Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs     Podcast

Tussenuur met Noordhoff

Ben je op zoek naar deskundige verdieping en inspiratie over diverse onderwijsthema’s? Luister dan naar onze podcast: Tussenuur met Noordhoff op Spotify, Soundcloud of in Apple Podcasts.

header podcast tussenuur met noordhoff
resource-not-found
In gesprek met ...

Nanda van Heteren, journalist en radiomaker gaat vanuit haar onderwijsachtergrond in gesprek met vakexperts, ervaringsdeskundigen en collega’s uit het onderwijs. Je luistert naar praktische hulp, inspiratie of wetenschappelijk onderbouwde inzichten. Zo ben jij eenvoudig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Nieuwste afleveringen

resource-not-found

#26 Werkdruk en werkgeluk - Ap Dijksterhuis

resource-not-found

#25 Scheikunde, de vooroordelen doorbroken

resource-not-found

#24 Lezen voor de lijst - Marloes Lip

resource-not-found

#23 Stress en prestatiedruk - Marian Blaauwgeers

resource-not-found

#22 Diversiteit en inclusie op school – Esther Mollema

Top 3 best beluisterde afleveringen

resource-not-found
Podcast #18: Orde houden in de klas - Cindy Stienstra

In de allereerste les die Cindy Stienstra ooit gaf, waren de leerlingen meer geïnteresseerd in passers naar het plafond gooien dan in haar les. Alles wat maar fout kon gaan, ging fout. Op dat moment besloot Cindy zich te gaan verdiepen in orde houden. Inmiddels is ze een expert op dit gebied en geeft ze hierin zelfs trainingen. In deze aflevering vertelt Cindy hoe je jouw orde-valkuilen herkent en hoe je erachter komt welke tips voor jou en jouw lessituatie werken.


Luister naar de Podcast met Cindy Stienstra via:

resource-not-found
Podcast #16: Hoe verbeter je de leesvaardigheid van je leerlingen? – Yke Meindersma

Nederlandse leerlingen hebben minder leesplezier dan de leerlingen uit de andere landen die deelgenomen hebben aan Pisa-2018. Leerlingen vinden lezen maar tijdverspilling. Hier moet verandering in komen! In deze podcast vertelt Yke Meindersma, lerarenopleider en vakdidacticus Nederlands aan de VU Lerarenacademie (in Amsterdam), hoe én waarom we de leesvaardigheid onder jongeren moeten verbeteren. Haar doel is om leerlingen zelfvertrouwen te geven in het lezen en om ze leesplezier te laten ervaren. Want hoe meer je leest, hoe beter je er in wordt en hoe leuker je het vindt!


Luister naar de Podcast met Yke Meindersma via:

resource-not-found
Podcast #17: Leerlingmotivatie wetenschappelijk onderbouwd - Pepijn Dousi

Interne en externe motivatie kennen de meeste mensen wel, maar wat is amotivatie? En waarom is het wenselijk deze zo laag mogelijk te houden? Pepijn Dousi, al 25 jaar werkzaam in het onderwijs en medeoprichter van Motivatiemeesters, legt het ons in deze aflevering aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit. Ook vertelt hij onder andere hoe je kan voldoen aan de behoefte van leerlingen aan autonomie, verbondenheid en competentie.


Luister naar de Podcast met Pepijn Dousi via:Verdieping diverse onderwijsthema’s

resource-not-found

Jouw mening telt!

Wij willen jou graag verder helpen met inspiratie en verdieping over diverse onderwijsthema’s. Zijn we daarin geslaagd? Help ons deze podcast te verbeteren en geef je mening! De eerste 100 invullers ontvangen een bol.com bon van €5.

resource-not-found

Alle afleveringen

Er is meer... Zou je liever iets horen over doeltaal – leertaal, diversiteit en inclusie of hoe je omgaat met smartphones in de klas? Check dan het volledige overzicht van álle afleveringen. Er zit vast wel iets voor je bij!