Skip to Content
NIEUW: Pincode onderbouw havo/vwo

NIEUW: Pincode onderbouw havo/vwo

De snelst groeiende methode in het Voortgezet onderwijs!

 • Maakt economie relevant voor de leerling
 • Eenvoudig differentiëren
 • Voor het vwo een speciale TTO-editie
 • Voor schooljaar 2019/2020: onderbouw beschikbaar
Beoordelingspakket aanvragen


Pincode, échte en aansprekende economie!

Pincode maakt economie relevant. De methode biedt leerlingen handvaten om de economische wereld waarin ze leven te leren begrijpen en op een juiste manier te kunnen duiden, nu én in de toekomst. De leerlingen worden op volwassen niveau aangesproken als de toekomstige professional.

In de nieuwe editie is bovendien veel aandacht voor actuele economische thema’s. 

Bekijk de video >>

Bekijk de brochure >>

 

Lesmateriaal bekijken

Nieuwsgierig naar de nieuwe editie van Pincode? Bekijk direct een hoofdstuk in het bladerboek!

Eenvoudig differentiëren

Pincode 6e editie havo/vwo onderbouw biedt u als docent alles wat u nodig heeft voor uw dagelijkse lespraktijk. De jarenlange ervaring ziet u direct terug in de boeken en het digitale lesmateriaal. We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal, zodat leerlingen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo de lesstof kunnen verwerken.

Uniek! Geautomatiseerde leerroutes
Differentiëren in een klas met 30 leerlingen is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de gepersonaliseerde leeromgeving heeft u alle tools in handen om eenvoudig te differentiëren. Zo zijn in de paragrafen leerroutes aangebracht. De leerstof en de opdrachten passen zich automatisch aan het niveau van de leerling aan. Bij iedere paragraaf zijn leerdoelen aangegeven. Deze vormen het startpunt van het leerproces.

Bekijk de uitlegvideo over de werking van de leerroutes voor Pincode.

Het grootste leerrendement: inhoudelijke feedback
Vanuit wetenschappelijk onderzoek is bekend dat inhoudelijke feedback het grootste leerrendement oplevert voor leerlingen. Daarom hebben we alle gesloten vragen voorzien van rijke, inhoudelijke feedback. Met deze feedback kan de leerling zijn eigen resultaat direct proberen te verbeteren. Bij de open vragen vinden leerlingen een tip of hint, die hen helpt de vraag te beantwoorden.

Weten waar je staat door de oefentoetsen met studieadvies op maat
Na elk hoofdstuk kan de leerling een oefentoets maken waaruit blijkt of hij de stof beheerst. Na deze oefentoets krijgt de leerling een gepersonaliseerd studieadvies. 

Meer inzicht door de resultatenpagina's
Met de informatie uit de resultatenpagina's kunt u als docent uw leerlingen bijsturen en coachen. Ook leerlingen zelf zien snel wat er goed gaat en wat er beter kan. Zo heeft de leerling het eigenaarschap over het leren en houdt de docent het overzicht en de regie.

Veel extra's
In het online lesmateriaal vinden uw leerlingen veel extra's, zoals oefentoetsen met directe feedback en uitlegfilmpjes. Ook zijn er rekentrainers voor leerlingen die extra aandacht en oefening op het gebied van rekenen nodig hebben.

Meer lezen?

 

Eenvoudig differentiëren

Makkelijk leren

Veel leerlingen beschouwen economie als ingewikkeld om te leren. Pincode helpt leerlingen om het vak beter te begrijpen: door een heldere structuur, met toepasbare opdrachten en een schrijfstijl die leerlingen direct aanspreekt. Economie gaat over jou!

In Pincode 6e editie onderbouw worden aan de hand van korte en bondige leerteksten met een beperkt aantal begrippen, processen op een begrijpelijke manier uitgelegd. Ter ondersteuning zijn er foto’s en infographics die op beeldende wijze het proces uitleggen. Bovendien komen veel van deze bronnen uit het leerboek in de digitale omgeving tot leven. Op die manier maakt Pincode het niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker om economie te leren!

