Home   Nieuws     Met deze 7 tips verdwijnt examenstress als sneeuw voor de zon!

7 april 2023

Met deze 7 tips verdwijnt examenstress als sneeuw voor de zon!

Met deze 7 tips verdwijnt examenstress als sneeuw voor de zon!

Zelfverzekerd en goed voorbereid de examens tegemoet

Met deze 7 tips verdwijnt examenstress als sneeuw voor de zon!

Examensprint is een online examentrainer die je leerlingen helpt optimaal voor te bereiden op de eindexamens. Met Examensprint oefenen je leerlingen met echte examenvragen, krijgen ze persoonlijk studieadvies en trainen je leerlingen gericht op de onderwerpen die ze nog lastig vinden. Zo gaan je leerlingen zelfverzekerd en goed voorbereid de examens tegemoet. Hier vind je 7 tips en tricks voor je leerlingen om het meeste uit Examensprint en examenvoorbereiding te halen. Deel de tips dus zeker even met je leerlingen!

Tip 1: Oefen met de meest recente examens via Examensprint. De nieuwste examens zijn nu beschikbaar voor alle vakken, dus je kunt je nu optimaal voorbereiden op de examens. Hoe eerder je begint, hoe meer tijd je hebt om je zwakke punten te verbeteren.

Tip 2: Maak eerst een proefexamen om te zien waar je nu staat. In Examensprint begin je met het maken van een echt eindexamen om te testen wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken.

Tip 3: Volg het persoonlijk studieadvies dat je krijgt na het proefexamen. Op basis van je resultaten krijg je een persoonlijk studieadvies. Je ziet dan precies voor welke onderdelen je nog gericht verder moet trainen. Daarbij word je geholpen met feedback en tips.

Tip 4: Liever meters maken met volledige examens? Dat kan ook! Bij elke vraag krijg je feedback en tips om je antwoord te verbeteren. Zo leer je terwijl je oefent en weet je precies wat er van je verwacht wordt op het eindexamen.

Tip 5: Gebruiken jullie een methode van Noordhoff en zijn jullie in het bezit van een licentie voor de online leeromgeving? Dan vinden jij en je leerlingen Examensprint in de online leeromgeving. Sinds kort heeft Examensprint een nieuwe plek, hier lees je er meer over.

Tip 6: Gebruiken jullie nog geen Noordhoffmethode? Dan bestel je Examensprint per vak of in een voordelig totaalpakket. Je kunt Examensprint bestellen voor bijna alle eindexamenvakken voor vmbo-gt, havo en vwo. Je betaalt €10,75 per vak of €21,50 voor een totaalpakket met alle vakken. Bestel Examensprint

Tip 7: Maak naast Examensprint ook gebruik van andere middelen. Maak gebruik van je lesboeken, samenvattingen, video’s en andere materialen die je kunnen helpen om de stof te leren. Zo houd je het leren afwisselend en effectief!

Met deze tips en tricks kun je optimaal gebruik maken van Examensprint en met vertrouwen je eindexamens in gaan. Veel succes!👍

Auteur

resource-not-found

Noordhoff

Kennispartner van leergierig Nederland

We willen dat iedereen kan leren naar zijn volste vermogen. Daarom leveren we content, digitale oplossingen en services. Voor iedereen die leert, van basisschool tot professional. Noordhoff brengt je verder.