methode je graag een afspraak wilt maken. En welke  inspiratiesessie jouw voorkeur heeft.
  • Stap 2. Onze accountmanager belt je voor het maken van een afspraak en komt bij je langs.
  • Stap 3. Je ontvangt een bericht als je de winnaar bent van 1 van de 10 inspiratiesessies.
  • Stap 4. De trainer/spreker van de inspiratiesessie stemt met jou samen de sessie af. En jullie plannen een datum.
  • Stap 5. Laat je samen met je collega's inspireren in 2020.
  • Stap 6. Wij willen graag weten wat je ervan vond. Daarom krijg je na het gastcollege nog een mail met een paar vragen. 


  Lees hier de actievoorwaarden >>

 

Gastsprekers

Handelingsverlegenheid of gelegenheid?
Abdelhak Zoundri

Voor de klas staan is geweldig… maar soms ook best ingewikkeld. Naast het overbrengen van kennis, doe jij, als docent, veel meer. Vind je dat je naast je vakinhoud ook oog moet hebben voor het gedrag van leerlingen? Wil je je graag meer bewust zijn van groepsprocessen en het gedrag van een leerling? Wat vind je dat jouw rol en taak hierin is als docent?

Trainer, coach en social worker Abdelhak Zoundri houdt zich graag bezig met thema’s als diversiteit, social inclusie, polarisatie, vervreemding en professionele identiteitsvorming

Handelingsverlegenheid of gelegenheid? <BR>Abdelhak Zoundri

Blended leren: hoe kan het jouw studenten helpen?
Bert Slof

Hoe kun je een boek combineren met digitaal lesmateriaal (blended leren) zodat jouw studenten optimaal ondersteund tijdens het leren? Dat is de vraag die we tijdens deze workshop proberen te beantwoorden. We kunnen alvast verklappen dat er geen pasklaar antwoord is. Met een aantal blended leren modellen gaan we samen ontdekken wat het beste bij jouw situatie past.

Dr. Bert Slof is als universitair docent werkzaam bij de afdeling Educatie van de Universiteit Utrecht. Als onderzoeker is hij geïnteresseerd in het ontwerpen en implementeren van (digitale) leeromgevingen en het evalueren van effecten op het leerproces en -resultaat. 

Blended leren: hoe kan het jouw studenten helpen? <BR>Bert Slof

Debattrainingen in het onderwijs
Walter Freeman

Debatteren past bij elke mbo-student: ze leren hun mening onderbouwen, staan met meer zelfvertrouwen voor een groep en samenwerken is een must. In deze inspiratiesessie van Stichting Nederlands Debat Instituut ga je vooral zelf aan de slag. Je krijgt presentatie- en argumentatieoefeningen die het instituut ook met studenten doet tijdens de klassentrainingen. Wil je alvast tips ontvangen om de debatlessen in je klas te verrijken? Download dan deze tips.

Walter Freeman is trainer en staat elke week voor de klas – basisschool tot en met mbo – voor zowel studenten als docenten. 

Debattrainingen in het onderwijs <BR> Walter Freeman

Management Vaardigheden
Fons Koopmans

Ken of gebruik je het boek Managementvaardigheden? Drs. Fons Koopmans vertelt graag over de opzet van het boek. Om vervolgens in gesprek te gaan over ervaringen, problemen met het gebruik ervan en onderwerpen die missen. Tijdens deze presentatie ga je samen met elkaar in discussie over oplossingen.

Drs. Fons Koopmans is adviseur, opleidingsarchitect en trainer in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarnaast is hij (co)auteur van vele educatieve leermethodes. En van artikelen en boeken voor in de praktijk.

Management Vaardigheden<BR> Fons Koopmans

Gesprekken voeren over lastige onderwerpen
Tiddo Ekens

In het vak burgerschap komen veel onderwerpen aan bod: van discriminatie en radicalisering tot etnische en religieuze diversiteit. Hoe kun je als docent het gesprek op gang brengen over deze onderwerpen? In deze workshop oefen je enkele aanpakken om een opengesprek over controversiële onderwerpen te voeren.

Tiddo Ekens is opgeleid als docent Nederlands en maatschappijleer. Na gewerkt te hebben als docent, is hij nu onderwijsadviseur, redacteur en supervisor/coach. Tiddo ontwikkelde recent de nieuwe editie van NU Burgerschap. Hij ontwikkelde de leerlijn kritisch denken.

Gesprekken voeren over lastige onderwerpen <BR>Tiddo Ekens