Makkelijk leren

Perfecte voorbereiding op de bovenbouw

Met Pincode enthousiasmeert u uw leerlingen om economie in de bovenbouw te kiezen. Pincode zorgt voor een soepele overgang naar de bovenbouw, door de doorlopende leerlijn.

De aanpak, thema’s en begrippen zijn afgestemd op de Tweede Fase.

Perfecte voorbereiding op de bovenbouw

NU Actueel - Brengt economie dichtbij

Als docent wilt u leerlingen boeien en laten zien dat economie altijd en overal aanwezig is, en dus ook over de leerling zelf gaat. Pincode ondersteunt leerlingen bij financiële zelfredzaamheid. De methode biedt ze een stevige basis aan vakkennis om financiële beslissingen te nemen in hun verdere leven.

Nieuw is bovendien NU Actueel. Op NU Actueel vindt u tweewekelijks nieuw en actueel lesmateriaal: filmpjes en artikelen uit verschillende media met opdrachten. Zo haalt u snel en gemakkelijk de echte wereld het klaslokaal binnen. En brengt u het vak nog dichter bij de leerlingen.

NU Actueel - Brengt economie dichtbij

Volledig vernieuwde TTO-editie

Voor tweetalig onderwijs op het vwo is Pincode ook beschikbaar in het Engels. De TTO-editie is aangepast aan het niveau van de leerling en afgeleid van het vwo-leerboek. In de TTO-editie zijn ook CLIL-opdrachten opgenomen.

Volledig vernieuwde TTO-editie

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

We geloven in de kracht van zowel boek als online lesmateriaal. Juist de combinatie van beide levert een optimaal leerrendement op.

In het online lesmateriaal zien u en uw leerlingen direct de heldere structuur van Pincode terug. De opbouw van boek en digitaal lesmateriaal is exact hetzelfde. Leerlingen weten daardoor altijd waar ze zijn, wat ze moeten doen en wanneer ze klaar zijn.

Wilt u volledig digitaal werken? Dat kan ook. Alle theorie, bronnen en opdrachten zijn beschikbaar in de nieuwe gepersonaliseerde leeromgeving. De leeromgeving is te gebruiken op pc, laptop of tablet.

De perfecte mix van boek en digitaal lesmateriaal

Digitaal toetsen

Met het aanbod van Noordhoff beschikt u over alle instrumenten voor een eenvoudige en effectieve evaluatiecyclus. Toetsen – al dan niet digitaal – maken daar vanzelfsprekend onderdeel van uit. Maar bij een complete evaluatiecyclus horen ook de duidelijke leerdoelen per paragraaf, de geautomatiseerde leerroutes met directe inhoudelijke feedback en oefentoetsen met studieadvies op maat. Met al deze zaken evalueren u en uw leerlingen beter en vaker, eigenlijk in iedere les.

Naast de Word-toetsen in het docentenmateriaal zijn er ook Digitale toetsen beschikbaar. Alle leerlingen die werken met de methodelicentie, de volledig digitaal-licentie of de aparte toetslicentie hebben hier toegang toe. Als docent heeft u vanuit het Docentenpakket online standaard toegang tot de toetsomgeving.

In de Digitale toetsen vindt u niet alleen kant-en-klare toetsen, u kunt vanaf schooljaar 2019/2020 ook zelf eenvoudig toetsen samenstellen uit de complete toetsdatabase.

Digitaal toetsen
 

Arrangement

Bekijk hier het aanbod voor de leerling en de docent.

  • één leerboek voor de onderbouw
  • online jaarlicentie


  Met de online-licentie hebben leerlingen toegang tot leerjaren en alle niveaus van de onderbouw.

   

  Beoordelingspakket aanvragen >>

  • de complete inhoud van Pincode online voor uw leerlingen
  • docentenhandleiding
  • uitwerkingen
  • handige resultatenpagina's waarmee u de resultaten van uw leerlingen kunt volgen
  • RTTI-gecertificeerde toetsen

   

  Bestel het Docentenpakket >>