Noordhoff.nl   Voortgezet onderwijs   Aardrijkskunde   buiteNLand     buiteNLand inspiratie

Blijf op de hoogte via onze inspiratiepagina

buiteNLand inspireert

De wereld van lesgeven staat nooit stil. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en laat je inspireren.

Interviews

Vakgenoten aan het woord

resource-not-found

Docent aan het woord

Aardrijkskundeles met Daniël Bonder

Daniel Bonder heeft de mooiste baan van de wereld, vindt hij. Hij is docent aardrijkskunde op de SG Huizermaat. Met aanstekelijk enthousiasme vertelt hij over zijn werk. 

resource-not-found

Docent aan het woord

Demian van de Winkel - Baarnsch Lyceum

Aardrijkskunde gaat over de wereld om je heen,” vertelt Van de Winkel, “maar je kunt niet elke les naar buiten.” Daarom werkt hij graag met beeld. “Je kunt heel veel uit een kaart of een foto halen. 

resource-not-found

Docent aan het woord

Aardrijkskunde op social media met Roy Helmerhorst

Roy Helmerhorst, aardrijkskundedocent van het jaar 2021, is vooral bekend van zijn filmpjes op social media. Wij spraken Roy over social media als krachtig platform voor docenten.

resource-not-found
Lesbrieven Mensenrechten

Vanaf schooljaar 2023-2024 komt buiteNLand met een vernieuwde editie voor het vmbo-bovenbouw. In de laatste twee hoofdstukken staat het thema Grenzen en identiteit centraal. Daarin wordt gekeken naar de gebieden Rusland, Nederland & België. Wereldwijd hebben we te maken met verschillende (soorten) grenzen en daarbij behorende mensenrechten.

In samenwerking met Amnesty International en De Grote Bosatlas zijn deze lesbrieven ontwikkeld. We wensen je veel plezier om aan de slag te gaan met deze lesbrieven over mensenrechten in andere delen van de wereld.

Tussenuur met Noordhoff

#Podcasts

resource-not-found

Roy Helmerhorst

Podcast #Video in de les

Je luistert naar Roy Helmerhorst, hij is aardrijkskundeleraar van het jaar én staat in de finale voor leraar van het jaar. Waarom? Hij maakt kennisclips en laat al vloggend zien hoe leuk het is om in het onderwijs te werken.

resource-not-found

 Menno Schilthuizen

Podcast #Urbane ecologie en evolutie

Menno Schilthuizen, hoogleraar kenmerkevolutie en biodiversiteit aan de Universiteit van Leiden neemt ons in de 12e aflevering van Tussenuur mee in de wondere wereld van de stadsecologie. 

De gouden combi met De Grote Bosatlas FLEX

Dé gouden combinatie voor aardrijkskunde: De Grote Bosatlas FLEX & buiteNLand FLEX in een voordelig combi-arrangement. Deze unieke koppeling geeft je groot gebruikersgemak en een krachtig hulpmiddel om actief mee te leren. Als docent en leerling heb je toegang tot de nieuwe online omgeving van De Grote Bosatlas en profiteer je meteen van de voordelen in de online omgeving van buiteNLand. Meer weten?

Extra bij aardrijkskunde

Op de hoogte en actualiteit

resource-not-found

Actualiteit in de les

NU Actueel

Maak je lessen aardrijkskunde up-to-date met NU Actueel. Begin of eindig je les met actuele fragmenten en met prikkelende vragen.

resource-not-found

Maak kennis met buiteNLand

Webinars

Maak kennis met buiteNLand en volg de methodewebinars of bekijk de gratis Masterclasses.

Training, opleiding en inspiratie

Noordhoff Academy

resource-not-found

Klassikale training

Digitaal van start met Noordhoff

Haal alles uit jouw methode, ook digitaal! In het digitale leerplatform kun je resultaten bijhouden, differentiëren, en toetsen maken en afnemen. Wil jij weten hoe? Volg dan de korte starttraining (2,5 uur) bij jou op school.

resource-not-found

Open opleiding

Opleiding tot Toetsexpert

Word dé Toetsexpert van jouw school! Leer tijdens de vierdaagse opleiding hoe je écht goede toetsen maakt, sterk toetsbeleid opstelt en de kwaliteit waarborgt. Met mogelijkheid tot NVE-certificering.